Sarajevo

Posljednji užar u BiH: Duša Baščaršije bili zanati, a oni sada izumiru

SARAJEVO - Na sarajevskoj Baščaršiji još samo golubovi kod sebilja podsjećaju na ono staro dobro vrijeme kad su prolaznici, ali i turisti šetajući ovim dijelom grada mogli čuti udarac čekića, ali i tihe razgovore zanatlija, koji su u pauzama jedni druge pozivali na kafu i razmjenjivali mišljenja, prepričavali događaje od prethodnog dana i pomagali jedni drugima.

Iz Tuzle u Sarajevo krenulo 140 migranata

SARAJEVO - Grupa od gotovo 140 migranata krenula je danas poslije podne iz Tuzle ka Sarajevu.

Sarajevo pod vodom, kolaps u saobraćaju

SARAJEVO - Nevrjeme praćeno jakim pljuskovima i vjetrom pogodilo je u poslijepodnenvim satima Sarajevo. Pojedine ulice u Sarajevu poplavile su, a u većem dijelu Sarajeva blokiran je i saobraćaj. Velike su gužve, a zabilježen je i slučaj spašavanja putnika iz automobila koji je ostao zarobljen na cesti potopljenoj vodom u sarajevksom naselju Mojmilo.

Vještak iz Srbije tvrdi: Sefić je vozio 65 km/h, pješakinje nisu bile na prelazu

SARAJEVO - U nastavku suđenja Sanjinu Sefiću iskaz je davao vještak iz Srbije Milan Vujanić koji u svom nalazu tvrdi da je Sefić vozio 65 kilometara na sat kada je udario Selmu Agić i Editu Malkoč koje su, kako kaže, bile udaljene od pješačkog prelaza 8,6 metara.

Muškarac u sarajevskoj džamiji ukrao obuću vjernika

SARAJEVO - Sraman čin dogodio se danas u sarajevskoj Istiklal džamiji gdje je muškarac ukrao obuću vjernika.

Sarajevo, Željo i Široki saznali protivnike u Evropi

Nakon Zrinjskog svoje protivnike u Evropi su saznala i preostala tri bh. predstavnika u evro takmičenjima, Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg.

Grad Sarajevo izdvojio 200.000 KM za rekonstrukciju "Grbavice"

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić danas su obišli Stadion Grbavica gdje su u toku radovi na rekonstruciji terena i postavljanju travnjaka, na kojem će FK Željezničar za nešto više od 20-ak dana igrati prve evropske utakmice.

Uhapšen zbog 212 grama marihuane

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su lice čiji su inicijali V.B. iz Istočne Ilidže, kod koga je pronađeno 212 grama marihuane.

Dvojni radni odnosi i dalje kamen spoticanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Univerzitet u Istočnom Sarajevu je prepun zaposlenih sa dvojnim, pa čak i trojnim radnim odnosima, tvrdi se u pismu koje je stiglo na adresu "Nezavisnih", dok Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, odgovara da to nije tako, te da postoji par ljudi čiji dvojni radni odnos nije riješen, ali da je to rezultat njihove krivice.

Obustavljen saobraćaj na putu Sarajevo-Foča

FOČA - Na magistralnom putu Foča-Sarajevo u mjestu Vranovske stijene saobraćaj je potpuno obustavljen zbog saobraćajne nezgode, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Najčitanije