MMF

Bh. vlasti opet obmanule MMF

BANJALUKA - Iako je BiH dobila tranšu produženog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom uz obećanje da će do kraja marta usvojiti zakon o osiguranju depozita, to se nije dogodilo.

Lagard predložila "fond za crne dane"

BERLIN- Direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard predložila je danas kreiranje "fonda za crne dane" na nivou evrozone da bi se pomoglo članicama u slučaju ekonomskih kriza u budućnosti.

BiH kasni s ispunjavanjem uslova MMF-a

BANJALUKA, VAŠINGTON - Bosna i Hercegovina neće usvojiti zakon o osiguranju depozita BiH do kraja mjeseca, iako je to obaveza prema Međunarodnom monetarnom fondu u sklopu aranžmana.

MMF: Udvostručiti napore u sprovođenju strukturalnih reformi

SARAJEVO - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Nadem Ilahi podstakla je vlasti u BiH da u narednom periodu udvostruče napore u sprovođenju strukturalnih reformi.

Tegeltija sa predstavnicima MMF-a: Unaprijediti poslovni ambijent

BANJALUKA - Zoran Tegeltija, ministar finansija Republike Srpske, održao je danas sastanak sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH, koja je predvođena Šefom Misije, Nadimom Ilahijem, i Rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, Franciskom Parodijem.

Razvojne banke sistemski rizik

BANJALUKA, SARAJEVO - Entitetske razvojne banke predstavljaju sistemski rizik za BiH, navedeno je u nedavno objavljenoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a).

MMF: Tarife će nanijeti štetu američkoj ekonomiji

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je danas da će američke restrikcije na uvoz čelika i aluminijuma izazvati ekonomsku štetu širokih razmjera, uključujući i SAD.

Šta su vlasti obećale MMF-u u zamjenu za produženje aranžmana

Centar za povezivanje sa Evropskom unijom - "EU Connect" analizirao je Prvi pregled Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) po osnovu proširenog aranžmana i Zahtjev za produženje aranžmana sa Bosnom i Hercegovinom.

BiH trajno napustio svaki peti stanovnik

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ima najveći negativni prirast stanovništva u svim zemljama regiona, a imigracija je druga najveća, odmah nakon Makedonije, pokazuju podaci iz izvještaja Međunarodnog monetarnog fonda za BiH.

BiH doznačena druga tranša MMF-a u iznosu od skoro 146 miliona KM

SARAJEVO - Na račun Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), doznačena je druga tranša po osnovu Proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), u iznosu od 145.828.711 KM (protuvrijednost 63.412.500 SDR), saopšteno je iz Centralne banke.

Najčitanije