Sanski Most

Šarenim čarapama oboren Ginisov rekord

ZENICA, SANSKI MOST - Na jednom mjestu danas je 1.589 osoba nosilo šarene čarape povodom Svjetskog dana Daunovog sindroma i time je oboren Ginisov rekord, a sve se dešavalo u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici u organizaciji Udruženja "Kreativci".

Brat i sestra, povratnici u selo Podovi, žive u kućici punoj štakora

SANSKI MOST - Brat i sestra Miodrag i Dušanka Jagodić, povratnici u selo Podovi, udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, žive u krajnjem siromaštvu boreći se s bolešću i teškim životnim problemima, a najčešći i najneželjeniji gosti su im štakori.

Siromaštvo ruši brakove

SANSKI MOST - Unsko-sanski kanton prednjači po broju razvoda u odnosu na druge kantone u FBiH, a samo tokom protekle godine evidentirano je 196 brakorazvodnih parnica, kažu statistički podaci.

Pomozite mladoj porodici koja živi u garaži punoj vlage

SANSKI MOST - Supružnici Asmir (26) i Senija (30) Kazić i njihov sedmogodišnji sin Ahmet (7) žive bez stalnih izvora primanja u veoma teškim uslovima u naselju Zdena, nadomak Sanskog Mosta, a njihov dom je djelimično preuređeni objekat koji je nekada služio kao garaža.

Voda nadire u kuće, mještani Novog Grada i Prijedora uznemireni

PRIJEDOR, NOVI GRAD - Uznemireni smo, preplašeni, ma izvan sebe smo. Ljudi su taman poslije poplava 2014. sredili objekte i evo voda ponovo prilazi i izlijeva se po njivama, cestama i ulazi u stambene objekte, rekao je Dragomir Stupar, stručni saradnik u Savjetu prijedorske MZ Tukovi, gdje je Sana već ušla u nekoliko kuća.

Obnavljaju vodenicu na rijeci obavijenoj legendom

SANSKI MOST - Mještani naselja Zdena, nadomak Sanskog Mosta, odlučili su da obnove staru vodenicu, koja se nalazi neposredno na izvoru istoimene rijeke, i ovih dana su organizovali akciju kojom žele da urede čitav ovaj lokalitet.

Snijeg urušio krovove na ambulantama, ispaštaju pacijenti

SANSKI MOST - Krovovi na nekoliko zdravstvenih ambulanti u naseljenim mjestima na području općine Sanski Most oštećeni su usljed velikih količina snijega i leda, zbog čega su neki objekti trenutno potpuno neuslovni za rad.

Radnici firme 'Sanatel' tužili direktora

SANSKI MOST - Grupa bivših radnika firme "Sanatel" iz Sanskog Mosta podnijela je danas krivičnu prijavu protiv vlasnika ove firme Afana Šupuka, a obratili su se i kantonalnoj inspekciji rada te Odjeljenju poreske uprave u Sanskom Mostu.

Sedam godina robije za ubistvo kolege ispred noćnog kluba

BIHAĆ, SANSKI MOST - Kantonalni sud u Bihaću osudio je Ernada Kadića (35) na sedam godina zbog ubistva kolege Damira Dulića (28), a koji je nožem nasmrt izboden 22. januara prošle godine ispred noćnog kluba "Palazzo" u Sanskom Mostu.

Otvorena izložba Mehemeda Alihodžića u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Samostalna izložba slika umjetnika Mehemeda Alihodžića otvorena je danas u holu Narodne biblioteke u Sanskom Mostu, a ovom događaju prisustvovali su brojni građani te predstavnici društveno-političkog i kulturnog života iz ove lokalne zajednice.

Najčitanije