Okean

Kineski naučnici otkrili "ribu pacova" i 30 novih vrsta

Kineski naučnici tvrde da su otkrili 30 novih životinjskih vrsta, nastanjenih u velikim dubinama okeana, koje nikada do sada nisu viđene.

Pronađene kosti prve žene koja je preletjela Atlantski okean?

VAŠINGTON - Prema najnovijoj naučnoj studiji, kosti pronađene na pacifičkom ostrvu Nikumaroro pripadaju Ameliji Erhart, uprkos forenzičkoj analizi iz 1941. godine prema kojoj te kosti pripadaju muškarcu, prenosi Washington Post.

Ako ne vjerujete koliko zagađujemo planetu, pogledajte ovaj snimak

Ronilac Rič Horner snimao je sebe kako se jedva probija kroz vodu od slojeva kesa i plastičnog otpada.

Eljutera, mjesto gdje se spajaju Atlantski okean i Karipsko more

Eljutera je jedan od nekoliko ostrvaa koji se nalaze unutar arhipelaga na Bahamima, oko 80 km istočno od glavnog grada Nassau.

Naučnici zapanjeni novim otkrićem u okeanima

Naučnici ispituju neobičnu pojavu u okeanima južne hemisfere gdje je primjećen fenomen — manji vodeni vrtlozi, povezani tako da izgledaju kao ogroman vir čiji se dijelovi kreću u suprotnom smjeru.

Ovako bi izgledala Zemlja kada bi istekla voda iz okeana

Ako ste se ikada pitali kako bi Zemlja izgledala kada bi neko povukao imaginarni čep na dnu okeana, IFL Science ima odgovor.

Snažan zemljotres u Tihom okeanu, nema opasnosti od cunamija

KOLONIJA - Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio je danas područje sjeveroistočno od ostrvske države Jap, jedne od četiri Savezne Države Mikronezije, u Tihom okeanu, ali ne postoji prijetnja od cunamija, saopštio je Pacifički centar za upozorenje od cunamija.

Mladi iz Prijedora i Trenta odigrali predstavu "Okean"

PRIJEDOR - U Pozorištu Prijedor večeras je premijerno izvedena predstava "Okean" koja je realizovana u saradnji mladih iz Prijedora i italijanskog grada Trenta.

Naučnici u panici: Uznemirujuće otkriće na dnu okeana

Naučnici sa Univerziteta u Njukaslu došli su do šokantnog otkrića za vrijeme istraživanja doline Celendžer Dip u Marijanskoj brazdu poznate kao najdublje tačke na Zemlji.

Sedam milijardi dolara za zaštitu mora i okeana

Na međunarodnoj konferenciji Evropske unije "Naš okean" prikupljeno je više od sedam milijardi dolara za bolju zaštitu mora i okeana.

Najčitanije