Okean

Ovako bi izgledala Zemlja kada bi istekla voda iz okeana

Ako ste se ikada pitali kako bi Zemlja izgledala kada bi neko povukao imaginarni čep na dnu okeana, IFL Science ima odgovor.

Snažan zemljotres u Tihom okeanu, nema opasnosti od cunamija

KOLONIJA - Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio je danas područje sjeveroistočno od ostrvske države Jap, jedne od četiri Savezne Države Mikronezije, u Tihom okeanu, ali ne postoji prijetnja od cunamija, saopštio je Pacifički centar za upozorenje od cunamija.

Mladi iz Prijedora i Trenta odigrali predstavu "Okean"

PRIJEDOR - U Pozorištu Prijedor večeras je premijerno izvedena predstava "Okean" koja je realizovana u saradnji mladih iz Prijedora i italijanskog grada Trenta.

Naučnici u panici: Uznemirujuće otkriće na dnu okeana

Naučnici sa Univerziteta u Njukaslu došli su do šokantnog otkrića za vrijeme istraživanja doline Celendžer Dip u Marijanskoj brazdu poznate kao najdublje tačke na Zemlji.

Sedam milijardi dolara za zaštitu mora i okeana

Na međunarodnoj konferenciji Evropske unije "Naš okean" prikupljeno je više od sedam milijardi dolara za bolju zaštitu mora i okeana.

Iz nuklearne pustoši niče prirodna oaza

Naučnici s Univerziteta Stanford, koji su posjetili ostrvo Bikinijev atol u Tihom okeanu 70 godina poslije nuklearnih testova koje su izvele SAD, iznenađeni su otkrivanjem morskog života koji se razvijao tamo.

Japanci proizveli struju pomoću okeana

Japanska kompanija za proizvodnju mašinske opreme i vladina organizacija saopštili su da su uspjeli da proizvedu električnu energiju od okeanske struje.

Granica između Pacifika i Atlantika jasna - kao na mapi

Na mjestu gdje se susreću Tihi i Atlantski okean, kod Rta Horn, načinjen je impresivan video-snimak sa jednog turističkog broda na kojem je granica između dva okeana jasno vidljiva - kao na geografskoj karti, ostavljajući utisak da njihove vode ne mogu da se izmješaju.

U Tihom okeanu ostrvo smeća veće od Teksasa

Polugodišnja ekspedicija koju je vodio Čarls Mur u Tihom okeanu otkrila je stravične posljedice zagađenja okeana. Otkrili su 'ostrvo' smeća, koji se sastoji uglavnom od nerazgradive sitne plastike, koji je veći od površine Teksasa, a proteže se u širinu i dubinu.

Otkriven najveći podvodni bazen metana, naučnici zabrinuti

Tim naučnika otkrio je najveći svjetski podvodni bazen metana u Tihom okeanu, a proteže se od Centralne Amerike do Havaja.

Reklame

Najčitanije