Senad Šepić

"Kolegiju preča putovanja od parlamenta"

SARAJEVO - Ovo je najveća kriza od Dejtona do danas, a Kolegiju su važnija putovanja od rada Predstavničkog doma, smatra većina poslanika ovog doma nakon što je maratonska sjednica, koja je počela u srijedu u 10 sati, prekinuta u ponoć zbog nedostatka kvoruma.

'Nezavisni blok' uputio u proceduru prijedlog zakona o akcizama

Klub poslanika "Nezavisnog bloka" u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u parlamentarnu proceduru uputio je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, prema kojem bi gradnja puteva bila pokrenuta bez povećanja akciza i novih poskupljenja.

Senad Šepić: Želimo zemlju osloboditi straha

Mi želimo ovu zemlju osloboditi straha, kaže Senad Šepić, predsjednik novoosnovanog Nezavisnog bloka i poslanik u parlamentu BiH.

Opozicija u Predstavničkom domu BiH će tražiti smjenu Zvizdića?

SARAJEVO - Opozicija u Predstavničkom domu BiH, koja je u ovom momentu "nadmoćnija" u odnosu na poziciju, najvjerovatnije će u srijedu, 13. septembra, zatražiti da se glasa o nepovjerenju Denisu Zvizdiću, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Poziv Predsjedništva SDA: Isključeni poslanici ne daju mandate

SARAJEVO - Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Senad Šepić, poslanici u državnom parlamentu koje je SDA isključila iz članstva, neće vratiti mandate toj stranci, kazao je danas Ahmetović.

'Tajni' sastanak u Sarajevu: Dobija li BiH novu političku stranku?

SARAJEVO - Sastanak nezavisnih načelnika, gradonačelnika, grupe parlamentaraca, profesora i drugih ljudi iz različitih oblasti javnog života održan je danas u Sarajevu.

Svađa Šepića i Džaferovića obilježila raspravu o akcizama u parlamentu BiH

SARAJEVO - Sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj se između ostalog raspravljao o setu zakona o akcizama, obilježila je svađa dojučerašnjih stranačkih kolega - poslanika SDA.

Na vidiku nova parlamentarna većina?

SARAJEVO - Nakon potresa u Stranci demokratske akcije (SDA) počeli su pregovori o novoj parlamentarnoj većini na nivou BiH.

Šepić za "Nezavisne": Porazićemo Izetbegovića i njegove trabante

Odavno sam se ogradio, pa napokon i odbacio politiku Bakira Izetbegovića i način na koji vodi SDA, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Senad Šepić, koji je nakon dugogodišnjeg članstva u SDA u ponedjeljak odlukom Predsjedništva stranke isključen iz nje.

Raspada se SDA

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) prema svemu sudeći ostaje bez četiri poslanika u svom klubu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Reklame

Najčitanije