Nedeljko Čubrilović

Čubrilović: NS RS pokazala puni kapacitet u kriznim situacijama

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, rekao je da je tokom ovog mandata parlament Srpske odradio najviše zakona i dokumenata od svih parlamenata u BiH i od nekih u regionu, te da je većina funkcionisala stabilno.

Čubrilović predao kandidatske liste CIK-u

SARAJEVO - Demokratski narodni savez (DNS) ima dobru šansu da na predstojećim izborima u oktobru ostvari najbolje rezultate od osnivanja stranke, izjavio je u Sarajevu zamjenik predsjednika ove stranke Nedeljko Čubrilović, nakon što je u Sarajevu u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH predao kandidatske liste za opšte izbore.

Čubrilović: Nakon izbora DNS nezaobilazan politički faktor u Srpskoj

BANJALUKA - Zamjenik predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će ova stranka nakon opštih izbora u oktobru biti nezaobilazan politički faktor u Republici Srpskoj.

Čubrilović: Dobro je što se zna stav Tužilaštva u slučaju “Dragičević”

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je najviša zakonodavna institucija Republike Srpske sačuvala dignitet i zaštitila Ustav Srpske načinom na koji je glasano o izvještaju Anketnog odbora o stradanju Davida Dragičevića.

Čubrilović: Samo Tužilaštvo može kvalifikovati krivično djelo

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je Srni da Anketni odbor, niti bilo ko drugi, izuzev nadležnog tužilaštva, nema pravo da vrši kvalifikaciju bilo kog krivičnog djela, što se odnosi i na slučaj tragičnog stradanja mladića Davida Dragičevića.

Čubrilović: Bitka na Kozari simbol herojske borbe protiv fašizma

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, izjavio je, povodom obilježavanja 76 godina od Bitke na Kozari, da je ta bitka simbol herojske borbe srpskog naroda protiv fašizma u kojoj je podnio ogromnu žrtvu.

Čubrilović: Vojska Srpske najzaslužnija za stvaranje Republike

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je za odbranu slobode i dostojnog života srpskog naroda na ovim prostorima i za stvaranje i očuvanje Republike najzaslužnija Vojska Republike Srpske, čiju tradiciju baštini Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružansih snaga BiH.

Čubrilović: Narodna skupština nesmetano obavlja ustavnu nadležnost

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske, kao najefikasniji i najfunkcionalniji parlament u BiH, nesmetano obavlja svoju ustavnu nadležnost i donosi zakone i druge odluke u interesu građana Srpske, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović tokom današnjeg razgovora sa šefom banjalučke Kancelarije OHR-a Marijanom Berec.

Čubrilović: Stranke iz Srpske da prihvate zajedničku listu u FBiH

SARAJEVO - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je sve stranke koje imaju sjedište u Srpskoj da prihvate zajedničku srpsku listu za predstojeće izbore u Federaciji BiH /FBiH/.

Čubrilović: Moguće razmatranje zakona o požaru

BANJALUKA – Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, rekao je da će Skupština razmatrati zakon o požaru Republike Srpske ukoliko bude upućen u skladu sa poslovničkom procedurom, a koji bi trebao da preciznije uredi raspodjelu sredstava za potrebe lokalnih zajednica prilikom zaštite od požara, posebno na području Hercegovine.

Najčitanije