Posao

Njemačka nudi najbolje poslove, ali ne i gostoprimstvo

BERLIN - Radna snaga iz inostranstva – i to ona visokokvalifikovana – hvali njemačku privredu. Međutim, koliko god da su plate dobre, a sigurnost zagarantovana, Njemačka ipak pada na listi popularnosti kao mjesta za rad.

Ovi poslovi će uvijek biti na cijeni

Dok se potražnja za nekim poslovima tokom godina pojavljuje i nestaje, neka zanimanja konstantno zahtjevaju određeni broj stručnjaka. Predstavljamo vam pet profesija koje će uvijek biti potrebne, ali i šta vam je neophodno da biste se njima uspješno bavili.

Šta treba da izbrišete iz poslovne biografije – zauvijek

Neka istraživanja pokazuju da poslodavci svakom CV-ju pri prvoj selekciji kandidata posvete šest sekundi. Nema razloga da to vrijeme protraćite.

Sa 35 godina ljudi počinju da mrze svoj posao

LONDON - Kada zaposlena osoba napuni 35 godina, u većini slučajeva, počinje da mrzi posao koji radi, pokazuje istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.

U Okružnom sudu Banjaluka posao dobila kćerka tužiteljke

BANJALUKA - Grupa psihologa, kandidata koji su se prijavili na konkurs u Okružnom sudu Banjaluka, tvrdi da je kandidatkinja koja je dobila posao primljena jer joj je majka poznata tužiteljka i da im je čudno da je upravo ona osvojila skoro maksimalan broj bodova.

Stavovi mlade generacije: Poslove treba da mijenjamo što češće

SIDNEJ - McCrindle istraživanja pokazala su da tipični mladi Australijanac na jednom poslu provede prosječno tri godine i četiri mjeseca, što bi značilo da će mu prosječan broj poslodavaca do kraja radnog vijeka biti oko 17, i to u pet različitih profesija.

Web dizajn: Kako da kreirate portfolio zbog kog će vas zaposliti?

Ako planirate da se bavite web dizajnom, vaš portfolio, to jest skup vaših radova, bit će jedna od ključnih preporuka za dobijanje poslova. Da biste kreirali web sajtove, važno je da prije svega napravite svoj sajt. Zakupite hosting i domen koji bi trebalo da odgovaraju vašem imenu ili imenu kompanije – odnosno vašem brendu. Vaš sajt će biti ujedno i vaš portfolio, vaš CV i vaš najbolji posrednik u komunikaciji sa potencijalnim klijentima. Ovo su neki od savjeta koji vam mogu pomoći u tome.

Trećina Evropljana pati od anksioznosti, stresa i depresije

Sve veći zahtjevi poslodavaca na Starom kontinentu, uz sve manji broj radnika, odnosno veću stopu nezaposlenosti, uzimaju danak - pokazuju podaci o zdravstvenom stanju zaposlenih. Trećina Evropljana pati od anksioznosti, stresa ili depresije.

Kancelarije budućnosti: Novi radni prostori će biti naklonjeni prirodi

Promjene u našim životima i navikama su neminovne, a svakih nekoliko godina dese se skoro pa seizmičke promjene od načina života, pa do koncepta radnih mjesta. Kancelarije u kakvima se danas radi bile su skoro nezamislive prije 10-15 godina. Ipak, stručnjaci tvrde da će i u narednih 10 godina doći do velikih promjena, a sve zahvaljujući savremenoj tehnologiji.

Nijemci zovu radnike, plaćen stan, satnica 12 evra

BERLIN - Njemačka kompanija MT Montage raspisala je konkurs za zavarivače i električare, a uz plaćen prevoz i smještaj, nude minimalnu satnicu od 12 evra.

Reklame

Najčitanije