Rusija

Bivši direktor CIA: Rusi imaju nešto inkriminirajuće o Trampu

VAŠINGTON - Bivši direktor CIA Džon Brenan smatra da Rusija vjerovatno ima "nešto inkriminirajuće" o Donaldu Trampu, što objašnjava njegov neobično mlak stav prema Putinu.

Sara spremna za Mundijal

Tri mjeseca ostalo je do početka najvećeg sportskog događaja u svijetu - Svjetskog prvenstva u Rusiji. Euforija među zemljama učesnicama Mundijala se već polako osjeti. Mnoge poznate javne ličnosti će pohrliti u Rusiju, a na tribinama se očekuje da se nađe veliki broj ljepotica. Među njima bi trebalo da bude i jedan od najpoznatnijih svjetskih modela Sara Sampajo.

Američki general: SAD nema čime da se brani od ruskih raketa

VAŠINGTON - General američke vojne avijacije Džon Hajten izjavio je da SAD nema odbranu od supersoničnih raketa o kojima je nedavno govorio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Stejt department: Sankcije za finansijere "Sjevernog toka dva"

VAŠINGTON - Vašington prijeti da će sankcionisati sve kompanije koje budu učestvovale u izgradnji gasovoda "Sjeverni tok dva", koji bi trebalo da dovede gas iz Rusije u Evropu, sa krajnjim odredištem u Njemačkoj.

Dvije tužbe protiv Rusije zbog uzimanja organa bez dozvole

VAŠINGTON - Najmanje dvije tužbe podnijete su Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu protiv Rusije, s tvrdnjama da je ta zemlja uzimala organe nedavno preminulih osoba bez prethodnog traženja dozvole od njihovih bližnjih, te da je time je prekršila Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.

Ruske diplomate napustile London

MOSKVA - Veliku Britaniju, nakon što su ih britanske vlasti protjerale zbog incidenta u kojem je otrovan bivši ruski obavještajac Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija, prenijeli su britanski mediji.

Rusija upozorila: Ulazak Skoplja u NATO donosi negativne posljedice

MOSKVA - Rusija je upozorila Makedoniju na negativne posljedice ulaska te zemlje u NATO po regionalnu bezbjednost i bilateralne odnose, saopštilo je danas rusko Miistarstvo spoljnih poslova.

Nasmijani Putin na zgradi britanskog ministarstva: Nedostajao sam vam?

LONDON - Nedugo nakon završetka izbora za predsjednika Rusije na fasadi zgrade Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije pojavio se lik nasmijanog Vladimira Putina sa potpisom - "Miss me?" (Nedostajao sam vam?).

Rusija blokirala sastanak SB UN

NJUJORK -- Rusija je blokirala kao "neosnovan" sastanak Savjeta bezbjednosti UN, koji je trebalo da bude posvećen situaciji u Siriji kad je riječ o ljudskim pravima.

Merkel: EU mora da ima zajedničku politiku prema Rusiji i Kini

VARŠAVA - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Evropska unija mora da ima zajedničku politiku prema Rusiji i Kini.

Najčitanije