NS RS

Kasipović: Donijeti zakon o ispitivanju porijekla imovine

BANJALUKA – Anton Kasipović, ministar pravde RS, rekao je tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS da je potrebno donijeti zakon o ispitivanju porijekla imovine.

Čubrilović: Podrška prijedlogu zakona o stranim ulaganjima

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović podržao je večeras Prijedlog zakona o stranim ulaganjima, koji je zasnovan na opštem modelu za strana ulaganja, naglašavajući da on donosi nekoliko bitnih novina.

Bajić: Šarović dobija podršku stranaca ako prenese nadležnost za gas

BANJALUKA – Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je možda dobio podršku stranaca da se kandiduje na jednu od dvije izborne funkcije na narednim izborima u BiH u zamjenu za podršku prenosa nadležnosti za gasni sektor na nivo BiH, tvrdi Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, tokom rasprave o novom zakonu o gasu.

Mihajlica držao pres, većina novinara ga ignorisala

BANJALUKA - Tokom trajanja današnje sjednice Narodne skupštine RS, u vrijeme dok su poslanici raspravljali o odluci o prihvatanju zaduženja od 51,3 miliona eura za restruktuiranje 'Željeznica RS', Milanko Mihajlica, predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine, održao je konferenciju za novinare na temu nabavke radara za kontrolu saobraćaja.

Vladajuća većina predložila skupštinski zaključak

BANJALUKA - Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložili su večeras zaključak kojim se obavezuje Vlada Srpske da u roku od 30 dana obavijesti parlament o tome koliko je sredstava preduzeće "Auto-putevi Srpske" uložilo u projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Svađa poslanika u NS RS: Sasvim normalne stvari u žaru parlamentarne borbe

BANJALUKA – Sam kraj višesatne rasprave о Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa danas je u Narodnoj skupštini RS obilježio nesvakidašnji verbalni sukob Miroslava Brčkala, šef Kluba poslanika PDP-a sa Radovanom Viškovićem, šefom Kluba SNSD-a.

Dodatno zaduženje radi završetka auto-puta Banjaluka-Doboj

BANJALUKA - Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić izjavila je danas je predloženo da se Srpska dodatno zaduži kod Evropske investicione banke /EIB/ u iznosu od 47 miliona evra radi završetka radova na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Sutra nastavak sjednice parlamenta Srpske

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sutra redovnu sjednicu raspravom o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije, po hitnom postupku.

Narodna skupština RS usvojila dva zakona, nastavak zasjedanja 12. februara

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske danas je, tokom prvog djela 23. redovne sjednice, usvojila dva zakona: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, oba po hitnom postupku.

Đokić: Niko neće imati štete primjenom Zakona o koncesijama

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras da se Vlada Srpske u kontinuitetu bavi pitanjem koncesija s ciljem zaštite i kvalitetnog korištenja resursa u svrhu razvoja.

Najčitanije