Rad

Hrvatska povećala kvotu za zapošljavanje stranih radnika

ZAGREB - Hrvatska Vlada juče je odobrila dosad najveću kvotu za zapošljavanje stranih radnika iz zemalja izvan EU, ukupno 31 hiljadu, od čega se 9000 odnosi na produženje postojećih dozvola, a 22 hiljade na nove radnike.

Veća izdvajanja za socijalne usluge

BANJALUKA-Iduće godine biće povećana izdvajanja za socijalne usluge koje će biti realizovane putem Centra za socijalni rad.

Bandić: Broj zaposlenih u BiH u porastu, svjetska banka koristila netačne podatke

SARAJEVO - BiH u odnosu na period prije ekonomske krize bilježi rast zaposlenosti za više od 43.000 lica, rekao je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić, navodeći da informacije o broju zaposlenih u BiH u izvještaju Svjetske banke nisu zasnovane na tačnim podacima.

Osuđenicima draži zatvor od rada na slobodi

SANSKI MOST - Sve su češći slučajevi da osuđenici koji su umjesto zatvorske kazne izabrali društveno koristan rad mijenjaju mišljenje i traže da im se vrati kazna zatvora, kaže Enes Selman, predsjednik Općinskog suda u Sanskom Mostu.

Poslodavcima na Palama potrebno 320 radnika

PALE - Na Sajmu zapošljavanja, koji je danas na Palama organizovao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, 32 poslodavca iskazala su potrebu za 320 radnika.

Okružno javno tužilaštvo: Vera Sladojević nije počinila krivično djelo

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci donijelo je naredbu o nesprovođenju istrage protiv Vere Sladojević, bivše direktorice Centra za socijalni rad Banjaluka.

U BiH smanjen broj nezaposlenih za 0,97%

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini je na kraju septembra bilo 480.379 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja, čime je broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mjesec manji za 4.709 osoba ili 0,97%.

Trgovine u Sloveniji nedjeljom neće raditi

Amandman na slovenački Zakon o trgovini, koji predviđa zatvaranje trgovina nedjeljom i praznika, mogao bi stupiti na snagu najvjerovatnije u februaru sljedeće godine, kaže poslanik Andrej Čuš, piše Dnevnik.

Otkriveno za koga su radili Srbi uhapšeni u Slovačkoj

BEOGRAD - Srbi iz grupe od 62 strana radnika uhapšenih u Šali na jugozapadu Slovačke zbog nelegalnog rada i boravka u toj zemlji, radili su za južnokorejsko preduzeće.

Zatvoren konkurs: U borbi za fotelju direktora CSR i kadar DNS-a

BANJALUKA - Konkurs za izbor direktora JU Centar za socijalni rad zatvoren je juče, a na to mjesto prijavilo se osam kandidata.

Reklame

Najčitanije