Narodna skupština RS

Narodna skupština Republike Srpske usvojila 12 zakona

BANJALUKA -Narodna skupština Republike Srpske danas je na 25. redovnoj sjednici usvojila 12 zakona i Strategiju razvoja energetike Republike Srpske do 2035. godine.

Za žrtve seksualnog nasilja u ratu više od milion KM

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o zaštiti žrtava ratne torture predviđeno je da se za finansiranje mjesečnih primanja za lica koja su pretrpjela seksualno nasilje u ratu kao najteži oblik torture na godišnjem nivou obezbijedi 1.096.200 KM, rečeno je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nema amnestije za osuđene zbog ratnog zločina

BANJA LUKA – Poslanici Narodne skupštine RS razmotrili su večeras prijedlog zakona o amnestiji, koju neće moći da traže osobe koje su počinile krivična djela ratnog zločina, osuđeni za teško ubistvo, trgovinu ljudima i djecom te silovanje.

Stevandić: Zakon o amnestiji donijeti bez politikantstva

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić smatra da bi Prijedlog zakona o amnestiji trebalo da bude donesen bez bilo kakvog politikantstva.

Opozicija tražila smjenu Lukača

BANJALUKA - Poslanički klubovi opozicije u Narodnoj skupštini predložili su sinoć zaključke kojima se traži da premijer Republike Srpske Željka Cvijanović razriješi dužnosti ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača zbog, kakao su naveli, propusta iznesenih na konferenciji za novinare 26. marta o smrti Davida Dragičevića, rekao je poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak.

Čavić: Davidova smrt nije bila zadesna

BANJALUKA - Dragan Čavić, poslanik NDP-a, je rekao da je njegovo lično ubjeđenje da Davidova smrt nije bila zadesna, te da se on nije mogao utopiti u Crkvenoj na mjestu na kojem policija tvrdi da se to desilo.

Čubrilović: Posebna sjednica da protekne u demokratskoj atmosferi

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da predstojeća posebna skupštinska sjednica protekne u demokratskoj atmosferi u skladu sa Poslovnikom o radu i da narodni poslanici daju doprinos poboljšanju bezbjednosti u Srpskoj.

O rebalansu budžeta na posebnoj sjednici 15. maja

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi po hitnom postupku na posebnoj sjednici 15. maja da razmatra Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu u ukupnom iznosu 3,424 milijarde KM, zaključio je skupštinski Kolegijum.

Dodik: Prisustvovaću posebnoj sjednici Narodne skupštine 10. maja

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će 10. maja prisustvovati posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrano stanje bezbjednosti u Srpskoj i Banjaluci.

Davor Dragičević uputio pismo Narodnoj skupštini RS

BANJALUKA - Banjalučani su se i večeras okupili na Trgu Krajine u Banjaluci da traže pravdu i istinu o tome šta se dogodilo Davidu Dragičeviću.

Najčitanije