Narodna skupština RS

Srpska se zadužuje 47 miliona evra za autoput Banjaluka-Doboj

BANJALUKA - Narodna skupština RS usvojila je danas Odluku o prihvatanju zaduženja RS od 47 miliona eura prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj, po hitnom postupku.

Nastavljena sjednica Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem, po hitnom postupku, Prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije.

Čubrilović: Opozicija dezinformiše javnost

BANJALUKA – Poslanici opozicije dezinformisali su javnost tvrdnjama da su tačke koje su uvrštene u dnevni red po hitnom postupku uvršene na način suprotan Poslovniku o radu, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

Čavić: Narodnu skupštinu treba raspustiti

BANJALUKA – Zbog bahatog ponašanaj Vlade RS Narodnu skupštinu RS treba raspustiti, rekao je Dragan Čavić, predsjednik Kluba NDP-a.

Čubrilović najavio pres konferenciju o primjedbama opozicije

BANJALUKA – Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, održaće pres konferenciju na kojoj će se izjasniti o primjedbama opozicije o tome da je vladajuća većina prekršila poslovnik uvrštavanjem u dnevni red nekoliko odluka.

Okončano današnje zasjedanje NS RS, sutra nastavak

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra poslaničkom raspravom o Prijedlogu dnevnog reda.

Opozicija bojkotuje dnevni red sa njihovim interpelacijama

BANJALUKA - Opozicija u Narodnoj skupštini (NS) RS najvjerovatnije opet neće učestvovati na narednom zasjedanju ove zakonodavne institucije, dok iz pozicije poručuju da ne znaju šta je cilj ovog opozicionog poteza.

Čubrilović: Srbska čast nije nikakva paravojna formacija, sve je ispolitizovano

BANJALUKA - Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine RS koja će se održati 6. februara, između ostalog, naći će se i interpelacije o zdravstvu i penzionom sistemu kao i o stanju u javnim preduzećima.

Čubrilović: Narodna skupština i dalje najefikasnija zakonodavna institucija u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ističe da je parlament Srpske najefikasnija zakonodavna institucija u BiH, pa i u okruženju, kada je riječ o usvajanju zakonskih akata i tematskih cjelina, te da su u 2017. godini usvojena 53 zakona.

Narodna skupština usvojila budžet Srpske za 2018. godinu od 3,3 milijarde KM

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku budžet Republike Srpske za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde KM, što predstavlja uvećanje od 137 miliona KM, odnosno 4,3 odsto u odnosu na sredstva planirana budžetom za 2017. godinu.

Reklame

Najčitanije