Narodna skupština RS

Počela sjednica kolegijuma NS RS o zakazivanju posebne sjednice o "slučaju Dragičević"

BANJALUKA - U Banjaluci je danas počela sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da se utvrdi dnevni red i termin održavanja posebne sjednice na zahtjev 28 poslanika koji su predložili tačku "Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića".

Upitna posebna sjednica o slučaju "Dragičević"

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine RS sutra će ponovo raspravljati o zahtjevu opozicije da bude zakazana posebna sjednica o ubistvu Davida Dragičevića, mladog Banjalučanina.

Svaki šesti poslanik preletač

BANJALUKA, SARAJEVO - Svaki šesti poslanik na nivou Predstavničkog doma BiH i Narodne skupštine (NS) RS u protekle četiri godine promijenio je politički dres i priklonio se drugoj političkoj opciji.

Nije podržan veto Kluba Bošnjaka na zaključke protiv izvještaja o Srebrenici

BANJA LUKA – Na sjednici Vijeća naroda RS danas nije podržan veto Kluba Bošnjaka na zaključke Narodne skupštine RS kojima je odbačen Izvještaj Komisije o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. jula 1995.

Zakon o zaštiti žrtava ratne torture razmatraće Ustavni sud RS

BANJALUKA - Na današnjoj sjednici Zajedničke komisije Vijeća naroda Republike Srpske i Narodne skupštine RS nije postignut dogovor o amandmanima Kluba bošnjačkog naroda na Zakon o zaštiti žrtava ratne torture, pa će ovo pitanje razmatrati Ustavni sud RS.

I SDP i SDA ciljaju mandat u NS RS

DOBOJ - Borbu za poslaničko mjesto u Narodnoj skupštini RS, ali i za glasove mahom bošnjačkih birača u Izbornoj jedinici 5 vodiće dvije koalicije koje predvode bivši potpredsjednik RS, esdepeovac Enes Suljkanović, i odbornik SDA u Skupštini Doboj Sevlid Hurtić.

Šukalo: Poslanici PDP-a više neće sjediti s predstavnicima režima

BANJALUKA - Adam Šukalo, poslanik PDP-a, je rekao da poslanici tog kluba više neće sjediti s "predstavnicima režima" koji su, kako je rekao, saučesnici u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića.

Narodna skupština RS nije prihvatila zaključke Anketnog odbora

BANJALUKA - Narodna skupština RS nije prihvatila zaključke Anketnog odbora o okolnostima smrti Davida Dragičevića.

Šukalo napušta parlament zbog Lukača

BANJALUKA – Adam Šukalo, poslanik u Klubu PDP-a rekao je da će napustiti Narodnu skupštinu RS i više se u nju neće vraćati, rekao je on na pres konferenciji koju je upravo sazvao.

Stevandić: Borenović iznio gomilu laži

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović u završnoj riječi o izvještaju o stradanju Davida Dragičevića iznio gomilu lažu, jer niko nije zabranio da grupa "Pravda za Davida" ima predstavnike u tom tijelu.

Najčitanije