Revizori

NS RS upozorena: Revizorima u RS funkcionisanje ugroženo od 12. oktobra

BANJALUKA - Glavna služba za reviziju javnog sektora RS od 12. oktobra neće biti u mogućnosti da adekvatno funkcioniše zbog stupanja na snagu Odluke Narodne skupštine o prihvatanju ostavki glavnog revizora Duška Šnjegote i njegovog zamjenika Darka Pejića bez imenovanja lica koja bi obavljala te funkcije.

Revizori dali negativnu ocjenu KPD u Tuzli: Preplatili robu za zatvorsku prodavnicu

SARAJEVO - Ured za reviziju FBiH negativno je ocijenio finansijsko poslovanje Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Tuzla.

Po ocjeni revizora zajedničke institucije FBiH nedomaćinski raspolažu imovinom

SARAJEVO - Zajedničke institucije FBiH nisu domaćinski raspolagale imovinom, navode federalni revizori u izvještaju o radu Službe za zajedničke poslove FBiH.

Opština Gacko zaposlila devet pripravnika više

GACKO - Zapošljavanje pripravnika mimo Zakona o radu, nesprovođenje procedura javne nabavke i dodjela grant sredstava mimo zakona samo su neki od razloga zbog čega je opština Gacko od Glavne službe za reviziju javnog sektora RS dobila negativno mišljenje o usklađenosti poslovanja i mišljenje s rezervom na finansijske izvještaje.

Plate primali i bez prisustva na poslu

SARAJEVO - Obračun plata za profesionalne zastupnike vršen je bez evidencije prisustva na poslu, mjesečni paušal nije umanjivan za 10 posto za svako odsustvovanje s posla, i dalje nije usklađeno stanje u knjigama, dok evidencije službenih putovanja nisu potpune niti za jedno vozilo.

Dom zdravlja "Sveti Luka" robu nabavljao kršeći zakon

BANJALUKA - Kršenje Zakona o javnim nabavkama i Zakona o računovodstvu i reviziji, kao i isplate naknada po osnovu prekovremenog rada samo su dio razloga zbog kojih je Glavna služba za reviziju javnog sektora JU Dom zdravlja "Sveti Luka" iz Bileće dala negativno mišljenje za usklađenost u poslovanju.

Najčitanije