Rat

"Mogućnost izbijanja rata SAD i Sjeverne Koreje 70 odsto"

VAŠINGTON - Američki senator iz redova Republikanske stranke Lindzi Grejem procijenio je da su šanse da izbije rat SAD i Sjeverne Koreje 70 odsto ukoliko Pjongjang izvede novu nuklearnu probu, prenio je list "Atlantik".

Ključne tačke Ruske operacije u Siriji

Posle više od dve godine antiterorističkih operacija u Siriji, Rusija povlači svoje trupe. Pregled dešavanja, prema televiziji “Rusija danas”, koja su odigrala ključnu ulogu u porazu terorista i pomogla naporima sirijskog pomirenja.

Pjongjang: SAD izazivaju rat i biće spaljene

PJONGJANG - Svrha beskrajnih vojnih vježbi na granici Sjeverne Koreje, kao i stalnih "ratobornih primjedbi" visokih američkih zvaničnika je da se izazove nuklearni rat u regionu, u kojem će SAD "biti spaljene do smrti", saopšteno je iz sjevernokorejskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pjongjang: Samo je pitanje kada će izbiti rat

PJONGJANG -- Velike vježbe vojske SAD i Južne Koreje i pretnje američkog preventivnog napada čine rat na Korejskom poluostrvu "činjenicom", kažu iz Pjongjanga.

Rusija: Nekome je u interesu da vrati "Hladni rat"

MOSKVA - Moskva je usmjerena na saradnju sa Vašingtonom, ali na Zapadu postoje političke snage kojima je u interesu da vrate Rusiju i SAD u vrijeme „Hladnog rata", izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako bi izgledao rat Sjeverne Koreje i SAD i kakve bi posljedice imao za ostatak svijeta?

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je u srijedu da je njegova zemlja postala nuklearna sila u punom smislu, pošto je uspješno ispitala novi tip projektila kojim može gađati bilo koji dio američkog kontinenta.

Radončić o Izetbegoviću: Lako je pozivati na rat do zadnje kapi tuđe krvi

MOSTAR - Lider SBB-a Fahrudin Radončić smatra da je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović namjerno rekao da je spreman za rat da bi izazvao haos i skrenuo pažnju zbog opšte mržnje prema njemu i njegovoj supruzi koja postoji u bošnjačkom korpusu.

Da li je Korejsko poluostrvo bliže nuklearnom ratu?

VAŠINGTON - Prusustvo tri američka nosača aviona "Ronald Regan", "Teodor Ruzvelt" i "Nimic" kod Korejskog poluostrva gura taj region bliže nuklearnom ratu, navodi se u pismu koje je Sjeverna Koreja uputila Ujedinjenim nacijama, prenio je CNN.

Sarajevo i Hag umanjili broj srpskih žrtva

BANJALUKA- Ubijeno je 29.070 osoba srpske nacionalnosti, od čega je 2.385 žena i 447 djece, a još 659 lica je stradalo od posljedica ranjavanja ili posljedica represije i rata nakon 31. decembra 1995. godine.

"Amerika bi mogla biti poražena u ratu sa Sjevernom Korejom"

VAŠINGTON - Američka vojska bila bi nadmašena ako bi izbio rat sa Sjevernom Korejom, tvrdi bivši američki general u pismu upućenom članovima Kongresa.

Reklame

Najčitanije