NS RS

U ponedjeljak Kolegijum o vanrednoj sjednici NS RS na zahtjev Dodika

BANJALUKA - U Banjaluci će u ponedjeljak, 23. jula, biti održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja 29. posebne sjednice, koju je zatražio predsjednik Srpske Milorad Dodik u vezi sa izvještajem Komisije za Srebrenicu o događajima u julu 1995.

Usvojen set zakona za povećanje plata u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Narodna skupština usvojila je večeras, po hitnom postupku, set zakona čije izmjene i dopune rezultuju povećanjem plata svih zaposlenih u Republici Srpskoj.

Rešić: Primanja radnika će biti povećana setom zakona

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić istakla je danas u Banjaluci da se setom zakona koji se odnose na plate budžetskih korisnika mijenjaju koeficijenti i pojam plate.

Kukasti krst ispred Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Na trotoaru ispred Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci ispisan je kukasti krst i "Ne RS".

Koji poslanik vladajuće koalicije je glasao za zaključke Anketnog odbora?

BANJALUKA - Narodna skupština RS nije prihvatila zaključke Anketnog odbora o okolnostima smrti Davida Dragičevića.

Opozicija nakon glasanja o zaključcima Anketnog odbora: Maske su pale

BANJALUKA - Poslanici opozicije rekli su da je nakon donošenja tužilačke naredbe da je smrt Davida Dragičevića okarakterisana kao ubistvo Anketni odbor bio u pravu kada je u svoje zaključke stavio takve ocjene.

NS RS razmotrila izvještaj Komisije za koncesije RS

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2017. godinu, prema kojima je lani u budžet uplaćeno 33,5 miliona KM na ime jednokratne koncesione naknade za pravo korišćenja prirodnih resursa Srpske.

Nastavljena rasprava o izvještaju Anketnog odbora

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon redovne pauze raspravom o izvještaju Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Vlast i opozicija u RS nakon dugo vremena podržali jedan zakon

BANJALUKA - Vlast i opozicija podržali su danas u Narodnoj skupštini RS Prijedlog zakona o zateznoj kamati i ovo je prvi put nakon dugo vremena da svi poslanici, bez obzira iz kojih redova dolaze, jedinstveno podrže jedan zakon bez varnica i teških riječi.

Opozicija traži da Cvijanovićeva dođe u parlament

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine RS počela je usvajanjem dnevnog reda, a opozicioni poslanici zatražili su da se Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, pojavi na Aktuelnom času.

Najčitanije