NSRS

SDA: Rezolucijom se krši Dejtonski sporazum

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije /SDA/ smatra da Rezolucija o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, usvojena na sinoćnjoj sjednici Narodne skupštine Srpske, predstavlja "novo flagrantno kršenje Dejtonskog sporazuma i udar na suverenitet BiH", zbog čega od međunarodne zajednice očekuje "odlučno reagovanje".

Šta donosi Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS

BANJALUKA - Rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, koju je usvojila Narodna skupština Srpske, definisana je neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze, te da teritorija Srpske ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

Zahtjev za Jeličićevu smjenu upućen Narodnoj skupštini

BANJALUKA - Ministarstvo pravde uputilo je Narodnoj skupštini RS zahtjev za razrješenje Borislava Jeličića, zamjenika pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, potvrdili su za ATV.

Dostavljena inicijativa za razrješenje zamjenika Pravobranioca RS Borislava Jeličića

BANJALUKA – Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica dostavio je danas ministru pravde RS Antonu Kasipoviću inicijativu za razrješenje zamjenika pravobranioca RS u sjedištu u Banjaluci Borislava Jeličića protiv kojeg je tužilaštvo početkom mjeseca podiglo optužnicu.

Stevandić: Opozicija će tražiti razlog za politički rat sa institucijama

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da će opozicija u Srpskoj tražiti razlog za opstrukciju i politički rat sa republičkim institucijama, a u fokusu će biti parlament i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Čubrilović: Šnjegota može da ovlasti zaposlenika u Glavnoj reviziji da podnese izvještaj

BANJALUKA - Komentarišući tvrdnje opozicije da su revizorski izvještaji nelegalno stavljeni na dnevni red, jer 12. oktobra stupa na snagu odluka o razrješenju glavnog revizora Duška Šnjegote, predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da izvještaji mogu da budu razmatrani i da je sve definisano članom 11 Zakona o glavnoj reviziji.

Opozicija u RS najavljuje drugačiji pristup: Interpelacije iz parlamenta sele u gradove

BANJALUKA - Interpelacije Vlade RS, koje su podnijeli opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini RS, biće predstavljene umjesto u parlamentu na javnim skupštinama, koje će biti organizovane širom RS, najavljuju iz opozicije.

Snaga Hercegovine kritikovala opoziciju: Politička pamet im sišla u mišiće

TREBINJE - Nova hercegovačka stranka Snaga Hercegovine kritikovala je nedavni pokušaj opozicije da blokira rad Narodne skupštine RS, navodeći da opozicija djeluje pogrešno, nudeći haos, a ne rješenja.

Ivanić: Dosta je nasilja

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Mladen Ivanić pozvao je vlast u Srpskoj da uvaži zahtjeve opozicije, naglasivši da je to je jedini način da stvari teku normalno.

Borenović: Opozicija će prisustvovati narednoj sjednici NS RS

ISTOČNO SARAJEVO - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović rekao je danas u Istočnom Sarajevu da će poslanici opozicije na narednoj sjednici parlamenta Srpske biti u sali i nastaviti insistirati na svojim legitimnim zahtjevima.

Reklame

Najčitanije