Posao

Posao dobio 21 radnik, biće ga za još stotinu

VELIKA KLADUŠA - U Velikoj Kladuši je s radom započela tvornica za izradu konfekcije "Ateks" u kojoj je trenutno zaposlen 21 radnik i mahom se radi o ženskim osobama, a prema planovima u ovom proizvodnom pogonu u narednom periodu zaposlenje bi trebalo dobiti još 100 lica.

Manjak zanatlija zapaprio cijene usluga

BANJALUKA - Usluge zanatstva, posebno zidara, tesara, molera i vodoinstalatera, poskupjele su i biće sve paprenije jer je zanatlija na našim prostorima sve manje, a zanatstvo se mora afirmisati na svakom koraku, smatraju predstavnici iz ove oblasti.

Evo kako da dizajnersku praksu pretvorite u posao

Prvi korak koji će svaki odgovoran student dizajna napraviti nakon studija jeste da pronađe kvalitetno mjesto za praktičan rad u firmi koja djeluje zanimljivo i da potom tamo nastavi da se usavršava.

Što nositi na intervju za posao?

Kako izgledati profesionalno, ali zadržati individualnost i oduševiti buduće poslodavce?

Za 815 mjesta u Oružanim snagama apliciralo više od 1.600 kandidata

SARAJEVO - Konkurs Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, otvoren krajem aprila ove godine, za prijem mladih vojnika u Oružane snage BiH je završen, a za 815 pozicija prijavio se 1.621 kandidat, od kojih je 1.591 prijava prihvaćena.

Svaka četvrta izbjeglica u Njemačkoj ima posao

Od izbjeglica koje su u Njemačku stigle posljednjih godina iz kriznih zemalja gotovo svaka četvrta u međuvremenu ima zaposlenje, piše dnevnik Rheinische Post.

Traže radnike iz BiH, nude 1.300 evra za branje jagoda

Posrednici primamljivim oglasima vrbuju sezonce iz BiH, Srbije, i Crne Gore za rad na slovačkim plantažama.

Posla ima, ali gdje su radnici? Slobodno čak 12.000 radnih mjesta

Koordinisanom akcijom u svim hrvatskim gradovima, zvanično je počela kampanja "Zaposli se u Hrvatskoj".

Broj zaposlenih u BiH u porastu, smanjen broj nezaposlenih

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini je zaključno sa 30. aprilom ove godine bilo 458.355 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini, saopštio je danas direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Ovo su najtraženija zanimanja u BiH

SARAJEVO - Analiza tržišta rada za 2017. godinu i prva tri mjeseca 2018. pokazuje trend povećanja broja oglasa i otvorenih radnih mjesta. U 2017. za 14 odsto, u 2018. za 20 odsto kada su u pitanju oglasi, a 1% u 2017. godini i 35 odsto u prvom kvartalu 2018. kada su u pitanju otvorena radna mjesta.

Najčitanije