Malezija

Malezija 30. jula objavljuje izvještaj o letu MH370

KUALA LUMPUR - Malezija će 30. jula objaviti dugoočekivani izvještaj o nestanku aviona kompanije Malezija erlajns na letu MH370, izjavio je danas ministar saobraćaja te države Entoni Loke.

Brak 11-godišnje djevojčice i 30 godina starijeg muškarca uzdrmao Maleziju

KUALA LUMPUR - Brak 11-godišnje djevojčice i 30 godina starijeg muškarca izazvao je burna reagovanja u Maleziji, a sve su glasniji pozivi da minimalna starosna granica za stupanje u brak bude 18 godina.

Dokazi: Nijedan ruski 'Buk' nije prešao rusko-ukrajinsku granicu

Rusija je predstavila iscrpne dokaze koji ukazuju na to da su ukrajinski protivvazdušni raketni kompleksi 'Buk' umiješani u obaranje malezijskog 'boinga', saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Malezija izabrala najstarijeg premijera na svijetu

KUALA LUMPUR - Opozicioni kandidat Mahatir Mohamad pobjednik je parlamentarnih izbora, pokazali su službeni rezultati u srijedu čime je okončana 60 godina duga vladavina koalicije BP, a najstariji premijer na svijetu, 92-godišnji funkcioner, trebao bi prisegnuti za jedan dan, prenijele su agencije.

Avio-kompanija traži putnike ljubavnike na svojim letovima

Malezijski niskotarifni avio-prevoznik Er Azija od svojih putnika očekuje da se zaljube u Maleziju, ali i u nekoga od svojih saputnika ili saputnica u avionu.

Inženjer tvrdi da je pronašao nestali malezijski avion

MELBURN - Australijski inženjer Piter Makmehon tvrdi da je pronašao dijelove aviona MH370 avio-kompanije Malezija erlajns nestalog 2014. godine.

Australijanac tvrdi da je pronašao olupinu MH 370: Na njoj su rupe od metaka

Peter Mekmehon, australijski amaterski istražilac avionskih nesreća, godinama je pretraživao snimke i fotografije NASA i Google Mapsa otkad je Boeing 777 Malezija erlajnsa MH370 netragom nestao s radara.

Malezija nakon četiri godine odobrila novu potragu za nestalim avionom

KUALA LUMPUR - Malezijska vlada saopštila je u subotu da je odobrila novi pokušaj nalaženja olupine aviona Malaysia Airlinesa s leta 370, skoro četiri godine nakon što je nestanak aviona izazvao jednu od najvećih misterija u historiji civilne avijacije.

Najskuplji graditeljski poduhvati u istoriji čovječanstva

Najambiciozniji graditeljski projekti sigurno ne mogu biti jeftini. Od kolosalnih brana do gigantskih aerodroma i brzih željeznica, predstavljamo vam najskuplja arhitektonska čuda svih vremena

Moto GP mijenja F1 u Maleziji

Prošlonedjeljna trka F1 na Sepangu bila je ujedno i posljednja trka tog šampionata u Maleziji.

Najčitanije