More

Kupanje u moru ipak nije tako zdravo po organizam?

Istraživanje čije rezultate prenosi BBC pokazuje da plivanje u moru znatno povećava izgled za razvoj probavnih tegoba, bolova u uvu i drugih bolesti.

Naučnici upozoravaju: Nivo mora raste, u opasnosti brojni gradovi

Nivo mora porašće između 0,7 i 1,2 metra u naredna dva vijeka čak i ako vlade okončaju eru fosilnih goriva kao što je obećano Pariškim sporazumom o klimi, saopštili su danas naučnici.

Ruski kosmonaut: Aralsko more skoro nestalo

Ruski kosmonaut Anton Škaplerov objavio je fotografiju Aralskog mora iz svemira, na kojoj se vidi katastrofalna sudbina tog mora- njegova ukupna površina se u posljednjih nekoliko godina drastično smanjila.

Tajanstveno jezero ispod površine mora ubija gotovo svako živo biće

U Meksičkom zalivu, nedaleko od obale Nju Orleansa, kilometar duboko ispod površine mora, nalazi se tajanstveno jezero koje je prozvano i "jacuzzijem očaja" jer ubija gotovo svako živo biće koje ima nesreću zaroniti u njega, piše L.A. Times.

Otkriveni novi stanari najdubljih mora

Najneistraženiji dio naše planete nalazi se u najdubljim morima, a Marijanski rov je toliko dubok da bi bez problema mogao da proguta jedan Mont Everest. U tom dijelu okeana nema nimalo svjetlosti.

Belgija: Hiljade ljudi učestvovalo u januarskom kupanju u moru

OSTENDE - Hiljade građana učestvovalo je u tradicionalnom Nieuwjaarsduiku (novogodišnje ronjenje) u belgijskom primorskom gradu Oostendeu.

Eljutera, mjesto gdje se spajaju Atlantski okean i Karipsko more

Eljutera je jedan od nekoliko ostrvaa koji se nalaze unutar arhipelaga na Bahamima, oko 80 km istočno od glavnog grada Nassau.

Potonuo brod sa 11 članova posade

ISTANBUL - Teretni brod sa 11 članova posade potonuo je u Crnom moru, nedaleko od azijske strane Istanbula, saopštio je danas turski premijer Binali Jildirim.

Gasprom izgradio 373 km gasovoda po dnu Crnog mora

MOSKVA - Najveći ruski proizvođač gasa, Gasprom, saopštio je danas da je izgradio 373 kilometra podvodne dionice gasovoda Turski tok, koja ide po dnu Crnog mora.

Pronađeno novo naftno polje u Sjevernom moru

Norveška naftna kompanija Statoil pronašla je novo naftno polje na lokaciji Verbier u britanskim vodama u Sjevernom moru.

Najčitanije