Parlament BiH

Parlamentarci lažirali kilometražu na putnim nalozima

SARAJEVO - Iako su državni revizori finansijsko poslovanje Parlamentarne skuštine BiH za 2017. godinu ocijenili pozitivno, uvidom u izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH vidi se niz propusta ove zakonodavne institucije.

Osude zbog odgađanja usvajanje Zakona o krivičnom postupku BiH

SARAJEVO - Pojedine političke partije danas su u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odlučile da ugroze borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i drugih oblika teškog kriminala.

Ništa od ukidanja akcize od 18 feninga

SARAJEVO - Prijedlog koji je SDS uputio u hitnu proceduru, a kojim bi se van snage stavile odredbe Zakona o akcizama, zbog čega je 1. februara gorivo poskupjelo 18 feninga po litru, neće danas dobiti podršku na sjednici Predstavničkog doma BiH.

Brnabić: Dobri odnosi BiH i Srbije ključni za stabilnost regiona

SARAJEVO - Članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenili su danas na sastanku u Beogradu da su dvije zemlje važni politički i ekonomski partneri, čiji su dobri odnosi ključni za stabilnost cijelog regiona.

Špirić: Svaka sjednica Parlamenta BiH košta blizu 100.000 KM

SARAJEVO – Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špriić smatra da je sramota da se dvije hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ne održavaju kada svaka od njih košta blizu 100.000 KM.

Hitna sjednica Parlamenta BiH o izvještaju Evropske komisije za BiH

SARAJEVO - Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o temi "Privremeni izvještaj Evropske komisije 2018", koja je zakazana na zahtjev grupe poslanika Nezavisnog bloka, SBB-a, SDP-a i A-SDA, počela je danas u Sarajevu.

Bosić: Ovdje duvaju predizborni vjetrovi

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je, nakon što nije mogla biti održana hitna sjednica tog doma zbog nedostatka kvoruma, kazao novinarima da je to očekivana situacija, jer su klubovi stranaka već najavili da neće doći na ovu sjednicu.

Nema kvoruma za hitnu sjednicu o Izetbegovićevim izjavama

SARAJEVO – U Sarajevu je danas trebala biti održana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebalo da bude razmatrana jedna tačka dnevnog reda "Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH".

Poslanici PSBiH upozoravaju: OBA radi bez nadzora

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac postavio je pitanje zašto na današnjoj sjednici ovog doma na čijem su dnevnom redu izvještaji parlamentarnih komisija nema izvještaja o radu Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/.

SNSD traži hitnu sjednicu zbog Izetbegovićevih izjava

SARAJEVO - Predstavnici SNSD-a u parlamentarnoj skuštini BiH, zatražili su danas ,shodno Poslovniku Predstavničkog doma BiH, hitnu sjendicu koja treba biti zakazana u roku od tri dana, a na kojoj bi se razmatrale "ratnohuškaške izjave člana Predsjendištva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanhja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji FBiH".

Najčitanije