NSRS

Borenović: Bez konkretnih rezultata u reformi javnog sektora

BANJALUKA - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović rekao je danas da je premijer Srpske Željka Cvijanović u svom ekspozeu iz 2014. godine kao jedan od strateški važnih zadataka Vlade navela reformu zdravstvenog sektora, ali da nije bilo konkretnih rezultata i jasnih aktivnosti u tom smislu.

Član koalicije Domovina: Čavka je iznio lični stav, nismo se izjašnjavali o Ivanićevoj kandidaturi

BANJALUKA - Poslanik Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini RS Mihnet Okić rekao je za „Slobodnu Bosnu“ da poziv Admira Čavke Bošnjacima da na izborima ne glasaju za Mladena Ivanića, nije stav Koalicije „Domovina“ nego njegov lični stav koji nije usaglašen sa ostalim zastupnicima iz Koalicije „Domovina“.

Usaglašen novi amandman na Zakon o pravobranilaštvu Srpske

BANJALUKA, 18. JANUARA /SRNA/ - Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske usaglasila je amandman Kluba Bošnjaka koji se odnosi na Zakon o Pravobranilaštvu Srpske, a u vezi sa proporcionalnom nacionalnom zastupljenošću.

Mišić: Ekonomske reforme da obezbijede bolji život radnika

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je večeras da Program ekonomskih reformi Srpske za period od 2018. do 2020. godine treba da obezbijedi bolji i kvalitetniji život građana i radnika.

Posebna sjednica o referendumu 6.novembra

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas prijedlog dnevnog reda i termin održavanja 24. posebne sjednice.

Čubrilović: Nisam čuo da sam u svađi s Pavićem

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas gradilište nove Hidroelektrane "Bočac 2" i tom prilikom je održao konferenciju za štampu.

Čubrilović: NS RS faktor stabilnosti u Srpskoj i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da je ova institucija faktor stabilnosti u Srpskoj i BiH.

Čubrilović: NS RS važnija od pozicije i opozicije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlamentarna većina u Srpskoj pokazala zrelost u svom odnosu prema najvišoj zakonodavnoj instituciji i izrazio nadu da će se opozicioni poslanici vratiti u parlament.

SDA: Rezolucijom se krši Dejtonski sporazum

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije /SDA/ smatra da Rezolucija o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, usvojena na sinoćnjoj sjednici Narodne skupštine Srpske, predstavlja "novo flagrantno kršenje Dejtonskog sporazuma i udar na suverenitet BiH", zbog čega od međunarodne zajednice očekuje "odlučno reagovanje".

Šta donosi Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS

BANJALUKA - Rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, koju je usvojila Narodna skupština Srpske, definisana je neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze, te da teritorija Srpske ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

Najčitanije