NATO

Snovi Dalaj Lame o prebacivanju sjedišta NATO u Moskvu

MOSKVA - Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama iznio je prijedlog da sjedište NATO-a bude prebačeno u Moskvu kako bi se smanjile tenzije na relaciji NATO-Rusija.

Dogovorena prva vojna vježba NATO na teritoriji Srbije

BEOGRAD - Prva zajednička vojna vježba sa zemljama članicama NATO koja će biti održana u Srbiji planirana je za oktobar iduće godine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ivanić: BiH neće skoro u NATO

SARAJEVO - Mladen Ivanić, član predsjedništva BiH, ne vjeruje da će Bosna i Hercegovina uskoro ući u NATO, niti da će biti promjena Dejtonskog sporazuma, a geopolitičke poruke i nagoveštaje da budući procesi u regionu idu u tom pravcu smatra političkim provokacijama određenih centara moći i lobistickih grupa.

Stoltenberg: Odnosi NATO sa Rusijom u najtežoj fazi

MOSKVA- Generalni sektretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da su se odnosi između Alijanse i Rusije veoma pogoršali i da su sada u najtežoj fazi od perioda Hladnog rata.

Brnabić: Bez mira u regionu nema ni ekonomskog oporavka

PODGORICA - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je, na Samitu Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici, da je Srbija vojno neutralna zemlja, opredjeljena za saradnju sa svim partnerima, posvećena vrijednostima UN kada je riječ o očuvanju mira i saradnji u regionu.

Španski i finski NATO avioni presreli ruske kod Estonije

BRISEL - Španski i finski borbeni avioni danas su presreli tri ruska aviona koja su letela u blizini vazdušnog prostora Estonije, saopštio je NATO.

Gruško: Jugoslavija, Irak, Libija-nikakvi rezultati NATO akcija

MOSKVA - NATO akcije nakon Hladnog rata nisu dale nikakve rezultate o bezbjednosti, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Sjevernoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

Vučić: Poziv na dijalog nije i priznanje Kosova

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rješenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova.

Pens: SAD i NATO će zaštititi baltičke države

​ TALIN - Potpredsjednik SAD Majk Pens obećao je da će ta država zaštiti NATO saveznike od napada, uključujući i baltičke države, koje sa nervozom posmatraju sve veće vojno prisustvo Rusije u regionu, javlja AP.

IFIMES: BiH i Makedonija ubrzano u NATO i EU, signal Srbiji

LJUBLJANA - Bosna i Hercegovina i Makedonija imaće isti, ubrzani tretman, u pripremama za ulazak u NATO i EU, ocjenjuje Međunarodni institut za jugoistočne I balkanske studije (IFIMES), iz Ljubljane, u analizi nedavne posjete premijera Zorana Zaeva Sarajevu.

Reklame

Najčitanije