Nezavisnost

Protest hiljada Katalonaca u Briselu

BRISEL - Nekoliko desetina hiljada ljudi iz Katalonije učestvuje danas u protestu u Briselu jer ih, kako smatraju, EU nije podržala poslije neuspješne inicijative za osamostaljenje ovog španskog regiona.

Povučen nalog za hapšenje Pudždemona

MADRID - Vrhovni sud Španije saopštio je danas da je povukao međunarodni nalog za hapšenje bivšeg lidera Katalonije Karlesa Pudždemona i četiri člana njegovog kabineta.

El Pais: Svega četvrtina Katalonaca želi nezavisnost

BARSELONA - Anketa koju su danas objavile novine "El pais" pokazuje da 24 odsto Katalonaca želi da nastave borbu za nezavisnost, dok 71 odsto građana tog regiona smatra da je bolji put sporazum sa centralnom Vladom Španije u Madridu, prenio je AP.

Dačić: Srbija neće priznati Kosovo zbog ulaska u EU

BUENOS AIRES - Punopravno članstvo u EU predstavlja apsolutni spoljnopolitičcki prioritet Srbije, ali Srbija neće priznati nezavisnost Kosova zbog ulaska EU, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić u Buenos Airesu.

Priština odbacuje navode da Gvineja Bisao nije priznala Kosovo

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbacilo je kao netačne navode da Gvineja Bisao nije priznala Kosovo.

Izetbegović: Ako RS krene putem Katalonije radiću ono što će raditi sve patriote u ovoj zemlji

SARAJEVO - Ako RS proizvede drugo poluvrijeme, mislim da će ga izgubiti – nadam se politički, a ne vojno, kaže u intervjuu za DW Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

Tači: Nezavisnost Kosova nosi veliki pečat Londona

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači sastao se u srijedu sa britanskim ministrom za Evropu i američki kontinent Alanom Dankanom, i tom prilikom zahvalio na kontinuiranoj podršci Britanije Kosovu i izjavio da "nezavisnost Kosova nosi i veliki pečat Londona", prenosi danas prištinski list "Koha ditore".

Pudždemon pozvan da svjedoči u četvrtak

MADRID - Španski Vrhovni sud pozvao je smijenjenog katalonskog predsjednika Karlesa Pudždemona zajedno sa još 13 članova njegove administracije da svjedoče u četvrtak, 2. novembra, saopšteno je iz suda u Madridu.

Španski sud poništio proglašenje nezavisnosti Katalonije; Oglasio se i Pudždemon

MADRID - Španski ustavni sud poništio je danas katalonsku deklaraciju o nezavisnosti, kaže portparol suda.

Dačić: Jedna država povukla priznanje nezavisnosti Kosova

BEOGRAD - Vicepremijer i šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je Surinam povukao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Reklame

Najčitanije