NS RS

NSRS usvojila Zakon o dječijoj zaštiti, nezaposlenim majkama 405 KM

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o dječijoj zaštiti, kojim se uvodi pravo na materinski dodatak za sve nezaposlene porodilje u iznosu 405 KM u trajanju 12 mjeseci, a za blizance i svako treće i naredno dijete 18 mjeseci.

Poslanik PDP-a Zoran Pologoš napustio stranku

BANJALUKA - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Pologoš rekao je da od danas više nije član PDP-a i dodao da će djelovati kao samostalni poslanik.

Posebna sjednica parlamenta Srpske 12. decembra, upitno prisustvo opozicije

BANJALUKA – Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je danas u Banjaluci Dnevni red i termin održavanja 25. posebne sjednice NS RS.

Čubrilović: Poboljšati status lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će parlament Srpske, u okviru svoje nadležnosti, nastaviti sa donošenjem pozitivnih zakonskih propisa kako bi bio poboljšan status lica sa invaliditetom.

Čubrilović: Haški tribunal nastavio da najstrože kažnjava samo Srbe

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je Haški tribunal, prvostepenom presudom generalu Ratku Mladiću, nastavio dosadašnju praksu izricanja visokih kazni bivšem političkom i vojnom rukovodstvu Republike Srpske, čime je još jednom očigledno pokazao da je pristrasan, neobjektivan i politički motivisan.

Tekst sporazuma o principima političkog djelovanja koji je napisao SzP

BANJALUKA - Predsjednici opozicionih stranaka SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić ponudili su danas na sastanku sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, tekst Sporazuma o principima političkog djelovanja.

Vlast i opozicija do sporazuma preko zajedničke komisije

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilovic, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS), rekao je nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija da je dogovoreno da se formira komisija koja će raditi na sporazumu "O principima političkog djelovanja i koordinacije".

Počeo sastanak Čubrilovića sa liderima političkih partija

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa liderima vladajućih i opozicionih stranaka u Republici Srpskoj na kojem će se raspravljati o radu Narodne skupštine u tekućem mandatu.

Čubrilović: Srpska neće dozvoliti realizaciju Izetbegovićevih ideja

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da Srpska nikada neće dozvoliti da se realizuju ideje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na način kako je on to predstavio u svojim posljednjim izjavama.

Dodik: Ko se danas boji Incka?

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srni da Srpska ima pravo na referendum o svom statusu u BiH i da će to biti realizovano onda kada o tome bude postignut konsenzus.

Reklame

Najčitanije