Parlament BiH

Parlament BiH: Izjednačiti plate članovima komisije za razmatranje žalbi

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu podržala principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kojim se predviđa izjednačavanje platnih razreda za članove Komisije za razmatranje žalbi.

Senad Šepić: Želimo zemlju osloboditi straha

Mi želimo ovu zemlju osloboditi straha, kaže Senad Šepić, predsjednik novoosnovanog Nezavisnog bloka i poslanik u parlamentu BiH.

Moguće promjene na čelu Predstavničkog doma parlamenta BiH

SARAJEVO - Opozicija će u predstojećoj sedmici razgovarati da na narednoj sjednici Predstavničkog doma BiH kao tačka dnevnog reda bude uvrštena rasprava o radu Kolegija ovog doma, tačnije njegova smjena.

Odbijene izmjene i dopune Krivičnog i Izbornog zakona u BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom BiH odbio je većinom glasova prijedloge izmjena i dopuna Krivičnog i Izbornog zakona BiH u prvom čitanju.

Ahmetović: Parlament BiH o radu Vijeća ministara 24.oktobra

SARAJEVO - Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka zatražio je danas da se na sjednici oba doma Parlamenta BiH koja je zakazana za 24. oktobar između ostalog uvrsti i jedna tačka dnevnog reda na kojoj će se raspravljati o radu Vijeća ministara i da li Vijeće ministara ima podršku poslanika ili ne.

Još nema rješenja za zamjenu kadrova iz SNSD-a

SARAJEVO - Još nije jasno kako će se riješiti odluka poslanika i delegata SNSD-a u parlamentu BiH da ne učestvuju u radu komisija.

Pandurević: Parlamentarne većine odavno nema

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević rekla je danas u Sarajevu da parlamentarne većine na nivou BiH odavno nema.

SNSD: Nećemo da dajemo alibi propaloj koaliciji na nivou BiH

SARAJEVO - Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ostaju pri odluci o podnošenju neopozivih ostavki na članstvo u komisijama Predstavničkog doma i zajedničkim komisijama oba doma parlamenta BiH, bez obzira na odluku Kolegijuma i Proširenog kolegijuma Predstavničkog doma da ne prihvate ostavke.

Crnadak: Zakon o spoljnim poslovima na jesen u parlamentu

SARAJEVO - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, potvrdio je za "Nezavisne" da će se Prijedlog zakona o spoljnim poslovima BiH uskoro ući u parlamentarnu proceduru.

Nema volje za nadzor nad OBA

BANJALUKA, SARAJEVO - U parlamentu BiH i dalje ne postoji jedinstvena ocjena u vezi s uspostavljanjem parlamentarne kontrole nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA).

Reklame

Najčitanije