Nenad Stevandić

Stevandić: Srpska nije objekat, već subjekat međunarodnog prava

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras Srni da Srpska nije objekat, već subjekat međunarodnog prava, potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma i stvaralac BiH, te da joj se to pravo ne može oduzeti ni današnjim kominikeom Savjeta za sprovođenje mira u BiH (PIC).

Dodik i Stevandić: Zajedno protiv politike SzP u Sarajevu

BANJALUKA - Cilj saradnje Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Ujedinjene Srpske (US) je dovođenje do sloma politike Saveza za promjene (SzP) u Sarajevu, izjavili su danas u Banjaluci Milorad Dodik i Nenad Stevandić, predsjednici ovih stranaka.

Stevandić: Bezbjednosne strukture na nivou BiH protiv Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić tvrdi da će SDA u narednom periodu u bezbjednosnim strukturama na nivou BiH zaposliti 1.500 ljudi, a Savez za promjene 500, te da će jedni raditi na rušenju Republike Srpske, a drugi njenog predsjednika Milorada Dodika.

Pavić: Razmotrićemo smjenu Stevandića, ako bude predložena

BANJALUKA - DNS neće tražiti smjenu Nenada Stevandića, potpredsjednika NSRS, ali ukoliko neko drugi to predloži DNS će donijeti odluku na organima stranke, rekao je predsjednik DNS-a Marko Pavić, poslije sjednice predsjedništva ove stranke.

Stevandić: Mladić bi bio osuđen i da je čitav rat bio u kancelariji

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić rekao je danas u Banjaluci da je general Ratko Mladić prvostepeno osuđen u Hagu na doživotnu kaznu zatvora jer je bio komandant Vojske Republike Srpske i da bi ista kazna zadesila bilo koga drugog na njegovom mjestu.

Stevandić: Tribunal skriva ulogu onih koji su kreirali rat u BiH

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da je Haški tribunal, izricanjem prvostepene presude generalu Ratku Mladiću, potvrdio da je neobjektivan i ne može biti mjerilo za pravdu i pravičnost.

US obilježila dvije godine postojanja: Cilj postati parlamentarna stranka na nivou RS i BiH

BAJALUKA – Unjedinjena Srpska neće podržati sadašnji koncept Saveza za promjene koji je donio katastrofu RS, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik te stranke na proslavi dvogodišnjice postojanja u Hotelu Bosna u Banjaluci.

Pavić: Stevandiću nema mjesta u vladajućoj koaliciji

BANJALUKA – Marko Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), rekao je da u vladajućoj koaliciji nema mjesta za Nenada Stevandića i njegovu stranku (Ujedinjena Srpska).

Stevandić: Incko se poistovjetio sa "sarajevskom čaršijom"

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da se visoki predstavnik u BiH Valentin Incko potpuno poistovjetio sa "sarajevskom čaršijom" koja kontroliše pravosudne institucije BiH, što je vidljivo i iz njegovog posljednjeg izvještaja o stanju u BiH koji je podnio Savjetu bezbjednosti UN.

Vlast i opozicija ostali na istim pozicijama u vezi referenduma

BANJALUKA - Narodna skupština RS stavljajući van snage odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH konstatuje da nisu prestali razlozi za raspravu i ocjenu načina nastanka tih institucija, saopšteno je iz te institucije.

Reklame

Najčitanije