NATO

Cipras: Ankara treba da ostane dio NATO

VAŠINGTON - Važno je da Turska ostane dio NATO alijanse i da bude orijentisana ka Evropi, izjavio je premijer Grčke Aleksis Cipras.

NATO vojnicima bi birokratija bila veliki problem u slučaju sukoba s Rusijom

VAŠINGTON - U slučaju vojnog sukoba s Rusijom u Evropi, oružanim snagama NATO ozbiljno bi smetala birokratija na granicama, ispričali su američki vojni načelnici listu "Difens van".

NATO: Sjeverna Koreja je svjetska prijetnja i zahtijeva svjetski odgovor

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je da bi vojna intervencija protiv Sjeverne Koreje imala razorne posljedice.

DW: Njemačka prepuštala prljav posao NATO

BERLIN - Njemačka je u pitanjima odbrane decenijama prepuštala "prljav posao" drugima - uglavnom NATO, piše "Dojče vele" (DW) i dodaje da sada vodeći stručnjaci u velikoj studiji kažu - Berlin i Pariz bi zajednički morali da rade na vojnom jačanju EU prije nego NATO.

Vučić: NATO neizostavan faktor regionalne stabilnosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je tokom sastanka u Beogradu sa zamjenikom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler da je izuzetno važno da NATO nastavi da sprovodi principijelan i statusno neutralan odnos prema Kosovu i Metohiji.

Podrška Slovenije evropskim i NATO integracijama BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić primio je u Sarajevu u nastupnu posjetu slovenačkog ambasadora u BiH Zoricu Bukinac, koja mu je prenijela da Slovenija podržava proces evropskih i NATO integracija BiH.

Čović: Krajem godine aktiviranje MAP-a, početkom iduće kandidatski status za EU

TRAVNIK – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Travniku kako BiH do kraja ove godine može očekivati aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO, a početkom iduće godine kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Ivancov: Zapad gura BiH u NATO uprkos protivljenju polovine zemlje

BEOGRAD - Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je da su pokušaji da se BiH uvuče u NATO sve energičniji, ali da je da bar jedan dio zemlje protiv toga.

Završena NATO vježba: BiH spremna da spašava živote građana u najtežim situacijama

TUZLA - Nakon teških padavina, okolinu Tuzle pogodile su strašne poplave, a polovinom septembra vodostaj je prešao sve kritične mjere. Oko podneva, 24. septembra, voda se izlila, a bh. vlasti u pomoć pozivaju NATO.

Huseinbašić: Nove katastrofe su samo pitanje dana

Katastrofalne nesreće velikih razmjera su neminovnost na koju se BiH mora pripremiti, rekao je Samir Huseinbašić, bh. direktor velike vježbe NATO-a i zemalja partnera, koja se ovih dana sprovodi u Tuzli.

Reklame

Najčitanije