Nezaposlenost

Vujičić: Nezaposlenost u RS smanjena za 10 odsto

LOPARE - Na evidenciji nezaposlenih u Republici Srpskoj nalazi se 113.000 lica i to je za 10 odsto manja nezaposlenost u odnosu na proteklu godinu, izjavio je danas direktor Zavoda za zapošljavanje Srpske Miroslav Vujičić.

U Srpskoj smanjena nezaposlenost, u FBiH povećana

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u BiH, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, bilo je 475.084 osoba, što je u odnosu na prethodni mjesec manje za 465 ili 0,10 odsto, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Eurostat: Stopa nezaposlenosti u zoni evra 8,7 odsto

Stopa nezaposlenosti u zemljama zone evra ostala je stabilna u decembru sa 8,7 odsto, što je isti nivo kao u novembru, saopštio je danas Evropski zavod za statistiku - Eurostat.

Najniža nezaposlenost u Kanadi od 1976.

Stopa nezaposlenosti u Kanadi pala je na najniži nivo u više od 40 godina.

Stalni pad nezaposlenosti u Austriji

BEČ - Nezaposlenost u Austriji već par mjeseci se nalazi u stalnom padu, a tako je i u novembru broj nezaposlenih opao za 5,7 odsto.

I nezaposleni na Islandu će ove godine dobiti božićne bonuse

Nezaposlene osobe na Islandu će ove godine dobiti "božićne bonuse" kao i svi drugi građani koji imaju posao.

Nezaposlenost u Njemačkoj najniža od 1990. godine

BERLIN – Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u oktobru je pala na 5,4 odsto, jer je plodno tržište rada u najjačoj evropskoj ekonomiji iskoristilo tradicionalni jesenji porast zaposlenosti, navodi se u zvaničnim podacima objavljenim u četvrtak.

U BiH smanjen broj nezaposlenih za 0,97%

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini je na kraju septembra bilo 480.379 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja, čime je broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mjesec manji za 4.709 osoba ili 0,97%.

Nezaposlenost u Kini ispod 4 odsto

Stopa nezaposlenosti u Kini krajem trećeg tromesečja bila je 3,95 posto, što je najniže u proteklih nekoliko godina.

Nezaposlenost najveći problem Zapadnog Balkana

BRISEL - Nezaposlenost ostaje glavna briga građana Zapadnog Balkana, iako više većih ekonomija u regionu pokazuje znakove oporavka, izjavio je u Briselu generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović na predstavljanju RCC-ovog Balkanskog barometra za 2017. godinu - istraživanje mišljenja građana i privrednika o situaciji u regionu.

Najčitanije