Parlament BiH

Sjednica Parlamenta BiH: Poslanici više raspravljaju o koalicionim odnosima nego o dnevnom redu

SARAJEVO - U nastavku rasprave u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona, koji je predložio HNS, više se raspravlja o tome ko je koga pozvao u koaliciju i sa koliko poslanika, nego o samom prijedlogu.

Za plate zaposlenih u institucijama BiH 560 miliona KM

SARAJEVO - Za plate i naknade lica zaposlenih u institucijama koje se finansiraju iz budžeta BiH ove godine planirano je skoro 560 miliona KM što je za 8,6 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Usvojena hitna procedura donošenja izbornog zakona

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojili su hitni postupak za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Počinje rasprava o budžetu institucija BiH, usvajanje do kraja godine

SARAJEVO - Iako Savjet ministara BiH nema stabilnu većinu u parlamentu BiH, budžet institucija BiH za 2018. godinu po svemu sudeći biće usvojen do kraja godine i samo je pitanje da li će se to desiti na današnjoj ili narednoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH, koja će najvjerovatnije biti održana sljedeće sedmice.

Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a za 'Nezavisne': Slijedi još veće potonuće u siromaštvo

Aleksandra Pandurević, šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u intervjuu za "Nezavisne" ističe da zakoni o poskupljenju goriva nisu mogli biti na dnevnom redu jer nisu prošli poslovničku proceduru i nije se znalo ko je predlagač.

Parlament BiH usvojio samo četiri zakona

SARAJEVO - Tokom 2017. godine došlo je do zastoja gotovo svih pozitivnih trendova u zemlji, odnosi u državnom parlamentu i Vijeću ministara su poremećeni, vladajuća koalicija praktično ne postoji, što je uzrokovalo usvajanje svega četiri zakona na nivou Parlamentarne skupštine BiH.

Pandurević: Akcize neće proći u Parlamentu BiH

BANJALUKA – Aleksandra Pandurević, šef poslaničkog kluba SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, izjavila je danas u Banjaluci da će prema saznanjima koje ona ima propasti i ovaj pokušaj izglasavanja akciza u Parlamentu BiH.

Sjednica Parlamenta BiH odgođena do daljnjeg

SARAJEVO - Sjednica Parlementa BiH odgodođena je do daljenjeg. Kako se navodi, bilo je dovoljno poslanika, odnosno kvorum je postojao, ali ne i dovoljan broj ruku za odlučivanje jer nisu prisutni delgati iz RS.

Prijedlog preraspodjele akciza čeka odluku parlamenta

SARAJEVO - O novom prijedlogu zakona o akcizama trebalo je da bude glasano sutra na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH, budući da je na dnevnom redu novi prijedlog, ovoga puta predlagača Kluba poslanika Nezavisnog bloka (NB), no od toga neće biti ništa, barem zasad.

Prekinuta sjednica Parlamenta BiH zbog nedostatka kvoruma

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto nešto prije ponoći prekinula je sjednicu zbog nedostatka kvoruma.

Reklame

Najčitanije