Ratko Mladić

Haško tužilaštvo se protivi puštanju Mladića na liječenje

HAG - Haško tužilaštvo usprotivilo se danas zahtjevu odbrane Ratka Mladića da mu se odobri puštanje na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji, jer smatra da se rizik od njegovog bekstva povećao nakon izricanja prvostepene presude kojom je u novmebru osuđen na doživotni zatvor.

Disciplinski postupak protiv vojnika zbog "kape Ratka Mladića"

SARAJEVO - Oružane snage Bosne i Hercegovine pokrenule su disciplinski postupak protiv vojnika Đorđa Tojčića, koji je na svom Instagram profilu veličao Ratka Mladića, generala VRS prvostepeno osuđenog pred Haškim tribunalom.

Snimak izlaganja pomoćnika sudije Haškog suda: Nije bilo odluke za zločin i sastanaka o Srebrenici

BANJALUKA - Nije bilo sastanka vojnog vrha RS na kojem je dogovoreno izvršenje krivičnog djela u Srebrenici, ni pisane odluke o tome, niti se to moglo vidjeti iz sastanaka o kojima postoje zabilješke.

Odbrana zatražila poništenje presude Mladiću

HAG - Odbrana Ratka Mladića zatražila je poništenje prvostepene presude Haškog suda, kojom je Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja, saopštio je danas Mehanizam za krivične sudove u Hagu.

Pomoćnik sudije Haškog tribunala priznao: Nije bilo dokaza za genocid u Srebrenici

BANJALUKA - Nije bilo sastanka vojnog vrha RS na kojem je dogovoreno izvršenje krivičnog djela u Srebrenici, ni pisane odluke o tome, niti se to moglo vidjeti iz sastanaka o kojima postoje zabilješke.

"U Hagu javno govore da je Mladić osuđen bez dokaza za Srebrenicu"

BEOGRAD - Tim odbrane generala Ratka Mladić i porodica apelovali su danas da vlade i predsjednici Srbije i Republike Srpske ulože svoj diplomatski uticaj u svijetu da se generalu Ratku Mladiću omogući liječenje u Srbiji i spasi život, te upozorili da se u Hagu počelo javno govoriti da je general osuđen za Srebrenicu bez dokaza.

Šta su utvrdili ljekari iz Srbije kad su pregledali Mladića

BEOGRAD - Nalazi srpskih doktora koji su pregledali Ratka Mladića u Hagu u decembru, uopšte se ne poklapaju sa onim koje su napravili holandski doktori, pišu "Novosti".

Zagrebački vjeroučitelj djeci pričao kako treba ubiti Mesića i Pusićevu, hvalio Mladića

ZAGREB - Hrvatski portal "Index" piše da je jedan nastavnik vjeronauke u Zagrebu učenicima pričao o tome kako bi trebalo ubiti neke političare, uz pohvale na račun Ratka Mladića.

Haški tribunal produžio rok za žalbu Mladiću

HAG - Haški Tribunal produžio je za tri mjeseca rok za podnošenje žalbi na prvostepenu presudu, kojom je Ratko Mladić osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Kuburović: Biće upućen dopis za puštanje generala Mladića na liječenje

HAG - Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da će na osnovu izvještaja ljekara iz Srbije, koji su prije dva dana posjetili generala Ratka Mladića u Hagu, vjerovatno biti upućen dopis sudskom Mehanizmu za njegovo privremeno puštanje na slobodu i liječenje u Srbiji.

Reklame

Najčitanije