PIO RS

U RS danas isplata februarskih penzija

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas počinje isplata penzija za februar, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srpske.

Lažni penzioneri Fondu PIO RS duguju 362.000 KM

BANJALUKA – Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srpske trenutno pokušava da naplati 207.500 KM u 46 sporova pokrenutih protiv korisnika koji su zloupotrijebili pravo na penziju.

Mladen Milić: Povećane penzije isplatićemo bez poteškoća

Potraživanja po osnovu neplaćenih doprinosa su velika i 30. juna ove godine iznosila su preko 476 miliona KM, što predstavlja sredstava za isplatu gotovo šest penzija, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Mladen Milić, direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) RS.

Fond PIO RS na udaru, poslodavci na mukama: Broj penzionera rapidno raste

BANJALUKA - Broj penzionera u Republici Srpskoj posljednjih devet godina porastao je za oko 55.000 i ako se ovako nastavi, 2027. godine u RS bi, prema najoptimističnijim procjenama, moglo biti 305.000 penzionera, ili oko 50.000 više nego što ih ima danas.

Fondu PIO RS najviše duguje javni sektor

BANJALUKA - Fond Penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) RS zaključno sa prošlom godinom potraživao je 452,3 miliona KM i ono što zabrinjava jeste činjenica da su ta potraživanja za 38 miliona KM veća nego godinu prije.

Najčitanije