NSRS

Mišić: Ekonomske reforme da obezbijede bolji život radnika

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je večeras da Program ekonomskih reformi Srpske za period od 2018. do 2020. godine treba da obezbijedi bolji i kvalitetniji život građana i radnika.

Posebna sjednica o referendumu 6.novembra

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas prijedlog dnevnog reda i termin održavanja 24. posebne sjednice.

Čubrilović: Nisam čuo da sam u svađi s Pavićem

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas gradilište nove Hidroelektrane "Bočac 2" i tom prilikom je održao konferenciju za štampu.

Čubrilović: NS RS faktor stabilnosti u Srpskoj i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da je ova institucija faktor stabilnosti u Srpskoj i BiH.

Čubrilović: NS RS važnija od pozicije i opozicije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlamentarna većina u Srpskoj pokazala zrelost u svom odnosu prema najvišoj zakonodavnoj instituciji i izrazio nadu da će se opozicioni poslanici vratiti u parlament.

SDA: Rezolucijom se krši Dejtonski sporazum

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije /SDA/ smatra da Rezolucija o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, usvojena na sinoćnjoj sjednici Narodne skupštine Srpske, predstavlja "novo flagrantno kršenje Dejtonskog sporazuma i udar na suverenitet BiH", zbog čega od međunarodne zajednice očekuje "odlučno reagovanje".

Šta donosi Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS

BANJALUKA - Rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, koju je usvojila Narodna skupština Srpske, definisana je neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze, te da teritorija Srpske ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

Zahtjev za Jeličićevu smjenu upućen Narodnoj skupštini

BANJALUKA - Ministarstvo pravde uputilo je Narodnoj skupštini RS zahtjev za razrješenje Borislava Jeličića, zamjenika pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, potvrdili su za ATV.

Dostavljena inicijativa za razrješenje zamjenika Pravobranioca RS Borislava Jeličića

BANJALUKA – Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica dostavio je danas ministru pravde RS Antonu Kasipoviću inicijativu za razrješenje zamjenika pravobranioca RS u sjedištu u Banjaluci Borislava Jeličića protiv kojeg je tužilaštvo početkom mjeseca podiglo optužnicu.

Stevandić: Opozicija će tražiti razlog za politički rat sa institucijama

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da će opozicija u Srpskoj tražiti razlog za opstrukciju i politički rat sa republičkim institucijama, a u fokusu će biti parlament i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Reklame

Najčitanije