Narodna skupština RS

O vetu Bošnjaka odlučiće Ustavni sud RS

BANJALUKA - Zajednička komisija Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Srpske nije usaglasila Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske, u vezi sa odlukom o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda.

"Vratiti se izvornim principima Dejtona"

BANJALUKA - Dejtonskim mirovnim sporazumom uspostavljen je ustavno-pravni poredak u BiH i definisana pozicija tri konstitutivna naroda, ali je međunarodnim intevencionizmom narušeno pravilo poštivanja njegovih izvornih principa što u dogledno vrijeme mora biti promijenjeno, ocijenili su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Poptisan Memorandum o saradnji NS RS i Skupštine AP Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić i generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac danas su u Novom Sadu potpisali Memorandum o saradnji Službe skupštine AP Vojvodine i Službe Narodne skupštine Republike Srpske u cilju uspostavljanja efikasne administracije i frekventne razmjene iskustava, unapređenja javnosti i efikasnosti i težnje za ispunjavanjem standarda rada i vrijednosti Evropske unije.

Vlast i opozicija ostali na istim pozicijama u vezi referenduma

BANJALUKA - Narodna skupština RS stavljajući van snage odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH konstatuje da nisu prestali razlozi za raspravu i ocjenu načina nastanka tih institucija, saopšteno je iz te institucije.

Narodna skupština RS suspendovala referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH

BANJALUKA - Narodna skupština, nakon maratonske sjednice usvojila je rano jutros odluku o stavljanju van snage odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Čubrilović: Nisam čuo da sam u svađi s Pavićem

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas gradilište nove Hidroelektrane "Bočac 2" i tom prilikom je održao konferenciju za štampu.

Sjednica o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH bez datuma

BANJALUKA - Sekretarijat Narodne skupštine RS još nije zaprimio zahtjev za sazivanje posebne sjednice u vezi sa referendumom o Sudu i Tužilaštvu BiH, rečeno je "Nezavisnim" u skupštinskoj Službi za odnose s javnošću.

Čubrilović: NS RS faktor stabilnosti u Srpskoj i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da je ova institucija faktor stabilnosti u Srpskoj i BiH.

Čubrilović: NS RS važnija od pozicije i opozicije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlamentarna većina u Srpskoj pokazala zrelost u svom odnosu prema najvišoj zakonodavnoj instituciji i izrazio nadu da će se opozicioni poslanici vratiti u parlament.

Čubrilović: Opozicija od početka sjednice počela sa opstrukcijom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da opozicija nije blokirala rad parlamenta zbog toga što na dnevni red nisu uvršteni njihovi prijedlozi ili zbog povrede poslovnika, već je od početka sjednice počela sa opstrukcijom.

Reklame

Najčitanije