Sarajevo

U požaru u Sarajevu jedna osoba preminula

SARAJEVO - Jedno lice preminulo je u požaru koji je večeras izbio na jednoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Pofalići.

U zaštitara na benzinskoj pumpi uperili pištolj pa pucali u policiju

SARAJEVO - Jedan pljačkaš vikao je na radnike pumpe: "Daj još para", a drugi je svom saučesniku savjetovao: "Pucaj mu u noge", u čemu ga ovaj, srećom, nije poslušao, a kada su pokupili oko 1.000 maraka iz benzinske pumpu "Ina" u Sarajevu, tokom bjekstva, zapucali su u policiju.

Ukradeni novac i automobil na benzinskoj pumpi

ILIDŽA - Dvojica razbojnika opljačkali su benzinsku pumpu na Ilidži uz upotrebu vatrenog oružja.

Dom naroda danas o akcizama

SARAJEVO – Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u skraćenom postupku će se naći set zakona o akcizama.

Uhapšen nakon bacanja molotovljevog koktela

SARAJEVO - Dvadesetsedmogodišnji Mirza Vrabac uhapšen je zbog sumnje da je bacio Molotovljev koktel na otvaranju sajamske manifestacije na Marijin Dvoru u Sarajevu.

Sarajevski aerodrom: Zbog magle otkazana tri današnja leta

SARAJEVO - S obzirom da su juče poslijepodne otkazani svi letovi zbog guste magle, među njima i letovi Austrian Airlinesa iz Beča, te Croatia Airlinesa iz Zagreba, samim tim i jutrošnji letovi ovih aviokompanija, za Zagreb i Beč su otkazani. Od ostalih današnjih letova, samo aviokompanija Wataniya Airways je otkazala let za Kuwait City, dok druge aviokompanije nisu najavile kašnjenja ili otkazivanja letova - kazala je za "Avaz" Sanja Bagarić-Arnaut, portparol Sarajevskog aerodroma.

Otvoren 22. festival malih scena i monodrame RS

ISTOČNO SARAJEVO - Predstavom "Podvala" Narodnog pozorišta Republike Srpske, rađenoj po tekstu Milovana Glišića i u režiji Đurđe Tešić, u utorak uveče počelo je 22. izdanje Međunarodnog festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu.

Uhapšen mladić koji se slikao sa zaklanom životinjom

SARAJEVO - Sarajevska policija uhapsila je sinoć Faruka Hadžića (30) iz Sarajeva, koji je na sebe skrenuo veliku medijsku pažnju tako što je na svom Facebook profilu objavio fotografiju sa zaklanom životinjom, za koju je napisao da se radi o psu.

Magla otkazuje letove u Sarajevo

SARAJEVO - Gusta magla koja se u poslijepodnevnim satima nadvila iznad glavnog grada BiH Sarajeva onemogućila je nekoliko aviona da slete na sarajevski aerodrom.

Otvoren 22. Festival malih scena i monodrame Srpske

U Istočnom Sarajevu večeras je svečano otvoren 22. međunarodni festival malih scena i monodrame u čijem će takmičarskom dijelu biti izvedeno pet pozorišnih predstava i četiri monodrame.

Reklame

Najčitanije