Nezaposlenost

Stalni pad nezaposlenosti u Austriji

BEČ - Nezaposlenost u Austriji već par mjeseci se nalazi u stalnom padu, a tako je i u novembru broj nezaposlenih opao za 5,7 odsto.

I nezaposleni na Islandu će ove godine dobiti božićne bonuse

Nezaposlene osobe na Islandu će ove godine dobiti "božićne bonuse" kao i svi drugi građani koji imaju posao.

Nezaposlenost u Njemačkoj najniža od 1990. godine

BERLIN – Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u oktobru je pala na 5,4 odsto, jer je plodno tržište rada u najjačoj evropskoj ekonomiji iskoristilo tradicionalni jesenji porast zaposlenosti, navodi se u zvaničnim podacima objavljenim u četvrtak.

U BiH smanjen broj nezaposlenih za 0,97%

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini je na kraju septembra bilo 480.379 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja, čime je broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mjesec manji za 4.709 osoba ili 0,97%.

Nezaposlenost u Kini ispod 4 odsto

Stopa nezaposlenosti u Kini krajem trećeg tromesečja bila je 3,95 posto, što je najniže u proteklih nekoliko godina.

Nezaposlenost najveći problem Zapadnog Balkana

BRISEL - Nezaposlenost ostaje glavna briga građana Zapadnog Balkana, iako više većih ekonomija u regionu pokazuje znakove oporavka, izjavio je u Briselu generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović na predstavljanju RCC-ovog Balkanskog barometra za 2017. godinu - istraživanje mišljenja građana i privrednika o situaciji u regionu.

U avgustu skoro pola miliona nezaposlenih, više od polovine žene

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u BiH u avgustu je bilo 485.088 lica, što je za 1.221 lice ili 0,25 odsto manje u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje.

Naknade za nezaposlene porodilje iće će iz budžeta

BANJALUKA - Naknade za nezaposlene porodilje u visini minimalne plate, a koje će biti uvedene od naredne godine, isplaćiveće se iz budžeta, rekli su juče iz Vlade RS.

Povećao se broj nezaposlenih u FBiH

SARAJEVO - U julu u odnosu na mjesec ranije nezaposlenost u Republici Srpskoj je smanjena za 1.140 osoba /0,95 odsto/, a u Distriktu Brčko za šest osoba /0,05 odsto/, dok je u Federaciji BiH /FBiH/ povećana za 1.567 osoba /0,44 posto / – navodi se u izvještaju Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

U RS smanjena nezaposlenost, u FBiH povećena

SARAJEVO - U julu u odnosu na mjesec ranije nezaposlenost u Republici Srpskoj je smanjena za 1.140 lica (0,95 odsto), a u Distriktu Brčko za šest lica (0,05 odsto), dok je u Federaciji BiH (FBiH) povećana za 1.567 lica (0,44 odsto) - navodi se u izvještaju Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Reklame

Najčitanije