Posao

Kako se piše uspješan poslovni plan? Poslušajte savjete stručnjaka

Poslovni plan je pismeni prikaz budućnosti vašeg preduzeća, dokument koji govori o tome šta namjeravate da uradite i kako to planirate da postignete.

U 2018. godini nastaće 70.000 novih zanimanja

Tokom sljedećih 25 godina ljudi neće obavljati 40 odsto današnjih poslova, ali je od dileme hoće li nas mašine zamijeniti važnije odgovoriti na pitanje koje su nam vještine potrebne da bismo obavljali zanimanja u budućnosti.

Pišite bolje: Evo kako da poboljšate poslovnu komunikaciju u pisanoj formi

Poslovanje je danas nezamislivo bez svakodnevne prepiske. Stotine hiljada riječi pišu se i čitaju svakoga dana širom svijeta. Ako već niste u obavezi da svakoga dana pišete mejlove i da svake nedjelje sastavljate izvještaje, dobro je da budete spremni na ovaj zahtjev.

Slovačka deportovala 24 radnika iz Srbije, radili na crno

BRATISLAVA -- Slovačka policija za strance otkrila je u utorak u rutinskoj kontroli industrijske zone u gradu Njitra 24 državljanina Srbije koji nisu imali legalni boravak

Savjeti za HR menadžere: Kako da stvorite pobjednički tim

Mladim ljudima je danas jedna od najvećih briga kako će pronaći posao.

Francuzi traže radnike na Arktiku i Antarktiku

PARIZ - Naučni institut Paul-Emilea Victora objavio je javni konkurs za 40 radnih mjesta u njegovih šest baza na Arktiku i Antarktici. Uslov je znanje francuskog jezika, a traže se kemičari, stolari, pekari, slastičari i druga zanimanja.

Zašto svi bježe u Irsku: Plata do 2.350 €, sobaricama 1.800 €

ZAGREB -- Irska agencija za regrutaciju, Action Recruitment, traži veliki broj ugostitelja za rad u Irskoj. Plata je i više nego primamljiva, a kreće se i do 2.350 evra.

Zarađuju za život, a poslodavac dobija olakšice

BANJALUKA - Prilika za obavljanje pripravničkog staža i zaposlenja u Udruženju "Neven" Slobodanki Škobić (28) iz Prnjavora donijela je ne samo neophodno stručno znanje za rad sa djecom, već i uključivanje u aktivnosti lokalne zajednice i finansijsku podršku za život.

Ljudski resursi: Kako znati da je kandidat baš ta osoba koja vam je potrebna

Iako su razgovori za posao odgovornost menadžera za ljudske resurse, često se dešava da ne postoji osoba koja u firmi radi na toj poziciji. Tada se zaposleni snalaze tako što potencijalne kandidate intervjuišu oni koji su na srodnim pozicijama i koji bi mogli da postave relevantna pitanja.

Nezaposleni šokirani: Zavodu za zapošljavanje moraju donositi dokaze da sami traže posao

BANJALUKA - Nezaposlene širom Republike Srpske šokiralo je kada su tokom redovnog prijavljivanja na evidenciju Zavoda za zapošljavanje saznali da moraju jednom mjesečno da dokumentuju da su kod dva poslodavca bili na razgovoru, tj. sami tražili posao, pa se pitaju koja je uopšte svrha ovog biroa.

Reklame

Najčitanije