MMF

Parodi: Prvi pregled proširenog aranžmana sa BiH 9. februara

BANJALUKA - Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razmatraće 9. februara u Vašingtonu prvi pregled proširenog aranžmana sa BiH, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

Tegeltija: Moguće da ne bude aranžmana s MMF-om

BANJALUKA – Zbog situacije u FBiH postoji šansa da ne dođe do isplate naredne tranše Produženog aranžmana Međunarodnog monetarnog fonda, rekao je Zoran Tegeltija, ministar finansija Republike Srpske.

Pare od MMF-a u prvim mjesecima naredne godine

BANJALUKA - Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadim Ilahi rekao je da preostali uslovi za nastavak aranžmana sa MMF-om treba da budu ispunjeni u januaru, te izrazio nadu da će tranša od 148,2 miliona KM biti uplaćena u prva dva mjeseca naredne godine.

Stiže 76 miliona evra od MMF-a

Iz MMF-a su nakon posjete Bosni i Hercegodini poručili da stiže prvih 76 miliona evra iz nove tranše.

Ispunjeni uslovi: BiH se zadužuje kod MMF-a za više od 148 miliona KM

SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) doznačiće BiH sredstva u iznosu od 63.4125 miliona SDR (približno 76 miliona evra ili 148,4 miliona KM), saopšteno je nakon posjete Misije MMF-a BiH.

Tegeltija: Tranša MMF-a krajem januara ili početkom februara

SARAJEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je večeras da bi tranša MMF-a mogla da bude operativna krajem januara ili najkasnije do polovine februara, ukoliko do kraja ove godine u parlamentima BiH i Federacije BiH budu usvojeni budžeti.

Cvijanović: Aranžman sa MMF-om ne smije biti talac političkih igara

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da je, kada je riječ o aranžmanu sa MMF-om, sada najteži dio posla na entitetskim institucijama, ali da Vlada Srpske neće dozvoliti da ovaj aranžman bude talac političkih igara u Parlamentarnoj skupštini BiH.

MMF pozdravio usvajanje izmjena i dopuna Zakona o akcizama

SARAJEVO - Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Nadim Ilahi i rezidentni predstavnik ove organizacije u BiH Francisko Parodi izrazili su zadovoljstvo zbog usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH.

Tegeltija: Usvajanje akciza na nivou BiH i sredstva MMF-a ne očekujem ni u 2018.

SARAJEVO - Ministar finanasija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je najveći kapitalni projekat iz budžeta Srpske za 2018. godinu izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu, vrijednosti 50 miliona KM.

Cvijanović: Neophodno deblokirati aranžman sa MMF-om

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je stav Srpske da je neophodno deblokirati aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Reformsku agendu, dogovorenu sa EU.

Reklame

Najčitanije