More

Igre u pijesku podstiču motoriku

Boravak na moru je najzdraviji poklon koji možete pokloniti djetetu. Vazduh, slana voda i umjereno sunce - višestruko su korisni za djecu, ali ne zaboravite im dane odmora "zasladiti" i igrom na plaži.

U Japanskom moru nađena olupina broda ruske carske flote

SEUL - Južnokorejski stručnjaci pronašli su rusku oklopnu krstaricu "Dmitrij Donskoj", koja je bila dio ruske carske flote i koja je učestvovala u bitkama tokom rusko-japanskog rata od 1904. do 1905. godine, javili su južnokorejski mediji.

Kod ušća Bojane pronađeno više od 1,3 tone marihuane

PODGORICA - Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore danas su kod ušća rijeke Bojane pronašli 1.332 kilograma opojne droge marihuana.

Planirate iznajmiti apartman na Jadranu, pogledajte cijene

Prosječna dnevna cijena iznajmljivanja turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 evra, a cijene variraju od 20 do čak 500 evra za dan najma, pokazuje analiza ponude na portalu Njuškalo, a piše tportal.

Pronađeno tijelo muškarca u moru

KOTOR - U kotorskom naselju Dobrota pronađeno je tijelo muškarca u fazi raspadanja, prenose lokalni elektronski mediji.

Džeparac za mališane koji idu na ljetovanje

MILIĆI - Načelnik opštine Milići Momir Lazarević primio je djecu koja putuju na ljetovanje u Bečiće u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" i uručio im po 50 KM džeparca.

Naučnici objasnili zašto nam more toliko prija

Gotovo da nema osobe koja ne voli da uživa na plaži, sunča se i kupa... Sada su i naučnici objansili zašto je to tako, odnosno kako sunce, pijesak i morska voda utiču na naše fizičko i psihičko zdravlje.

Odzvonilo jednodnevnim izletima na moru u Hrvatskoj, ne žele siromašne turiste?

Grad Crikvenica ne želi siromašne na svojim plažama. Nisu to kazali tim riječima, ali njihova odluka o zabrani parkiranja na području grada autobusima koji dovode jednodnevne turiste iz unutrašnjosti odraziće se upravo na najsiromašnije. Naprosto zato što upravo ljudi slabijeg imovinskog statusa organizovanim autobusima dolaze na jednodnevne izlete na more.

Temperature vode na Jadranu do 26 stepeni

ZAGREB/PODGORICA - Temperature Jadranskog mora su natprosječne za ovo doba godine, objavio je meteo servis "Severe Weather Europe", što je posljedica natprosječno toplih dana tokom aprila i maja, pa se sada ponegdje može izmeriti temperatura mora i do 26. stepeni Celzijusa.

Arktička mora najčistija

Rezultati prošlogodišnjeg naučnog istraživanja Instituta za pomorsku biologiju u ruskom gradu Murmansku pokazali su da su arktička mora najčistija na planeti, izjavio je zamjenik direktora Instituta Dmitrij Iškulov.

Najčitanije