NATO

Ferguson: Previše se govori o otcjepljenju i stvaranju novih entiteta, ništa od toga

SARAJEVO - Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson izjavio je da bi nova međunarodna konferencija o BiH bila ozbiljan retrogradan korak, te da "BiH mora da pokaže da je funkcionalna ako želi u NATO i EU".

NATO i EUFOR ustupaju BiH poslijeratne snimke

SARAJEVO - NATO i snage Evropske unije EUFOR predaće bosanskim vlastima oko 800 snimaka iz vazduha napravljenih poslije sukoba 90-tih godina kako bi se pomoglo pronalaženju i uklanjanju oko 120.000 nagaznih mina koje još uvijek postoje u Bosni i Hercegovini.

Plan "B" za ulazak Makedonije u NATO

SKOPLJE - Rješenje o nazivu Makedonije je sve dalje i to postaje jasno svima u Skoplju, Atini i Briselu, zbog čega se priprema plan "B" za ulazak Makedonije u NATO, piše danas grčki dnevnik "Efimerida".

Rusija upozorila: Ulazak Skoplja u NATO donosi negativne posljedice

MOSKVA - Rusija je upozorila Makedoniju na negativne posljedice ulaska te zemlje u NATO po regionalnu bezbjednost i bilateralne odnose, saopštilo je danas rusko Miistarstvo spoljnih poslova.

Stoltenberg: Rusija sve agresivnija, NATO da učini više

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da zapadna vojna alijansa mora da poboljša svoje odbrambene sposobnosti i spremnost za djelovanje, imajući u vidu, kako je naveo, "sve agresivnije i nepredvidivije akcije Rusije".

Stoltenberg: NATO neće da se troši na Rusiju

BRISEL - Sjevernoatlanska Alijansa neće dozvoliti da se uvuče u trku u naoružanju sa Rusijom, rekao je na pres-konferenciji u Briselu generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

NATO komandant pred američkim Senatom o "malignom ruskom uticaju na srpski narod"

BEOGRAD - Šef medijske službe Odjeljenja američke komande za Evropu major Huan Martinez kaže za "Tanjug" da je zapovjednik američke komande za Evropu i glavnokomandujući NATO snaga u Evropi general Kertis Skaparoti 8. marta pred američkim Senatom govorio o izazovima povezanim sa "lošim uticajem" i "manipulacijom" Rusije u Evropi, a "posebno u Srbiji i na Balkanu".

CIA: Putin priča mnogo toga bez pokrića

PENTAGON - Važni američki vojni funkcioneri vjeruju da oružje koje je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin još nije u operativnoj upotrebi i da će proći godine dok se to ne dogodi.

Zvaničnik NATO-a demantovao Izetbegovića

SARAJEVO - Zvaničnik NATO-a odbacio tvrdnje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je ovaj vojni savez ublažio uslove za aktiviranje Akcionog plana za članstvo.

Američki senator zaprijetio Turskoj: Biće posljedica ako kupite S-400

VAŠINGTON - Senator demokrata Džek Rid zaprijetio je Turskoj da će, ukoliko nabavi ruske raketne komplekse S-400, njena saradnja sa SAD u oblasti odbrane trpjeti posljedice.

Najčitanije