Narodna skupština RS

Čubrilović: Opozicija od početka sjednice počela sa opstrukcijom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da opozicija nije blokirala rad parlamenta zbog toga što na dnevni red nisu uvršteni njihovi prijedlozi ili zbog povrede poslovnika, već je od početka sjednice počela sa opstrukcijom.

Dodik: Nedolično i klovnovsko ponašanje opozicije

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da jučerašnje "nedolično i klovnovsko ponašanje" opozicije u Narodnoj skupštini Srpske potvrđuje tezu da oni već duže vrijeme nisu opozicija vlasti, već samoj Republici Srpskoj, a od sinoć i sami sebi.

Parlament Srpske, bez opozicije i 'Domovine' usvojio rezoluciju o vojnoj neutralnosti

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, kojom se definiše neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze.

Sjednica Skupštine nastavljena u maloj sali bez prisustva opozicije

BANJALUKA - U maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske nakon pauze nastavljena je sjednica poslaničkim pitanjima ministrima u Vladi Srpske - aktuelni čas.

Nakon višečasovne rasprave u Skupštini još nije usvojen dnevni red

BANJALUKA - U Banjaluci je danas počela 22. sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Opozicija pita: Kako teku pripreme za održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu

BANJALUKA - Klubovi poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili su danas poslaničko pitanje Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma koje se odnosi na sprovođenje skupštinske odluke o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH, koja je objavljena u "Službenom glasniku".

Stevandić: Opozicija će tražiti razlog za politički rat sa institucijama

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da će opozicija u Srpskoj tražiti razlog za opstrukciju i politički rat sa republičkim institucijama, a u fokusu će biti parlament i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Čubrilović: Šnjegota može da ovlasti zaposlenika u Glavnoj reviziji da podnese izvještaj

BANJALUKA - Komentarišući tvrdnje opozicije da su revizorski izvještaji nelegalno stavljeni na dnevni red, jer 12. oktobra stupa na snagu odluka o razrješenju glavnog revizora Duška Šnjegote, predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da izvještaji mogu da budu razmatrani i da je sve definisano članom 11 Zakona o glavnoj reviziji.

Dodik: Rezolucija o vojnoj neutralnosti ide u Skupštinu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srpska ne odustaje od stava vojne neutralnosti, te najavio da će o tom pitanju da se izjasni i Narodna skupština Republike Srpske.

Suspenzija referenduma početkom oktobra

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj će biti suspendovana odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, biće održana najvjerovatnije početkom oktobra, potvrdio je "Nezavisnim" Radovan Višković, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

Reklame

Najčitanije