Rat

Sjeverna Koreja u UN: Nuklearni rat može da izbije u svakom trenutku

NJUJORK- Sjeverna Koreja poručila je danas Ujedinjenim nacijama da nikada neće pregovarati o rashodovanju svog nuklearnog arsenala ukoliko Sjedinjene Američke Države ne promijene svoju "neprijateljsku" politiku, upozorivši da "nuklearni rat može da izbije u svakom trenutku".

Berlin: Trampova odluka Evropi približava opasnost od rata

BERLIN - Odluka američkog predsjednika Donalda Trampa da ne potvrdi nuklearni sporazum sa Iranom mogao bi opasnost od rata približiti Evropi, upozorio je njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

Konvoj civila napušta Raku

DAMASK - Grad Raku u Siriji napušta konvoj civila, koji se organizuje u cilju smanjenja ljudskih žrtava u tom gradu, posljednjem uporištu Islamske države, na osnovu dogovora između koalicije predvođene SAD i Sirije.

Crnadak: BiH i Srbija ne treba da budu etiketirane zbog ludaka koji ratuju u inostranstvu

BEOGRAD - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine, rekao je za nadležne službe i ministarstva BiH i Srbije prate situaciju i razmjenjuju podatke o plaćenicima koji idu na strana ratišta.

Evropski komesar: U središtu Evrope moguć građanski rat

MINHEN - Evropski komesar za pitanja budžeta Ginter Etinger upozorio je na mogućnost oružanog sukoba u Evropi zbog spremnosti Katalonije da objavi nezavisnost od Španije

Žestoke borbe u nekoliko sirijskih regiona

DAMASK - U nekoliko sirijskih regiona dešavaju se najveći sukobi od prošlogodišnje bitke za istočni Alep, a u okršajima je poginulo više stotina ljudi, saopšteno je danas iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK).

Taktike koje sprečavaju treći svjetski rat, a nisu miroljubive

U prirodi ljudi je da ratuju - barem nas tako uči itorija svjetskih sukoba.

Kina: Rat na Korejskom poluostrvu neće imati pobjednika

PEKING - Rat na Korejskom poluostrvu neće imati pobjednika, saopštila je danas Kina.

Kako je obični farmer na genijalan način prevario i Hitlera lično?

Na početku Drugog svjetskog rata, Huan Pujol Garsija rođen u Barseloni 12. februara 1912. godine, odlučio je da rizikuje svoj i život svoje žene kako bi dao svoj doprinos u borbi protiv Hitlera i nacističke Njemačke.

Britanska kraljica ima pripremljen govor u slučaju Trećeg svjetskog rata

Nisu prošle ni dvije nedjelje od sjevernokorejskog testiranja hidrogenske bombe i Kim Džong Un je ponovno izazvao incident - ispalivši balističku raketu iznad Japana.

Reklame

Najčitanije