Moskva

U blizini Kremlja pronađena sumnjiva torba

MOSKVA - Moskovska policija formirala je danas kordon oko zgrade u blizini Kremlja, gdje je pronašla veliku crnu torbu ispred tamošnje prodavnice.

Sumnjiva torba u centru Moskve

MOSKVA - Ruska policija nakratko je blokirala ulicu u Moskvi u blizini Kremlja nakon što je pronađena sumnjiva torba.

Talačka kriza u Moskvi, naoružani muškarac zarobio prodavača

MOSKVA - Naoružani muškarac zarobio je prodavača u trgovini u glavnom gradu Rusije, javljaju lokalni mediji.

Priveden na moskovskom aerodromu zbog lažnih tvrdnji o bombi

MOSKVA - Članovi obezbjeđenja priveli su muškarca na Međunarodnom aerodromu Domodedovo u Moskvi nakon što je slagao da nosi eksplozivnu napravu, saopšteno je iz uprave ovog ruskog aerodroma.

Požar u tržnom centru u Moskvi

MOSKVA - Oko 3.000 kupaca evakuisano je iz tržnog centra "Atrijum" u centru Moskve nakon što je izbio požar na krovu objekta, rekli su zvaničnici za vanredne situacije.

Nedostaje piva u moskovskim kafićima

Kafićima i restoranima u Moskvi ponestaje zaliha piva, čija konzumacija je povećana tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Rusiji.

Objavljen uznemirujući snimak udara taksija u navijače u Moskvi

Vozač taksija zabio se u grupu navijača nedaleko od čuvenog moskovskog Crvenog trga. Sedmoro ljudi je povrijeđeno, a policija je vrlo brzo uhvatila vozača koji je pješke pokušao pobjeći s mjesta nesreće.

Moskovskim ulicama patroliraju električni automobili

Koncern "Kalašnjikov" proizveo je 30 elektromotora "Pulsar" i četiri električna automobila "Ovum" koji su naručile moskovske vlasti, saopštila je kompanija.

Centar za obuku Jurij Gagarin: Zahtjevni treninzi do zvanja kosmonauta

MOSKVA - Svemirska avantura ruskih kosmonauta počinje nakon stroge i zahtjevne obuke u Centru za obuku kosmonauta Jurij Gagarin.

U Moskvi otvorena izložba "Zmijanjski vez"

BANJALUKA - U Muzejskom kompleksu Kolomenskoje u Moskvi otvorena je izložba "Zmijanjski vez-svjetsko nematerijalno nasljeđe", koji je upisan na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasljeđa čovječanstva.

Najčitanije