NSRS

Utvrđeno sedam odgovora Ustavnom sudu RS

BANJALUKA - Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas sedam odgovora Ustavnom sudu Republike Srpske na dalji postupak.

Borenović: Građani opravdano sumnjaju u zvanične tvrdnje

BANJALUKA – Na zahtjev Vlade RS povučene su sve tačke dnevnog reda koje su bile predviđene današnjim zasjedanjem Narodne skupštine RS, a koje su se odnosile na zakonske prijedloge.

Opozicija u NSRS traži mogućnost da i tužioci krivično odgovaraju

BANJALUKA - Neformalni Poslanički antikoruptivni klub (PAK) u Narodnoj skupštini RS zatražiće da se po hitnom postupku usvoje izmjene i dopune zakona o javnim tužilaštvima i o krivičnom postupku u RS.

Čubrilović: Očekujem konstruktivnu raspravu o rebalansu budžeta

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da od sutrašnje sjednice o Prijedlogu rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu očekuje konstruktivnu raspravu sa viđenjem onoga što je Vlada Srpske prezentovala kroz obrazloženje za rebalans budžeta.

Informacije o prijetećim pismima dostavljene MUP-u Srpske

BANJALUKA - Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske dostavljene su sve informacije o mejlovima neprikladnog i prijetećeg sadržaja koji su upućeni na adrese klubova poslanika SNSD-a i NDP-a u Narodnoj skupštini, kako bi bila utvrđena njihova vjerodostojnost i identitet pošiljaoca, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

NSRS dobila pozitivan revizorski izvještaj za prošlu godinu

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske dobila je pozitivan revizorski izvještaj za 2017. godinu od Glavne službe za reviziju javnog sektora, saopšteno je danas iz parlamenta Srpske.

Borenović: Bez konkretnih rezultata u reformi javnog sektora

BANJALUKA - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović rekao je danas da je premijer Srpske Željka Cvijanović u svom ekspozeu iz 2014. godine kao jedan od strateški važnih zadataka Vlade navela reformu zdravstvenog sektora, ali da nije bilo konkretnih rezultata i jasnih aktivnosti u tom smislu.

Član koalicije Domovina: Čavka je iznio lični stav, nismo se izjašnjavali o Ivanićevoj kandidaturi

BANJALUKA - Poslanik Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini RS Mihnet Okić rekao je za „Slobodnu Bosnu“ da poziv Admira Čavke Bošnjacima da na izborima ne glasaju za Mladena Ivanića, nije stav Koalicije „Domovina“ nego njegov lični stav koji nije usaglašen sa ostalim zastupnicima iz Koalicije „Domovina“.

Usaglašen novi amandman na Zakon o pravobranilaštvu Srpske

BANJALUKA, 18. JANUARA /SRNA/ - Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske usaglasila je amandman Kluba Bošnjaka koji se odnosi na Zakon o Pravobranilaštvu Srpske, a u vezi sa proporcionalnom nacionalnom zastupljenošću.

Mišić: Ekonomske reforme da obezbijede bolji život radnika

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je večeras da Program ekonomskih reformi Srpske za period od 2018. do 2020. godine treba da obezbijedi bolji i kvalitetniji život građana i radnika.

Najčitanije