Nikola Tesla

Vukosavljević: Teslina urna treba da bude u Hramu Svetog Save

BEOGRAD - Urna Nikole Tesle treba da bude u Hramu Svetog Save, jer se posmrtni ostaci i većine velikih svjetskih i domaćih naučnika, književnika i umjetnika nalaze u vjerskim objektima, zbog ideje nacionalnog i duhovnog jedinstva, rekao je danas ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević.

Sanaciju paviljona SC "Nikola Tesla" odgodila žalba

BANJALUKA - Ulaganje žalbe na izabrane najpovoljnije izvođače radova dodatno je odgodilo sanaciju paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci koji su oštećeni u olujnom nevremenu sredinom decembra prošle godine.

Potpisan ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma na 25 godina

BEOGRAD - Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je danas sa francuskom kompanijom Vansi erports, u prisustvu premijerke Ane Brnabić i ministara.

Itan Houk će tumačiti ulogu Nikole Tesle

Itan Houk glumiće Nikolu Teslu u novom filmu “Tesla” koji je predstavljen na filmskom marketu u Berlinu.

Studenti neće plaćati smještaj dva mjeseca

BANJALUKA - Studenti smješteni u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci oslobođeni su plaćanja smještaja u januaru i februaru.

Studenti u Studentskom centru 'Nikola Tesla' neće plaćati smještaj u februaru?

BANJALUKA - Studenti smješteni u Studentskom centru "Nikola Tesla" mogli bi biti oslobođeni plaćanja smještaja do kraja februara, kazao je u petak Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla", nakon sastanka rukovodstva doma s nekoliko studentskih predstavnika.

Čubrilović-Vlaisavljević: Uspostaviti veći broj avio-linija sa banjalučkog aerodroma

BANJALUKA – Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske razgovarao je danas, u Banjaluci, sa Sašom Vlaisavljevićem, generalnim direktorom Aerodroma "Nikola Tesla" iz Beograda, o mogućnostima jačanja strateške saradnje beogradskog i banjalučkog aerodroma.

Muškarac pokušao da se zakolje flašom na beogradskom aerodromu

BEOGRAD - Muškarac sa posjekotinama na vratu, za koga mediji prenose da je pokušao sebi da prereže vrat flašom na aerodromu "Nikola Tesla", zbrinut je u Urgentnom centru u Beogradu.

Podrška komercijalizaciji Aerodroma Banjaluka

BANJALUKA - Osnovni zadatak Aerodroma Banjaluka biće komercijalizacija aerodroma, te pregovaranja sa svim niskobudžetnim kompanijama koje su zainteresovane za letove iz Banjaluke, zajednička je poruka sa sastanka rukovodstava Aerodroma Banjaluka i Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd.

Pištalova knjiga o Tesli na Diskaveriju

NJUJORK - Američki TV kanal "Diskaveri" koji se prikazuje na svim kontinentima pripremio je novu i ambicioznu dokumentarnu seriju o Nikoli Tesli "Tesla''s Death Ray" (Teslin zrak smrti), a kao autor najčitanijeg romana o Tesli intervjuisan je srpski pisac Vladimir Pištalo, javio je njegov izdavač Nenad Šaponja.

Najčitanije