Rad

Rad nedjeljom ide u istoriju?

BANJALUKA - Sindikat trgovine Republike Srpske, po uzoru na neke zemlje u Evropi, nakon izbora pokrenuće inicijativu da se u trgovinama, trgovačkim centrima i buticima zabrani rad nedjeljom.

Italijanski trgovci otpustiće 50.000 radnika zbog neradne nedjelje

Italijanski trgovački lanci procijenili su da će morati otpustiti desetine hiljada zaposlenika ako vlada ustraje na prijedlogu zabrane rada nedjeljom.

Česi u problemu, fali im više od 300.000 radnika

PRAG - U Češkoj je nezaposlenost u avgustu stagnirala na rekordno niskoj stopi od 3,1 odsto ali se povećao broj slobodnih radnih mjesta na čak 313.000.

Italijanska vlada namjerava ukinuti rad nedjeljom

RIM - Nova italijanska vlada do kraja godine uvešće zabranu rada nedjeljom u velikim trgovačkim centrima, nastojeći na taj način zaštititi tradiciju porodičnog okupljanja nedjeljom, izjavio je zamjenik premijera, Luiđi Di Maio.

Snežana Kutlešić-Stević humanitarnim radom protkala cijeli život

BANJALUKA - Nema ljepšeg osjećaja od onog kada vam pacijent kaže da se osjeća bolje. To je za ljekara najveća nagrada i zadovoljstvo, a i kada radiš posao iz srca onda se to i osjeti, kazala je Snežana Kutlešić-Stević, specijalista pulmologije i supspecijalista baromedicine.

Podrška oboljelima od rijetkih bolesti

BANJALUKA - Centar za socijalni rad Banjaluka i Savez za rijetke bolesti RS potpisali su danas u Banjaluci memorandum o saradnji i razumijevanju.

Firma iz BiH ilegalno zapošljavala u Njemačkoj

BERLIN - Nastavlja se žestoka borba njemačkih carinskih organa protiv radnika na crno u građevinskoj branši, pri čemu državljani BiH dominiraju među otkrivenim "ilegalcima".

Radnik iz BiH uhvaćen bez dozvole u Štutgartu, deportovan iz Njemačke

ŠTUTGART - Službenici carinske uprave Štutgart otkrili su krajem prošle sedmice trojicu nelegalni radnika na gradilištu u gradskoj četvrti Vaihingen.

Ljekari iz država nečlanica EU mogu raditi u Sloveniji

LJUBLJANA - Slovenske bolnice od četvrtka smiju zapošljavati ljekare specijaliste iz trećih država, nečlanica EU-a, ali najviše do godine dana i uz odobrenje ministra zdravlja, a tako angažovanim ljekarima stručnu garanciju za rad trebaće dati i tri domaća ljekara iste specijalnosti.

Centru za socijalni rad podneseno 620 zahtjeva za ličnu invalidninu

BANJALUKA - Centru za socijalni rad Banjaluka do sada je podneseno 620 zahtjeva za ostvarivanje prava na ličnu invalidninu, što je novo pravo iz oblasti socijalne zaštite koje finansira Vlada RS, kazala je Irena Joldžić, direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad.

Najčitanije