NATO

Lavrov: NATO nikada ne mijenja planove

MOSKVA - NATO planovi se nisu nikada promijenili i uvijek su bili usmjereni na sticanje slobodnog geopolitičkog prostora, uključujući u istočnoj Evropi.

Pendeš: Snažna opredjeljenost BiH za NATO i EU

DUBROVNIK - Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Marina Pendeš rekla je da će Ministarstvo odbrane s drugim nadležnim institucijama u narednom periodu učiniti dodatni napor kako bi za BiH uskoro bio aktiviran Akcioni plan za članstvo u NATO-u /MAP/ i kako bi što skorije, odnosno početkom 2018. godine BiH dobila i status kandidata za članstvo u EU.

Novi incident na nebu: Lovac NATO u blizini aviona Šojgua, otjerao ga SU-27

MOSKVA - Lovac NATO-a F-16 pokušao je da se približi avionu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua nad neutralnim vodama Baltika, ali otjerao ga je ruski Su-27, navode ruski mediji.

Amerika ne razmatra odštetu za intervenciju na Kosovu

BEOGRAD - Zamjenik ambasadora SAD u Beogradu Kurt Doneli izjavio je da SAD ne razmatraju pitanje odštete za intervenciju na Kosovu i Metohiji, ali da je cilj Vašingtona da bude partner i pomogne Beogradu da vrati svoje mjesto u Evropi i da bude važan i bogat član EU.

Ivanić: Početkom naredne godine aktiviranje MAP-a

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da očekuje da bi, ako ne do kraja ove, onda početkom iduće godine mogao da bude aktiviran Akcioni plan za članstvo (MAP), kao i da BiH uđe u novu fazu odnosa sa NATO.

Zvizdić: Približavanje NATO savezu predstavlja prioritet BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je danas sjednici Sjevernoatlantskog savjeta u Briselu na kojoj je ovo najveće političko tijelo NATO saveza pružilo podršku ubrzanju integracionih procesa BiH.

Dodik: Nijedan predstavnik Srpske nema mandat da forsira put BiH u NATO

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da nijedan predstavnik Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, od srpskog člana Predsjedništva pa naniže, nema mandat da forsira put BiH u NATO, a u ime Republike Srpske.

American Interest: Zašto bi Balkan uopšte bio bitan Zapadu?

Region zapadnog Balkana, nakon zapadnih vojnih intervencija devedesetih godina prošlog vijeka, i dalje je u haosu, razdijeljen međuetničkim tenzijama i demokratskim nazadovanjem, piše u svojoj analizi časopis American Interest.

Prva vježba NATO-a usmjerena na odbranu Baltika, uključeni i hrvatski vojnici

SUVALKI GAP - Američke i britanske snage, uz učestvovanje i hrvatskih vojnika, održale su prvu obrambenu vježbu NATO-a velikih razmjera na granici Poljske i Litvanije, uvježbavajući za mogući scenarij prema kojem bi Rusija mogla pokušati baltičke države odsjeći od ostatka Saveza.

General NATO: Bombardovanje SRJ bio eksperiment

BEOGRAD - Bombardovanje SRJ bilo je eksperimentalni rat NATO-a, kaže penzionisani italijanski general NATO i vojni diplomata Bjađo di Gracija, koji pravi paralelu između tog bombardovanja i bacanja atomske bombe na Nagasaki.

Reklame

Najčitanije