Nedeljko Čubrilović

Čubrilović: Usvajanje akciza dobra vijest za građane BiH

SARAJEVO – Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je danas u Sarajevu da je izgubljeno dosta vremena na donošenje odluke o akcizama u BiH, te da je to iz razloga što nema definisane parlamentarne većine.

Podrška izvozu proizvoda iz srpske na rusko tržište

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi povećanje izvoza voća i mljekarskih proizvoda iz Srpske na rusko tržište bila direktna podrška zapošljavanju te podizanju ukupnog standarda stanovnika Srpske.

Čubrilović: Izetbegovićev postupak sramota za BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da je sramota za BiH postupak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića prilikom zvanične posjete članova Predsjedništva Beogradu.

Posebna sjednica parlamenta Srpske 12. decembra, upitno prisustvo opozicije

BANJALUKA – Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je danas u Banjaluci Dnevni red i termin održavanja 25. posebne sjednice NS RS.

Čubrilović: Poboljšati status lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će parlament Srpske, u okviru svoje nadležnosti, nastaviti sa donošenjem pozitivnih zakonskih propisa kako bi bio poboljšan status lica sa invaliditetom.

Čubrilović i Ferguson: NS RS jedini parlament u BiH sa funkcionalnom većinom

BANJALUKA – Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edvardom Fergusonom pri čemu su se saglasili da je NS RS jedini parlament u BiH koji ima funkcionalnu većinu, koji može nesmetano da radi i donosi neophodne zakone i druge akte.

Čubrilović: Haški tribunal nastavio da najstrože kažnjava samo Srbe

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je Haški tribunal, prvostepenom presudom generalu Ratku Mladiću, nastavio dosadašnju praksu izricanja visokih kazni bivšem političkom i vojnom rukovodstvu Republike Srpske, čime je još jednom očigledno pokazao da je pristrasan, neobjektivan i politički motivisan.

Čubrilović: Svi politički lideri u Srpskoj da ponude kompromis

BEOGRAD - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da svi politički lideri u Srpskoj treba da naprave korak unazad i ponude kompromis, jer kada je riječ o Republici i njenom interesu ne smije da bude razlika i toga su svi svjesni.

MUP RS obilježava krsnu slavu: Dodik, Cvijanovićeva i Čubrilović položili vijence

BANJALUKA - Predajom raporta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i služenjem parastosa nastradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjaluci je počelo obilježavanje krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.

Čubrilović: Republici Srpskoj nije potrebna nikakva nadogradnja "Dejtona"

BANJALUKA - Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneksa 4, koji je Ustav BiH, dovoljan su okvir i ne predstavljaju nikakvu smetnju da se odreknemo dnevnog politikanstva, kakvi jesu i zahtjevi za reviziju 'Dejtona', smatra predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Reklame

Najčitanije