Sanski Most

Povećan broj pacijenata u sanskom Domu zdravlja: Ne vadite krpelje sami

SANSKI MOST - Broj građana koji se žale na ubode krpelja i javljaju u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu drastično je povećan u posljednje vrijeme, a liječnici upozoravaju na oprez jer ovi insekti mogu biti prenosnici zaraznih bolesti.

Tradicionalno okupljanje nekadašnjih mještana Dugih Njiva: Srce vuče u zavičaj

SANSKI MOST - O tome da se rodna gruda lako ne zaboravlja, svjedoči i primjer zaseoka Duge Njive, koji je udaljen nekoliko kilometara od Starog Majdana, nadomak Sanskog Mosta.

Zaustavljena tradicija: Vodenički točak stao nakon 300 godina

SANSKI MOST - Jedna od rijetkih preostalih vodenica u Starom Majdanu, varošici udaljenoj desetak kilometara od Sanskog Mosta, stavljena je nedavno van upotrebe nakon što je grupa mještana zatrpala rukavac kojim je voda tekla do nje i pokretala vodenički točak.

Otrovali se gljivama u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - U Sanskom Mostu je u proteklim danima evidentirano nekoliko slučajeva trovanja gljivama, a dvije osobe s težim zdravstvenim simptomima upućene su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, dok su ostali pušteni na kućno liječenje.

Odobreno jedno odjeljenje budućih medicinara u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Ministarstvo obrazovanja USK bilo je primorano da, zbog velikog pritiska učenika i njihovih roditelja u Sanskom Mostu, za narednu školsku godinu ipak odobri upis jednog odjeljenja učenika za zanimanje medicinara.

Uskoro će poteći voda do povratničkog sela

SANSKI MOST - U izgradnju lokalnog vodovoda do povratničkog sela Podvidača, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, biće uloženo 70.000 maraka i radi se o projektu koji će većim dijelom biti finansiran sredstvima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica FBiH.

Stari fijaker kruži ulicama Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Neobična atrakcija ovih dana na ulicama Sanskog Mosta je stari fijaker iz doba Austrougarske, u vlasništvu Sanjanina Fahrudina Sadića, poduzetnika, koji već dugi niz godina živi i radi u Sloveniji.

Žive i rade u inostranstvu, a ulažu u rodno mjesto

SANSKI MOST - U posljednjih godinu dana zahvaljujući ulaganjima Sanjana koji žive i rade u inostranstvu, u Sanskom Mostu je otvoreno oko 200 radnih mjesta, izjavio je načelnik ove općine Faris Hasanbegović.

Slaba zainteresovanost za imovinu sanskog preduzeća "Plonum"

SANSKI MOST - Na javnom nadmetanju za prodaju imovine sanskog preduzeća "Splonum" u stečaju, prometovano je oko pedeset hiljada maraka, a kupci su bili zainteresirani isključivo za kupovinu mašina i alata koji su pripadali ovoj firmi.

Srednja poljoprivredna škola u Sanskom Mostu na rubu opstanka

SANSKI MOST - Srednja poljoprivredna škola "Sanus futurum" u Sanskom Mostu, jedina te vrste na području Unsko-sanskog kantona, dovedena je na sam rub opstanka zbog sve manjeg broja učenika koji su zainteresirani da se školuju u oblasti poljoprivrede.

Najčitanije