RS

Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane

BANJALUKA - PDP čvrsto stoji na poziciji i to smo pokazali i kroz rad Mladena Ivanića, počasnog predsjednika stranke i člana Predsjedništva BiH, i moj rad, da nema govora ni o kakvoj priči o članstvu u NATO-u sve dok je Srbija vojno neutralna, izjavio je danas Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i ministar inostranih poslova BiH.

Cvijanović: O sudbini Srpske odlučuje se u njenim institucijama

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska svakog dana jača na institucionalnom planu, te da se o sudbini Republike odlučuje u njenim institucijama, a ne u Sarajevu ili u međunarodnim rugovima.

MUP Srpske dobija dva nova dual radara

BANJALUKA - Brzinu kretanja vozila na putevima u Republici Srpskoj od danas će kontrolisati dva nova najsavremenija radarska uređaja čija je vrijednost 187.200 KM, koje je nabavila Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Niko ne otkupljuje kozje mlijeko

BANJALUKA - Republika Srpska ima odlične prirodne uslove za kozarstvo, ali je problem što nema organizovane proizvodnje kozjeg mlijeka i niko ga u RS ne otkupljuje, potvrdili su u udruženjima kozara i uzgajivači koza.

Besplatni udžbenici za 20.000 učenika

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediće besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole u školskoj 2018/2019. godini, za šta je izdvojeno 1.011.900 KM.

Za pola godine suspendovano osam policajaca

BANJALUKA - Ukupno osam policajaca suspendovao je zbog povrede radne dužnosti ili vođenja krivičnog postupka protiv njih za prvih šest mjeseci ove godini, potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

MUP RS: Komemorativni skup protekao mirno i bezbjedno

ZVORNIK - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa bezbjednosnim agencijama, obezbijedio je danas na komemorativnom skupu u Potočarima kod Srebrenice potpunu sigurnost političkih ličnosti iz BiH i inostranstva, kao i drugih zvaničnika i ostalih učesnika ovog kupa.

Uručene medalje za najbolje inovacije

BANJALUKA - Članovi Saveza inovatora RS uručili su danas u Banjaluci medalje za najbolje inovacije povodom 10. jula, kada se obilježavaju 162 godine od rođenja srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Tri nagrade za "Sabirni centar"

Predstava "Sabirni centar“ Narodnog pozorišta Republike Srpske osvojila je tri nagrade na Festivalu "37. Pozorišne/kazališne igre BiH Jajce 2018" u Jajcu.

Proizvodnja gljiva teška 400 tona

BANJALUKA - Proizvodnja gljiva u Republici Srpskoj kreće se oko 400 tona na godišnjem nivou i uglavnom se radi o proizvodnji šampinjona te u manjim količinama bukovača, rekli su u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Najčitanije