Referendum

Rahoj: Ako ponovo izaberu Pudždemona, Španija će vladati Katalonijom

MADRID - Španija će nastaviti da vlada Katalonijom direktno iz Madrida u slučaju da bivšeg lidera Katalonije Karlesa Pudždemona ponovo izaberu na tu poziciju, saopštio je danas premijer Španije, Marijano Rahoj.

Španija: Pudždemon ne može iz inostranstva upravljati Katalonijom

MADRID - Španske vlasti su odbacile mogućnost da bivši lider Katalonije Karles Pudždemon upravlja autonomnim regionom iz Brisela, prenijeli su španski mediji.

Policija se povlači iz Katalonije

MADRID - Španija je započela povlačenje policijskih pojačanja koja su poslata u Kataloniju pred održavanje referenduma o nezavisnosti španske pokrajine, saopšteno je iz Vlade u Madridu.

Protest hiljada Katalonaca u Briselu

BRISEL - Nekoliko desetina hiljada ljudi iz Katalonije učestvuje danas u protestu u Briselu jer ih, kako smatraju, EU nije podržala poslije neuspješne inicijative za osamostaljenje ovog španskog regiona.

Povučen nalog za hapšenje Pudždemona

MADRID - Vrhovni sud Španije saopštio je danas da je povukao međunarodni nalog za hapšenje bivšeg lidera Katalonije Karlesa Pudždemona i četiri člana njegovog kabineta.

Protesti u Kataloniji "Sloboda za političke zatvorenike"

BARSELONA - Hiljade pristalica otcjepljenja Katalonije od Španije okupilo se večeras na gradskim trgovima širom te španske pokrajine, tražeći da se i preostala četvorica secesionističkih lidera puste na slobodu.

Odluka o katalonskim liderima za tri dana

MADRID - Sudija Vrhovnog suda Španije odlučiće u ponedjeljak, 4. decembra, da li će pritvoreni katalonski lideri biti pušteni na slobodu, saopšteno je danas u Madridu.

Zatvoreni katalonski političari prihvatili odluku suda

MADRID - Zatvoreni bivši potpredsjednik Katalonije Oriol Hunkueras i tri člana njgove stranke ERC prihvatili su odluku suda prema kojoj Vlada Španije dobija kontrolu nad regionom, rekao je danas advokat odbrane.

Pudždemon: Potvrditi želju za nezavisnošću 21. decembra

OSTKAMP - Bivši lider Katalonije Karles Pudždemon pokrenuo je kampanju za regionalne izbore iz Belgije pozivajući Katalonce da svima daju na znanje da žele nezavisnost.

Junker: Poštujem špansku poziciju, Pudždemon da ne potcjenjuje

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da poštuje poziciju španske vlade.

Reklame

Najčitanije