Požar

U požaru izgorjela kuća porodice Rujanac

BUGOJNO - U požaru, koji se dogodio sinoć oko 21 sat u bugojanskom naselju Kula, u potpunosti je izgorjela kuća mještanina Edhema Rujanca.

Požar kod Omiša, vatra blizu kuća, saobraćaj obustavljen

OMIŠ - S toplijim proljetnim danima počela je sezona požara, gori u Stanićima kod Omiša, javlja zagrebački portal "Index".

Neće besplatne naprtnjače, na vatru idu grabuljama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Izdajemo besplatno naprtnjače za gašenje požara, te nudimo pomoć vatrogasaca prilikom paljenja korova, ali na terenu ima svega, mještani sa grabuljama dežuraju kraj vatre, gdje za nas deset ima posla, i zatraže intervenciju samo kada osjete da su ugrozili komšiju.

Najoštrije sankcije za piromane u USK

SANSKI MOST - Protiv lica za koja se utvrdi da su uzročnici šumskih požara na području općine Sanski Most biće primijenjene najstrože zakonske sankcije.

Izgorjela kuća kod Novog Grada

NOVI GRAD - U naselju Sokolište kod Novog Grada u požaru je izgorjela stara kuća, vlasništvo Rajka Babića, a vatrogasci su uspjeli da spriječe širenje vatre na druge objekte.

Starica stradala u požaru u Tuzli

TUZLA - Osamdesetšestogodišnja žena čiji su inicijali H.F. poginula je u požaru koji je zahvatio njen stan u tuzlanskom naselju Sjenjak, rečeno je danas Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Izgorio stan u Doboju, pronađeno tijelo vlasnika

DOBOJ - Tijelo muškarca čiji su inicijali O.M. (65) pronađeno je u stanu koji je izgorio u požaru u Doboju, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Požar u bolnici u Istanbulu

ISTANBUL - Oko 70 pacijenata evakuisano je zbog velikog požara koji je danas zahvatio nekoliko spratova bolnice u Istanbulu, navode zvaničnici, ističući da se požar nije proširio u zgradi i da za sada da nema žrtava.

Požar u Štokholmu: Vatra u zgradi u kojoj se nalaze ambasade

ŠTOKHOLM - U zgradi u glavnom gradu Švedske Štokholmu, u kojoj se nalaze i ambasade Portugala, Argentine i Tunisa, izbio je požar.

Požar u tržnom centru u Moskvi, evakuacija u toku

MOSKVA - U tržnom centru "Persej" u Moskvi, izbio je požar. Prema najnovijim saznanjima jedna osoba je poginula, dok su dvije soobe povrijeđene, među kojima je ruski vatrogasac. Evakuacija tržnog centra je u toku.

Najčitanije