Sirija

Počela evakuacija boraca iz istočne Gute

DAMASK - Sirijski državni mediji i portparol snaga pobunjenika saopštili su da je načinjen sporazum da se 7.500 pripadnika pobunjeničkih snaga i njihovih porodica iz Haraste u istočnoj Guti, evakuiše u sjevernu provinciju Idlib, koja je pod kotrolom pobunjenika.

Izrael potvrdio da je 2007. bombardovao nuklearku u Siriji

TEL AVIV - Izraelska vojska prvi put je danas potvrdila da je 2007. godine izvela vazdušni napad u Siriji u kojem je uništila objekat za koji je pretpostavljala da je nuklearni reaktor, saopštivši da je tim napadom otklonjena velika prijetnja po Izrael i region i da je to "poruka" drugima.

U tunele terorista u Afrinu mogao ući kamion

AFRIN - U sirijskom gradu Afrinu, koji su u sklopu operacije "Maslinova grana" od terorista očistile Oružane snage Turske (TSK) i Slobodna vojska Sirije (FSA), pronađeni su podzemni tuneli koje su teroristi iskopali radnim mašinama.

Objavljen video snimak Asada sa vojnicima u Istočnoj Guti

DAMASK - Kancelarija sirijskog predsjednika objavila je video snimke na kojima se vidi kako Bašar el Asad putuje do prve linije fronta oslobođenim dijelom grada, bez pratnje i tjelohranitelja, i razgovara sa vojnicima u Istočnoj Guti, nedaleko od prestonice Damaska.

SAD zabrinute zbog dešavanja u Afrinu

VAŠINGTON - SAD su "duboko zabrinute" zbog dešavanja u većinski kurdskom gradu Afrin na sjeverozapadu Sirije, koji napušta veliki broj ljudi najvjerovatnije zbog turske vojne operacije, saopštio je danas Stejt department.

Građani Holandije zapalili svijeće za mir u Siriji

UTREHT - U nekoliko gradova Holandije organizovane su demonstracije u znak podrške i solidarnosti sa civilima u Istočnoj Guti u Siriji.

SAD uputile Savjetu bezbjednosti UN-a novi nacrt rezolucije o primirju u Siriji

NJUJORK - Ambasadorka SAD-a pri Ujedinjenim nacijama (UN) Niki Hejli je u obraćanju Savjetu bezbjednosti UN-a izjavila kako je primirje u Siriji do sada bilo bezuspješno.

Francuska prijeti napadima u Siriji

PARIZ - Francuska je spremna da izvrši ciljane napade na bilo koju lokaciju u Siriji koja je korištena za napade hemijskim oružjem koji su rezultirali smrću civila, rekao je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Erdoan: Borba protiv terorista je jedini cilj Ankare

ANKARA - Jedini cilj operacije "Maslinova grana" u području sirijskog Afrina jeste eliminisanje terorista, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Poginula dva državljana BiH koji su se u Siriji borili za Islamsku državu

SARAJEVO - Naser Arnaut i Ines Midžić, državljani Bosne i Hercegovine koji su se u Siriji pridružili zloglasnoj Islamskoj državi, ubijeni su u toj bliskoistočnoj državi.

Najčitanije