Nedeljko Čubrilović

Čubrilović: DNS-u treba da pripadne jedno od dva pojedinačna kandidatska mjesta

BIJELJINA - Demokratskom narodnom savezu (DNS) bi trebalo da pripadne mjesto kandidata za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH, izjavio je zamjenik predsjednika stranke Nedeljko Čubrilović nakon sjednice Glavnog odbora DNS-a.

Čubrilović: Nema uslovljavanja u pregovorima sa koalicionim partnerima

BANJALUKA - Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da ova stranka neće uslovljavati u pregovorima sa koalicionim partnerima, te smatra da će unutar koalicije biti dogovora kada je riječ o predstojećim izborima.

Čubrilović: Ne odustajemo od 9. januara

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da se nada da će Ustavni sud BiH prilikom ocjene ustvanosti Zakona o Danu RS donijeti pravnu, a ne kako je ustvrdio političku odluku.

Čubrilović: Tim za odbranu Dana Republike sprema odgovor na nova osporavanja

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović potvrdio je da je formirao tim za pripremu odgovora na novi zahtjev bošnjačkih i hrvatskih delegata u Vijeću naroda da se Dan Republike proglasi neustavnim i istakao da referendum o 9. januaru nije derogirao raniju odluku Ustavnog suda BiH, kako se tvrdi u najnovijem zahtjevu.

Čubrilović: Koncert pokazatelj kako treba raditi u svim segmentima društva

BANJALUKA - U Banjaluci je večeras održan zajednički koncert četiri vjerske zajednice u BiH pod nazivom "Radost i ljepota vjere", koji je organizovao Odbor za međureligijsku saradnju Banjaluka pri Međureligijskom vijeću BiH.

U FBiH svečano za 1. mart, u RS ogorčenje

SARAJEVO, BANJALUKA - Svečanim prijemima, sjednicama i posjetama mjestima stradanja zvaničnici FBiH i pojedinci iz zajedničkih institucija BiH proslavili su 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, koji se u Republici Srpskoj ne doživljava i ne slavi.

Čubrilović: Za Republiku Srpsku dan nezavisnosti ne postoji

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je za Republiku Srpsku neprihvatljivo obilježavanje 1. marta koji se u Federaciji Bosne i Hercegovine praznuje kao dan nezavisnosti.

Čubrilović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske po svim parametrima najefikasniji zakonodavni organ u BiH, ističući da je Narodna skupština u ovom sazivu funkcionisala stabilno i izvršavala svoje ustavne i zakonske nadležnosti bez velikih problema.

Čubrilović: Jedni drugima trebamo biti na usluzi za sve probleme i potrebe

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je na otvaranju Prvog foruma dijaspore u Banjaluci da se nada da će ovakvih skupova biti više i da će saradnja koja već postoji u raznim segmentima biti objedinjena na kvalitetniji način.

Čubrilović: Podrška prijedlogu zakona o stranim ulaganjima

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović podržao je večeras Prijedlog zakona o stranim ulaganjima, koji je zasnovan na opštem modelu za strana ulaganja, naglašavajući da on donosi nekoliko bitnih novina.

Najčitanije