Ratko Mladić

Mladićeva poruka iz Haga: Srpsku očuvati po svaku cijenu

BANJALUKA - Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić pristupio je Organizaciji starješina VRS i poručio da se Srpska mora očuvati po svaku cijenu, jer su u njene temelje ugrađeni životi 30.000 najboljih sinova i kćeri srpskog naroda.

Sud odbio zahtjev tužilaštva, novo vijeće odlučuje o Mladiću

HAG - Sudija Džozef E. Čiondo Masanče odbio je danas kao neosnovan zahtjev haškog tužilaštva koje je tražilo da se poništi odluka o izuzeću trojice sudija iz apelacionog vijeća u procesu protiv generala Ratka Mladića.

Usvojen zahtjev Mladićeve odbrane za izuzeće trojice sudija

Međunarodni sud u Hagu usvojio je zahtjev odbrane Ratka Mladića za izuzeće trojice sudija iz apelacionog vijeća koje će razmatrati Mladićevu žalbu na prvostepenu presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti u BiH.

Ratko Mladić se obratio Kotorvarošanima

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić obratio se stanovnicima Kotor Varoša koji su se okupili na promociji knjige "Komandant" koja govori o njemu.

Darko Mladić : Čeka se odgovor tužilaštva na žalbu odbrane

BEOGRAD - Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izjavio je, nakon posjete ocu u haškom pritvoru, da general dobro izgleda i da se, kada je riječ o sudskom postupku, čeka dva mjeseca da tužilaštvo odgovori na žalbu odbrane, nakon čega će odbrana imati 15 dana da odgovori na njihov odgovor.

Odbrana generala Mladića predala žalbu na prvostepenu presudu

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića predala je Mehanizmu u Hagu žalbu na prvostepenu presudu kojom je general proglašen krivim i osuđen na doživotnu kaznu zatvora, izjavio je Srni Mladićev advokat Dragan Ivetić.

Opet odbačen zahtjev Mladićeve odbrane protiv medicinskog osoblja

HAG - Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu (MMKS) odbio je zahtjev za razmatranje odluke o zahtjevu odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića da se protiv medicinskog osoblja u haškoj pritvorskoj jedinici pokrene postupak zbog nepoštovanja suda.

Darko Mladić: Javnost vidjela sa kojim se problemima moj otac suočava

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića uspjela je danas na statusnoj konferenciji pred sudskim Mehanizmom u Hagu da pokaže javnosti koji je nivo problema sa kojima se general Mladić suočava i kako ga pogrešno liječe ili ga uopšte ne liječe, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Mladić: Lažni sud osudio me “na pravdi Boga” što sam branio narod

HAG/BEOGRAD - Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas je, pred haškim sudom, tvrdio da ga je taj "lažni" sud, koji "ne priznaje", osudio na doživotni zatvor "na pravdi Boga" zato "što je svoj narod i državu branio od NATO".

Stojanović: Mladić je vrlo slab, sutra razmotriti pitanje liječenja u Rusiji

ISTOČNO SARAJEVO - Član tima odbrane generala Ratka Mladića Miodrag Stojanović rekao je Srni da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtjev Mladića za adekvatno liječenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljih pretraga i liječenja u Srbiji, odnosno Rusiji.

Najčitanije