MMF

Prosječna plata u MMF-u 80.000 dolara

Američki ministar finansija Steven Mnuchin pozvao je u nedjelju Međunarodni monetarni fond (MMF) da bude primjer i pokaže "budžetsku disciplinu" te donese "teške odluke" kako bi smanjio plate ljudima u upravi i ostalim zaposlenima.

Cvijanovićeva sa predstavnicama MMF-a: Većina na nivou BiH koči reforme

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je tokom razgovora u Vašingtonu sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da sprovođenje Reformske agende i dogovorene procese remeti nepostojanje parlamentarne većine na nivou BiH čime se pokazuje da su vlasti na nivou BiH kočničari reformskih procesa.

MMF smanjio rast BDP-a u BiH na 2,5 odsto

SARAJEVO, BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio je prognozu rasta BDP-a za BiH za ovu godinu sa tri odsto, koliko je predviđeno u aprilu, na 2,5 odsto, stoji u najnovijem izdanju "World Economic Outlooka" (WEO).

Cvijanović: Srpska bi bila u daleko boljoj situaciji da nije bilo opstrukcija

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da bi Republika Srpska danas bila u daleko boljoj situaciji da opozicija nije blokirala sredstva koja je ovaj entitet trebao povući od Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, Svjetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/.

Kosovo sa MMF-om dogovorilo budžet veći od dvije milijarde evra

PRIŠTINA - Vlada Kosova je sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u globalu dogovorila budžet za 2018. godinu, koji će iznosti preko dvije milijarde evra, saopšteno je danas na završetku posjete Misije MMF-a Kosovu.

PDP: Tegeltija zaduženje predstavlja kao uspjeh

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je da je nevjerovatno da ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija kao uspjeh predstavlja novo zaduživanje Srpske u iznosu od 50 miliona KM.

Tegeltija: Nakon Parodijeve izjave tražim javno izvinjenje

BANJALUKA – Zoran Tegeltija, ministar finansija RS, zatražio je javno izvinjenje od onih koji su tražili njegovu ostavku nakon što je Francisko Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a, potvrdio navode Ministarstva finansija o visini deficita u RS.

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi za "Nezavisne": Deficit RS nije 170 miliona KM

BANJALUKA - Sa tačke gledišta MMF-a ostaju podaci o deficitu RS u iznosu od 35 do 40 miliona maraka, a ne 170 miliona kako je napisao glavni revizor RS, rekao je Francisko Parodi, rezidentni predstavnik te misije u BiH.

Cvijanović: Sa Novalićem odavno postoji dogovor oko akciza, tema ispolitizovana

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da odavno postoji dogovor oko akciza sa predsjednikom Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadilom Novalićem, ali da je ta tema bespotrebno ispolitizovana.

MMF pisao Zvizdiću: Ugrožena nezavisnost Centralne banke BiH

SARAJEVO - Poštovani gospodine Zvizdiću, upozoravamo Vas da je narušena nezavisnost Centralne banke Bosne i Hercegovine, stoji u pismu koje je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću napisao šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH, Nadim Ilahi.

Reklame

Najčitanije