Sanski Most

Sanjanin brine i o Titovom avionu

SANSKI MOST, SALCBURG - Unikatni avion Daglas DC-6, proizveden daleke 1958. godine za tadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, danas je dio bogate kolekcije aviona i drugih letjelica austrijskog milijardera Ditriha Matešica, inače vlasnika megakompanije "Red Bull".

Nestali starac iz Kozarca pronađen u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Ibrahim Kajdić (87), koji je nestao tokom protekle noći, pronađen je pokisao i promrzao u šumskom području koje se nalazi u blizini izvora rijeke Zdene, te je hospitaliziran u Općoj bolnici u Sanskom Mostu.

Humanitarna akcija srednjoškolaca iz Sanskog Mosta: Mjerili pritisak i prodavali kolače za Belmu

SANSKI MOST - Učenici Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta organizovali su u petak humanitarnu akciju u okviru koje su mjerili šećer u krvi i krvni pritisak građanima, te prodavali kolače.

Pitka voda poteći će entitetskom granicom

SANSKI MOST - Lokalna vlast u Sanskom Mostu dala je zeleno svjetlo za priključenje 450 domaćinstava s područja susjedne opštine Oštra Luka, iz Republike Srpske, na gradski vodovod.

Djevojčici Belmi Kadić (13) treba pomoć za liječenje

SANSKI MOST - Porodici Belme Kadić (13), djevojčice s posebnim potrebama iz Sanskog Mosta, koja je teško oboljela, potrebna je pomoć dobrih ljudi.

Voće propalo, voćari na mukama

SANSKI MOST - Urod voća na području općine Sanski Most potpuno je podbacio zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uslova koji su vladali tokom ove godine, izjavio je Enes Kobašlić, predsjednik Udruženje voćara "Zelenika".

'Međunarodna sedmica mira u Sanskom Mostu: Promovišu suživot i toleranciju

SANSKI MOST - "Međunarodna sedmica mira" svečano je započela u proteklu subotu u Sanskom Mostu, a u sklopu ove sedmodnevne manifestacije biće organizovan veliki broj različitih sadržaja čiji je cilj promocija mira i tolerancije.

Povratnicima u Lušci Palanci obnavljaju puteve i crkvu

SANSKI MOST - Za sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu na području općine Sanski Most, osigurano je 200.000 maraka, potvrdio je Faris Hasanbegović, načelnik ove općine.

Enes Bahtić, pčelar iz Sanskog Mosta: Slasnim medom osvaja zlato

SANSKI MOST - Sanski pčelar Enes Bahtić osvojio je četiri zlatne i jednu srebrnu medalju na nedavno održanom 12. internacionalnom sajmu meda "Medena Tuzla", koji je održan u Tuzli, te proglašen za najuspješnijeg proizvođača meda na ovom prestižnom događaju.

Trnovo - selo obavijeno legendom

U blizini sela Trnova, živopisnog mjestašceta od stotinak kuća u blizini Sanskog Mosta, na brdu koje dominira zelenom kotlinom kuda zmijoliko vijuga rijeka Sana, nalazi se turbe hazreti Alije.

Reklame

Najčitanije