Nezavisnost

Pudždemon nije razjasnio da li je proglašena nezavisnost

MADRID - Lider Katalonije Karles Pudždemon u pismu španskom premijeru Marijanu Rahoju nije razjasnio da li je proglasio nezavisnost ovog regiona od Španije, prenose danas mediji.

AFP: Slovenija model za Kataloniju?

LJUBLJANA - Francuska agencija AFP piše da se Slovenija pominje kao mogući model za napore Katalonije da se odvoji od Španije, podsjećajući da je Slovenija postala nezavisna država 1991. godine u krvavom raspadu Jugoslavije.

Sukob demonstranata u Barseloni, letjele stolice

BARSELONA - U centru Barselone sukobile su se dvije manje grupe demonstranata dok se u tom gradu zahuktava protest hiljada pristalica zajedništva Katolonije i Španije.

Da li će Španija zbog Katalonije mijenjati Ustav?

Premijer Španije Marijano Rahoj zatražio je iz Madrida, poslije prethodnog sastanka Savjeta ministara, objašnjenje od katalonskih vlasti da li su ili nisu proglasili jednostranu nezavisnost u utorak uveče u parlamentu u Barseloni.

Njemačka: Nema priznanja za nezavisnost Katalonije

BERLIN - Deklaracija nezavisnosti Katalonije "bila bi nelegalna i ne bi naišla ni na kakvo priznanje", rekla je portparolka njemačke kancelarke Angele Merkel, Ulrike Demer.

Madrid ne prihvata "prećutno" proglašenje nezavisnosti Katalonije

MADRID - Španska Vlada ne prihvata "prećutno" proglašenje nezavisnosti Katalonije tokom govora katalonskog lidera Karlesa Pudždemona, izjavio je jedan španski zvaničnik.

Katalonski lider Karles Pudždemon traži suspenziju proglašenja nezavisnosti

BARSELONA - Katalonski lider Karles Pudždemon zatražio je suspenziju proglašenja nezavisnosti ove španske pokrajine kako bi otpočeo dijalog.

Jake mjere bezbjednosti pred proglašenje nezavisnosti Katalonije

BARSELONA - Španske vlasti su pojačale bezbjednosne mjere na aerodromima i željezničkim stanicama u Kataloniji, uoči današnje sjednice katalonskog parlamenta na kojoj bi lokalne vlasti mogle da proglase nezavisnost španske pokrajine, saopšteno je iz policije u Madridu.

Tusk pozvao Pudždemona da odustane od proglašenja nezavisnosti Katalonije

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk pozvao je katalonskog lidera Karlesa Pudždemona da odustane od proglašenja nezavisnosti Katalonije, koje bi osujetilo namjere o dijalogu u Španiji, prenijeli su belgijski mediji.

Gradonačelnica Barselone protiv nezavisnosti Katalonije

BARSELONA - Gradonačelnica Barselone Ada Kolau pozvala je lidera Katalonije Karlesa Pudždemona da odustane od namjere da jednostrano proglasi nezavisnost tog španskog regiona.

Reklame

Najčitanije