Ratko Mladić

Grafiti podrške na pošti u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA - Grafit podrške Ratku Mladiću, koji je osuđen na doživotnu robiju pred Haskim tribunalom, osvanuo je na zgradi glavne pošte u Bačkoj Palanci.

UEFA zbog Mladića kaznila Zenit

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je ruski Zenit iz Sankt Peterburga zbog toga što su navijači ovog kluba veličali Ratka Mladića, bivšeg komandanta Glavnog štaba VRS.

Beograd oblijepljen plakatima generala Mladića

BEOGRAD - Na više lokacija u Beogradu jutros su osvanuli plakati sa likom generala Ratka Mladića sa rukom dignutom u vojnički pozdrav ispod kojeg piše "Neću da izdam".

U Brodu osvanuo bilbord sa likom Ratka Mladića

BROD - U opštini Brod danas je pored magistralnog puta Brod-Derventa osvanuo bilbord sa fotografijom nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Darko Mladić: Borba za generala mora biti nastavljena

MOSKVA - Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića koga je Haški tribunal nepravosnažno osudio na doživotni zatvor, rekao je da borba za generala Mladića mora biti nastavljena i da će odbrana i dalje insistirati na tome da generala Mladića pregledaju srpski ljekari.

Rusija ima način kako da pomogne generalu Mladiću

MOSKVA - Moskva je spremna da pruži pomoć generalu Ratku Mladiću, koji je u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu kaznu zatvora, u zaštiti njegovih prava.

Američki advokat: Sud kao Haški bi bio zabranjen u svakoj civilizovanoj zemlji

VAŠINGTON - Američki advokat Kurt Kerns izjavio je da je Haški tribunal funkcionisao na način koji bi bio strogo zabranjen u bilo kojoj civilizovanoj državi i da bi američki Vrhovni sud poništio suđenje i presudu generalu Ratku Mladiću da se taj proces odvijao u SAD.

Ratka Mladića dijele godine od konačne presude

HAG - Iako se Haški tribunal zatvara na Svetog Nikolu, Ratko Mladić bi još godinama mogao da sjedi u Hagu, osim ako mu iz Tribunala u međuvremenu ne dozvole da iz zdravstvenih razloga bude pušten na liječenje, što trenutno nije u planu. Tek, u slučaju da mu bude ponovljena doživotna zatvorska kazna u žalbenom postupku, po okončanju procedure, i ako ga, pod ovim uslovima, ozbiljno narušeno zdravlje posluži, mogao bi da napusti zatvor u holandskoj prijestonici i bude prebačen u neku od zemalja sa kojima sud ima sklopljen sporazum za izdržavanje kazni.

Bramerc: Nije suđeno narodima, nego počiniocima zločina

LJUBLJANA - Haški tribunal nije politička ustanova i na njemu se nije sudilo narodima nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, izjavio je glavni haški tužilac Serž Bramerc u razgovoru za ljubljansko "Delo".

Izetbegović iz budžeta plaćao odlazak udruženja u Hag na izricanje presude Mladiću?

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović platio je iz budžetske rezerve odlazak članova dva bošnjačka udruženja u Hag na izricanje presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, piše "Glas Srpske".

Reklame

Najčitanije