Sarajevo

Muškarac preminuo na ulici u Sarajevu

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Pofalići večeras oko 20 časovau ulici Humska na cesti je preminuo muškarac.

Bariša Čolak privremeni predsjedavajući Komisije za nadzor nad OBA

SARAJEVO - Zajednička komisija za nadzor nad OBA odlučila je da imenuje na 60 dana privremenog predsjedavajućeg ove komisije.

Drama u Sarajevu: Muškarac pucao sebi u glavu u Hitnoj pomoći

SARAJEVO - Prava drama odvijala se danas u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, gdje je stariji muškarac ispred laboratorijske službe pucao sebi iz pištolja u glavu.

Sarajlije protestuju ispred zgrade Vlade Kantona zbog redukcije vode

SARAJEVO - Stanovnici Sarajeva okupili su se danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo zbog lošeg snabdijevanja grada vodom i čestih redukcija, a zahtjeve su adresirali na premijera KS-a Elmedina Konakovića i predsjedavajuću Skupštine KS Anu Babić.

Ispravljena greška: Medicinska sestra ipak ne mora imati filozofski fakultet

SARAJEVO - Nakon što je na stranici Službe za zapošljavanje KS objavljen oglas za posao u kojem su navedeni nelogični kriterijumi za prijem medicinske sestre u Gerontološki centar Sarajevo, koji su zbunili javnost, zaposleni Službe istakli su da je došlo do greške te su brzo ispravili oglas.

Oglas Gerontološkog centra Sarajevo: Traže medicinsku sestru-profesora njemačkog jezika

SARAJEVO - Kantonalna javna ustanova Gerontološki centar Sarajevo, koja se bavi pružanjem pomoći starim i iznemoglim, raspisala je javni oglas za prijem medicinske sestre u radni odnos, ali sa završenim filozofskim fakultetom i titulom profesora njemačkog jezika!

Dojava o bombi prekinula koncert Seke Aleksić

SARAJEVO - Sarajevskoj policiji u petak naveče je nepoznata osoba putem telefona prijavila da je u klubu "My FACE" na Vilsonovom šetalištu nalazi bomba.

U sarajevskom naselju Bistrik opljačkana benzinska pumpa

SARAJEVO - U sarajevkom naselju Bistrik opljačkana je benzinska pumpa, a policija traga za počiniocima, javili su federalni mediji.

Oko 7.500 zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo obustavilo rad

SARAJEVO - Blizu 7.500 zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo u petak je stupilo u generalni štrajk i zahtijevaju povećanje plate i bolje uslove rada, ali i bolje uslove za pacijente.

Uspješno riješena talačka kriza na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO - Pokazna vježba - simulacija rješavanja talačke krize "Brzi odgovor 2017" održana je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Reklame

Najčitanije