Odjeća

Detalji koji će osvježiti vaš stil

Zimska moda ne mora biti dosadna i jednolična. Iako kaputi i jakne vode glavnu riječ, to ne znači da drugim odjevnim komadima i pažljivo odabranim detaljima ne možete u trenu učiniti svoje zimske outfite puno zanimljivijim i ljepšim.

U BiH uvezeno više od pola milijarde maraka odjevnih predmeta

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina uvezla je prošle godine odjeću vrijednu više od pola milijarde maraka (524 miliona KM), od čega je gotovo 50 odsto došlo iz Turske i Kine, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Odjeća koju bi muškarci poslije 30. trebali izbjegavati

Popularni muški magazini napravili su listu odjevnih komada i modnih dodataka koje muškarci ne bi smjeli nositi nakon 30. godine života. Jednoglasno potpisujemo njihov izbor, a u nastavku provjerite koji su se predmeti našli na popisu

Jarke boje i dobro raspoloženje pun pogodak

Doček Nove godine posebna je noć za većinu ljudi, pa se iz tog razloga i posebno pripremaju. Dame za tu noć biraju posebne toalete, u kojima žele da zabljesnu i da što ljepše uđu u godinu pred njima.

Šest savjeta za pravilnu brigu o kašmiru

Čudesno mekan, nježan i topao, kašmir je jedan od onih predivnih materijala koji nas griju i tješe u tmurnim zimskim danima, a noseći ga izgledamo profinjeno i lijepo.

Boje koje nosite na sebi šalju poruku okolini

Boja odjeće i modnih dodataka šalje poruku o našem karakteru i ponašanju. Želite li izgledati samopouzdano, sretno, moćno, pristupačno ili pouzdano, odaberite ove nijanse.

Osam načina da vaša odjeća izgleda skuplje

Bilo bi sjajno kada bi većina komada iz naše garderobe bila načinjena od visokokvalitetnih materijala poput svile i kašmira jer se ponekad čini kako i najobičnija odjevna kombinacija izgleda mnogo luksuznije uz dodatak neke od navedenih tkanina.

Birajte boje koje podmlađuju

Nije tajna da pravi izbor boja koje idu uz vaš ten i nijansu kose može ne samo da vas osvježi, već i da vas podmladi za deset pa i više godina, tvrde britanski stilisti. Takav efekat najlakše ćete ostvariti pastelnim tonovima, pogotovo ukoliko ste se s ljetovanja vratili preplanulog tena.

Odjeću skupljenu tokom pranja proširite za čak 5 centimetara

Vjerovatno smo svi bar jednom u životu, neodgovarajućim održavanjem, 'uništili' omiljeni džemper.

Kradljivica u donji veš strpala "čitav ormar"

Bez obzira na to što danas u svakoj radnji postoje kamere, kradljivci ne odustaju i postaju čak sve kreativniji nastojeći da ih izbjegnu.

Reklame

Najčitanije