Nezaposlenost

Nezaposlenost najveći problem Zapadnog Balkana

BRISEL - Nezaposlenost ostaje glavna briga građana Zapadnog Balkana, iako više većih ekonomija u regionu pokazuje znakove oporavka, izjavio je u Briselu generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović na predstavljanju RCC-ovog Balkanskog barometra za 2017. godinu - istraživanje mišljenja građana i privrednika o situaciji u regionu.

U avgustu skoro pola miliona nezaposlenih, više od polovine žene

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u BiH u avgustu je bilo 485.088 lica, što je za 1.221 lice ili 0,25 odsto manje u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje.

Naknade za nezaposlene porodilje iće će iz budžeta

BANJALUKA - Naknade za nezaposlene porodilje u visini minimalne plate, a koje će biti uvedene od naredne godine, isplaćiveće se iz budžeta, rekli su juče iz Vlade RS.

Povećao se broj nezaposlenih u FBiH

SARAJEVO - U julu u odnosu na mjesec ranije nezaposlenost u Republici Srpskoj je smanjena za 1.140 osoba /0,95 odsto/, a u Distriktu Brčko za šest osoba /0,05 odsto/, dok je u Federaciji BiH /FBiH/ povećana za 1.567 osoba /0,44 posto / – navodi se u izvještaju Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

U RS smanjena nezaposlenost, u FBiH povećena

SARAJEVO - U julu u odnosu na mjesec ranije nezaposlenost u Republici Srpskoj je smanjena za 1.140 lica (0,95 odsto), a u Distriktu Brčko za šest lica (0,05 odsto), dok je u Federaciji BiH (FBiH) povećana za 1.567 lica (0,44 odsto) - navodi se u izvještaju Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

U Češkoj na jedno slobodno radno mjesto konkuriše 1,5 nezaposlenih

SARAJEVO - U avgustu ove godine stopa nezaposlenosti u Češkoj je pala na četiri posto, što je najmanja nezaposlenost u toj zemlji u posljednje dvije decenije.

Hrvatska deveta u svijetu prema broju nezaposlenih mladih

ZAGREB - Hrvatska je prema broju nezaposlenih na devetom mjestu u svijetu, između Gvajane i Tunisa, a po stopi rasta stanovništva tek 224. u svijetu, piše u rubrici Američke obavještajne službe (CIA) "Vorld faktbuk", koja se nalazi na službenim stranicama ove agencije.

BiH svjetski lider po nezaposlenosti mladih

BANJALUKA - Prema podacima američke Centralne obavještajne agencije (CIA), Bosna i Hercegovina ima najveću stopu nezaposlenosti mladih ljudi u svijetu, što je bh. ekonomistima nerealno poredeći mlade s Balkana s vršnjacima nerazvijenih zemalja.

Rang-lista nezaposlenosti: BiH u društvu Džibutija, Konga i Kenije

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je četvrta u svijetu po nezaposlenosti, a u odnosu na mart napredovala je na ovoj listi, jer je tada bila treća sa stopom od 40,87 odsto, navodi se na stranici Trading Economics, koja mjeri ekonomske parametre u zemljama širom svijeta, poput BDP-a, nezaposlenosti, inflacije i na taj način rangira države.

Najniža nezaposlenost u evrozoni od 2009.

LUKSEMBURG - Nezaposlenost u evrozoni pala je u junu na najniži nivo od februara 2009. godine, jer je ekonomski oporavak Evrope nastavio da jača, pokazali su danas objavljeni podaci evropske službe za statistiku Evrostata.

Reklame

Najčitanije