Nezavisnost

Đurić: Beograd ima "srpski paket" za Kosovo

VUČITRN - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srbija ima "srpski paket" za Kosovo i Metohiju.

Dačić: Albanci i deo međunarodne zajednice lažu Vučića

BEOGRAD -- Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da, imajući u vidu svoje iskustvo, smatra da dio međunarodne zajednice i Albanci sa Kosova lažu predsjednika Srbije Alksandra Vučića.

Katalonski sepratatisti prave vladu u egzilu

BARSELONA - Glavne katalonske separatističke stranke predložile su održavanje novog referenduma o ustavu "Katalonske republike", koja je proglašena prošle godine, ali je pokušaj otcjepljenja slomila centralna vlada iz Madrida.

Podrška nezavisnosti Katalonije u padu

BARSELONA - Podrška nezavisnosti Katalonije opala je na 40,8 odsto, pokazuje najnovije istraživanje Centra za ispitivanje javnog mnjenja katalonske vlade.

Protest hiljada Katalonaca u Briselu

BRISEL - Nekoliko desetina hiljada ljudi iz Katalonije učestvuje danas u protestu u Briselu jer ih, kako smatraju, EU nije podržala poslije neuspješne inicijative za osamostaljenje ovog španskog regiona.

Povučen nalog za hapšenje Pudždemona

MADRID - Vrhovni sud Španije saopštio je danas da je povukao međunarodni nalog za hapšenje bivšeg lidera Katalonije Karlesa Pudždemona i četiri člana njegovog kabineta.

El Pais: Svega četvrtina Katalonaca želi nezavisnost

BARSELONA - Anketa koju su danas objavile novine "El pais" pokazuje da 24 odsto Katalonaca želi da nastave borbu za nezavisnost, dok 71 odsto građana tog regiona smatra da je bolji put sporazum sa centralnom Vladom Španije u Madridu, prenio je AP.

Dačić: Srbija neće priznati Kosovo zbog ulaska u EU

BUENOS AIRES - Punopravno članstvo u EU predstavlja apsolutni spoljnopolitičcki prioritet Srbije, ali Srbija neće priznati nezavisnost Kosova zbog ulaska EU, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić u Buenos Airesu.

Priština odbacuje navode da Gvineja Bisao nije priznala Kosovo

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbacilo je kao netačne navode da Gvineja Bisao nije priznala Kosovo.

Izetbegović: Ako RS krene putem Katalonije radiću ono što će raditi sve patriote u ovoj zemlji

SARAJEVO - Ako RS proizvede drugo poluvrijeme, mislim da će ga izgubiti – nadam se politički, a ne vojno, kaže u intervjuu za DW Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

Najčitanije