Nezaposlenost

Nezaposlenost najmanja od 2008. godine

MADRID - Broj registrovanih nezaposlenih ljudi u Španiji u junu je opao na 3,16 miliona, što je najmanje od decembra 2008. godine i za skoro dva miliona manje nego na vrhuncu krize u februaru 2013. godine, pokazuju danas objavljeni podaci Ministarstva rada.

MMF: BiH ostaje crna rupa Evrope

SARAJEVO - BiH će i naredne godine zabilježiti blagi rast BDP-a, ali će i dalje ostati u vrhu, ne samo u regionu, prema broju nezaposlenih, inflaciji, te minimalnom ili nikakvom rastu plata, objavio je Međunarodni monetarni fond /MMF/ u svojoj analizi perspektiva ekonomskog razvoja Evrope.

Vujičić: U RS smanjen broj nezaposlenih za 12.000

PALE - Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske zaključno sa martom nalazilo se 112.000 nezaposlenih lica, što je u odnosu na isti period 2017. godine manje za oko 12.000 lica ili oko 10 odsto, rekao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

U februaru registrovano skoro pola miliona nezaposlenih

SARAJEVO - U BiH je u februaru registrovano 472.957 nezaposlenih lica, što je u odnosu na januar manje za 2.584 lica ili 0,54 odsto, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje.

Nezaposlenost u evrozoni i EU najniža od 2008.

BRISEL - Nezaposlenost u evrozoni pala je u februaru na 8,5 odsto, što je najniže od 2008. godine, dok je u cijeloj Evropskoj uniji smanjena na 7,1 odsto.

Vujičić: Nezaposlenost u RS smanjena za 10 odsto

LOPARE - Na evidenciji nezaposlenih u Republici Srpskoj nalazi se 113.000 lica i to je za 10 odsto manja nezaposlenost u odnosu na proteklu godinu, izjavio je danas direktor Zavoda za zapošljavanje Srpske Miroslav Vujičić.

U Srpskoj smanjena nezaposlenost, u FBiH povećana

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u BiH, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, bilo je 475.084 osoba, što je u odnosu na prethodni mjesec manje za 465 ili 0,10 odsto, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Eurostat: Stopa nezaposlenosti u zoni evra 8,7 odsto

Stopa nezaposlenosti u zemljama zone evra ostala je stabilna u decembru sa 8,7 odsto, što je isti nivo kao u novembru, saopštio je danas Evropski zavod za statistiku - Eurostat.

Najniža nezaposlenost u Kanadi od 1976.

Stopa nezaposlenosti u Kanadi pala je na najniži nivo u više od 40 godina.

Stalni pad nezaposlenosti u Austriji

BEČ - Nezaposlenost u Austriji već par mjeseci se nalazi u stalnom padu, a tako je i u novembru broj nezaposlenih opao za 5,7 odsto.

Najčitanije