Kula

Ajfelova kula zaštićena staklenim zidom i metalnom ogradom

PARIZ - Da bi Ajfelova kula bila bezbjednija, oko čuvenog simbola francuske prestonice postavljeni su zid od stakla otporan na metke i metalna ograda, a radovi će konačno biti završeni za mjesec dana, izjavio je danas predsednik Društva za korišćenje Ajfelove kule Bernar Godijer.

Kapetanova kula u novom ruhu

BIHAĆ - Obnova Kapetanove kule, kulturno-istorijskog spomenika koji se nalazi u srcu Bihaća, biće okončana ove godine, a Vlada USK će u tu svrhu izdvojiti 50.000 maraka, potvrdio je kantonalni ministar obrazovanja, nauke i kulture Muhamed Ramić.

Uskoro sanacija i druge kule na Kastelu

BANJALUKA - Uz rekonstrukciju krova ulazne kule, koja je izgorjela u požaru 2013. godine, na tvrđavi Kastel uskoro će početi i radovi na još jednoj kuli.

Snijeg u Parizu zatvorio Ajfelovu kulu, ali i oduševio turiste

PARIZ - Snijeg i ledena kiša zasuli su dijelove Francuske, zbog čega je u Parizu za posjetioce zatvorena Ajfelova kula, ali je bijelo ruho francuske prestonice oduševilo turiste, kojima se čak pružila i nesvakidašnja prilika da se snoubordom spuste niz padine Monmartra.

Požar u Trampovoj kuli, dvije osobe povrijeđene

NJUJORK - Dvije osobe povrijeđene su danas, od čega jedna ozbiljno, u požaru koji je izbio danas u Trampovoj kuli u Njujorku, saopštila je vatrogasna služba.

Ajfelova kula večeras u mraku za žrtve napada na Sinaju

PARIZ - Gradonačelnica Pariza An Idalgo najavila je da će Ajfelova kula u ponoć ostati u mraku, u znak odavanja pošte žrtvama današnjeg pogubnog napada na egipatskom Sinajskom polustrvu, u kojem je ubijeno najmanje 235 ljudi.

Zanimljivosti o osam najpoznatijih turističkih atrakcija

Poznate turističke destinacije oduševljavaju putnike širom svijeta, te svake godine privlače ogroman broj turista. Iako se prije putovanja turisti dobro raspitaju o svim znamenitostima koje mogu posjetiti u određenom gradu ili državi, ipak postoje određene specifičnosti kod svake atrakcije koje lokalni vodiči zaborave da napomenu prilikom obilazaka.

Kuli na Kastelu vraćaju stari sjaj

BANJALUKA - Krov ulazne kamene kule na tvrđavi Kastel, koja je izgorjela u požaru 2013. godine, dobiće novi izgled jer je uskoro planirana njegova rekonstrukcija.

Tramp i Makron sa suprugama večerali na Ajfelovoj kuli

VAŠINGTON - Francuski predsjednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit priredili su večeru na vrhu Ajfelove kule za američkog predsjednika Donalda Trampa i njegovu suprugu Melaniju.

Kula od ljudskih lobanja pronađena ispod Meksiko Sitija

Drevna kula, u koju su uzidane ljudske lobanje, otkopana je ispod Meksiko Sitija, a njeno otkriće daje novi uvid i postavlja nova pitanja o tradiciji ljudskog žrtvovanja u Astečkom carstvu.

Najčitanije