NATO

Majkić: NATO tretira BiH kao da je postala njena članica

BANJALUKA - Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da deklaracija koju su lideri NATO-a usvojili poslije briselskog samita ide u pravcu da Alijansa sada tretira BiH kao da je već postala članica NATO-a.

Tramp: Odnos s Rusijom nikad gori zbog "američkih gluposti"

HELSINKI - Uoči samita sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas da odnos SAD i Rusije nikada nije bio gori zbog "višegodišnjih američkih budalaština i gluposti", a sada i "namještenog lova na vještice".

Vulin: Srbija će ostati vojno neutralna dok je vodi Vučić

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da će Srbija, dokle god je vodi Aleksandar Vučić, ostati vojno neutralna i slobodna, pa makar bila posljednja zemlja koja nije član NATO-a.

Dodik: Izetbegović otišao u Brisel da se prodaje kao veliki državnik

SARAJEVO – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske ponovio je danas za "Nezavisne" da RS nije za ulazak u NATO i podvukao da je privržena vojnoj neutralnosti.

Konte: Italija neće povećati izdvajanja za vojsku

BRISEL - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je da nije obećao da će Italija povećati troškove za vojsku, nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp rekao da su se NATO saveznici obavezali da će to učiniti.

Junker posrtao, lideri NATO ga jedva održavali na nogama

BRISEL- Predsjednik Evropske komisije Zan-Klod Junker sinoć je pred gala večeru lidera NATO izgubio ravnotežu nekoliko puta, hodao nesigurno i posrtao, prenosi AP.

Makedonija potpisala s NATO Sporazum o početku pregovora o članstvu

BRISEL - Zoran Zaev, premijer Makedonije, i Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, potpisali su Sporazum o započinjanju pregovora o članstvu Makedonije u NATO.

Tramp iznio ultimatum NATO iza zatvorenih vrata

BRISEL - Američki predsjednik Donald Tramp iznio je saveznicima u NATO na sastanku iza zatvorenih vrata da vlade država članica Alijanse moraju da povećaju davanja na odbranu na dva odsto BDP do januara naredne godine ili će SAD krenuti svojim putem, saznaje Rojters iz dva izvora za koje navodi da su upoznati sa detaljima tih razgovora.

Tramp: Mogli bismo da se povučemo iz NATO, ali nije potrebno

BRISEL - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas u Briselu da bi vjerovatno mogao da povuče SAD iz NATO, ali da je "takav korak nepotreban".

Tramp osuo paljbu po članicama NATO: SAD previše subvencionišu Evropu

BRISEL - Američki predsjednik Donald Tramp nastavio je i danas sa napadima na članice NATO u vezi njihovog izdvajanja za odbranu, uoči susreta sa liderima vojne Alijanse drugog dana samita u Briselu.

Najčitanije