Rad

Stanari neće dobiti centar za socijalni rad

STANARI - Umjesto podjele novca socijalno ugroženim građanima na osnovu pravilnika, trebalo bi formirati centar za socijalni rad, sačiniti socijalnu kartu i tako imati bolji uvid gdje odlazi budžetski novac.

Banjalučanin zbog gladi prijetio samoubistvom u Centru za socijalni rad

Miroslav Milić iz Banjaluke, koji je u srijedu zbog gladi prijetio samoubistvom u Centru za socijalni rad, kaže da više ne zna šta da radi i da razmišlja o najgorem.

Slovačka deportovala 24 radnika iz Srbije, radili na crno

BRATISLAVA -- Slovačka policija za strance otkrila je u utorak u rutinskoj kontroli industrijske zone u gradu Njitra 24 državljanina Srbije koji nisu imali legalni boravak

Državljanin BiH radom "na crno" njemačku firmu "zavio u crno"

ŠTUTGART - Neimenovani 24-godišnji državljanin BiH uhvaćen je tokom rada na crno na gradilištu u njemačkom Hemingenu.

U FBiH otkriven 41 radnik na crno

SARAJEVO - Inspektori Poreske uprave Federacije BiH (FBiH) danas su, tokom intenzivnih kontrola na području cijele Federacije, utvrdili da je 41 radnik angažovan za rad "na crno".

U Srpskoj smanjena nezaposlenost, u FBiH povećana

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u BiH, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, bilo je 475.084 osoba, što je u odnosu na prethodni mjesec manje za 465 ili 0,10 odsto, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Inspektori love radnike na crno

BANJALUKA, SARAJEVO - Da radu na crno još nije došao kraj, govore i podaci Federalne i Republičke uprave za inspekcijske poslove, prema kojima u BiH ima čak 3.159 radnika u radu na crno.

U Crnoj Gori na crno radi 40.000 radnika

PODGORICA - U Crnoj Gori 40.000 građana radi na crno, saopšteno je iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Hrvatska povećala kvotu za zapošljavanje stranih radnika

ZAGREB - Hrvatska Vlada juče je odobrila dosad najveću kvotu za zapošljavanje stranih radnika iz zemalja izvan EU, ukupno 31 hiljadu, od čega se 9000 odnosi na produženje postojećih dozvola, a 22 hiljade na nove radnike.

Veća izdvajanja za socijalne usluge

BANJALUKA-Iduće godine biće povećana izdvajanja za socijalne usluge koje će biti realizovane putem Centra za socijalni rad.

Reklame

Najčitanije