Referendum

Ustavni sud Makedonije odlučio: Referendum je ustavan

SKOPLJE - Ustavni Sud Makedonije većinom glasova danas je odlučio da ne postoje ustavne prepreke za održavanje referenduma o imenu države zakazan za 30. septembar.

Zaev i Dankan: Bojkot referenduma znači bojkot budućnosti MK

SKOPLJE - Bojkot referenduma, koji će u Makedoniji biti održan 30. septembra, značio bi bojkot budućnosti te zemlje i demokratije uopšte, poručili su danas makedonski premijer Zoran Zaev i britanski ministar za evropska i američka pitanja Alan Dankan na sastanku u Skoplju.

Referendum podijelio Makedoniju: Nacionalni ponos ili "evropska perspektiva"?

"Makedonija pred istorijskim referendumom o novom imenu" - pod tim naslovom švajcarski dnevnik Neue Zuercher Zeitung objavljuje tekst o pitanju koje je, kako piše, duboko podijelilo zemlju.

Cipras: Nadam se uspješnom referendumu u Makedoniji

SOLUN - Grčki premijer Aleksis Cipras izrazio je nadu u uspješan predstojeći referendum u Makedoniji, kao i uvjerenje da će i grčki parlament većinom glasova usvojiti sporazum o imenu postignut s Skopljem.

Katalonci ponovo žele otcjepljenje, čeka se reakcija Madrida

BARSELONA - Katalonski lider Kim Tora pokrenuo je ponovo kampanju za otcjepljenje Katalonije od Španije.

Tači predlaže referendum o sporazumu s Beogradom

PRIŠTINA - Građani Kosova bi trebalo da se izjasne na referendumu da li su za mirovni sporazum s Beogradom ili žele da se živi u neprijateljstvu sa susjedima i u izolaciji. To je ocijenio kosovski predsjednik Hašim Tači.

Makedoniju će referendum koštati 3,5 miliona evra

SKOPLJE - Održavanje referenduma planiranog za 30. septembar o težnjama Makedonije ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu Skoplja i Atine o nazivu te bivše jugoslovenske republike koštaće 3,5 miliona evra.

Zaev: Referenduma će biti i bez opozicije

SKOPLJE - Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da će, ukoliko izostane dogovor o referendumu o sporazumu između Skoplja i Atine u vezi sa novim nazivom države i promjenom Ustava, on biti organizovan i bez najuticajnije opozcione stranke VMRO-DPMNE.

Sve stranke u Makedoniji za referendum osim VMRO-DPMNE

SKOPLJE - Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da su svi lideri parlamentarnih političkih stranaka u zemlji za organizovanje referenduma za EU i NATO, osim opozicionog VMRO-DPMNE.

Zaev: Ne daj Bože da referendum ne uspije

SKOPLJE - Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da počinje konsultacije sa koalicionim partnerima i opozicijom o organizovanju referenduma o novom nazivu ove bivše jugoslovenske republike i promjeni Ustava.

Najčitanije