Parlament BiH

Špirić: Svaka sjednica Parlamenta BiH košta blizu 100.000 KM

SARAJEVO – Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špriić smatra da je sramota da se dvije hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ne održavaju kada svaka od njih košta blizu 100.000 KM.

Hitna sjednica Parlamenta BiH o izvještaju Evropske komisije za BiH

SARAJEVO - Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o temi "Privremeni izvještaj Evropske komisije 2018", koja je zakazana na zahtjev grupe poslanika Nezavisnog bloka, SBB-a, SDP-a i A-SDA, počela je danas u Sarajevu.

Bosić: Ovdje duvaju predizborni vjetrovi

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je, nakon što nije mogla biti održana hitna sjednica tog doma zbog nedostatka kvoruma, kazao novinarima da je to očekivana situacija, jer su klubovi stranaka već najavili da neće doći na ovu sjednicu.

Nema kvoruma za hitnu sjednicu o Izetbegovićevim izjavama

SARAJEVO – U Sarajevu je danas trebala biti održana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebalo da bude razmatrana jedna tačka dnevnog reda "Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH".

Poslanici PSBiH upozoravaju: OBA radi bez nadzora

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac postavio je pitanje zašto na današnjoj sjednici ovog doma na čijem su dnevnom redu izvještaji parlamentarnih komisija nema izvještaja o radu Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/.

SNSD traži hitnu sjednicu zbog Izetbegovićevih izjava

SARAJEVO - Predstavnici SNSD-a u parlamentarnoj skuštini BiH, zatražili su danas ,shodno Poslovniku Predstavničkog doma BiH, hitnu sjendicu koja treba biti zakazana u roku od tri dana, a na kojoj bi se razmatrale "ratnohuškaške izjave člana Predsjendištva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanhja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji FBiH".

Pandurević tražila da se razmatra stanje u skladištu CIK-a

SARAJEVO - Aleksandra Pandurević, poslanica SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zatražila je da se na današnjoj sjednici Doma razmatra stanje u skladištu Centralne izborne komisije BiH, ali nije bilo dovoljno glasova iz RS da se stavi ova tačka na dnevni red.

Opozicija traži da se CIK i IDDEEA odmah izjasne o Izbornom zakonu

SARAJEVO – U predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH trenutno se vodi rasprava o Dnevom redu, a opozicija traži da se odmah sazove CIK i IDDEEA i da se što prije riješi pitanje zamjene Izbornog zakona BiH, koji se odnosi na skeniranje glasačkih lističa.

Film "Lica Lafore" prikazan u parlamentu BiH: Za lijek nedostaje 100.000 dolara

SARAJEVO - Lijek za Laforinu bolest mogao bi biti u upotrebi krajem ove godine, a za okončanje istraživanja za ovaj medikament potrebno je da se prikupi još 100.000 dolara.

Bh. parlamentarci složni samo kad se dijele fotelje i novac

SARAJEVO - Parlamentarna većina na nivou BiH već odavno ne postoji, pa se većina okuplja samo od tačke do tačke, odnosno od prijedloga do prijedloga ili imenovanja koja su važna za pojedine koalicione partnere, a ova situacija će trajati do oktobra, tvrde i parlamentarci i analitičari.

Najčitanije