Mine

BiH zemlja sa najviše mina u svijetu

SARAJEVO - Sead Vrana dobro se sjeća svoje prve mine koju je deaktivirao, kao da je juče bilo. Bila je to 1993. godina, imao je mjesec dana do 18. rođendana.

Pod minama šume vrijedne 800 miliona maraka

BANJALUKA – Šumsko bogatstvo u vlasništvu Republike Srpske vrijednije više od 800 miliona maraka zarobljeno je minama i ne može se eksploatisati zato što se nalazi na miniranom području.

Njemačka izdvaja 100.000 evra za žrtve mina u BiH

SARAJEVO - Njemačka će izdvojiti 100.000 evra za integrisanje žrtava mina u BiH u poslovni život, saopšteno je iz Ambasade NJemačke u BiH.

Norvežani OS BiH poklonili dva psa za traženje mina

SARAJEVO - Oružane snage (OS) BiH su od Regionalnog centra Norveške narodne pomoći za Jugoistočnu Evropu dobile dva psa za otkrivanje mina.

U BiH 8.500 žrtava od mina

DOBOJ - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je na području BiH evidentirano oko 8.500 žrtava od mina, od čega 4.500 u Republici Srpskoj, te da nastradali nemaju uvijek podršku društva, ali da je impresioniran njihovim ličnim angažmanom u prevazilaženju svakodnevnih poteškoća.

U Trebinju minsko polje zaostalo od Kanađana

TREBINJE - Pripadnici Odsjeka Civilne zaštite Grada Trebinja obilježili su minsko polje u rejonu trebinjskog sela Donji Skočigrm na granici sa Crnom Gorom, gdje su mještani povratnici bošnjačke nacionalnosti prilikom obrade zemljišta pronašli četiri mine.

BiH do 2025. očišćena od mina

SARAJEVO - BiH će, najvjerovatnije, biti kompletno razminirana do 2025. godine, izjavio je u Sarajevu vršilac dužnosti direktora Centra za uklanjanje mina u BiH Saša Obradović.

Požar zahvatio minirano područje kod Konjica

KONJIC - Požar koji je zahvatio šumu i rastinje u mjestu Dabića kuće kod Konjica proširio se na područje pod minama, te se danas očekuje angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Deminiranje kasni četiri godine

SARAJEVO - Iako je bilo predviđeno da do 2019. godine BiH bude očišćena od mina, to se sasvim sigurno neće desiti jer je do 2016. godine realizovano svega 50 odsto od plana.

Reklame

Najčitanije