Sirija

Sirijska vojska zauzela važno uzvišenje kraj izraelske granice

DAMASK - Sirijska vojska preuzela je prije dva dana kontrolu nad strateški važnom uzvišenju koja gleda na Golansku visoravan pod izraelskom kontrolom.

Zarif: Amerika ne može pomoći u rješavanju sukoba u Siriji

MOSKVA - Šef iranske diplomatije Mohamad DŽavad Zarif vjeruje da su SAD, što se tiče Sirije, jedino sposobne da štite i podržavaju teroriste, prenijela je agencija Tasnim.

Sirijska vojska zauzela strateško brdo ka Izraelu

AMAN - Sirijska vojska preuzela je danas kontrolu strateškog brda el Hara koje gleda na Golansku visoravan, koja je pod kontrolom Izraela, prenijela je sirijska državna televizija.

Akcija koalicije: Najmanje 30 mrtvih u bombardovanju u Siriji

DAMASK - Avion međunarodne koalicije koju predvode SAD gađao je dva naselja u sirijskoj sjeveroistočnoj provinciji Deir ez Zor, a u bombardovanju je poginulo više od 30 ljudi, javili su danas lokalni mediji.

Izrael: Spremni da uzvratimo Siriji ako militarizuje Golan

JERUSALIM - Izraelski ministar bezbjednosti Gilad Erdan upozorio je Siriju i Rusiju da bi Izrael mogao da napadne vladine snage Sirije ukoliko pokušaju da postave svoje jedinice u demilitarizovanoj pograničnoj zoni kod Golanske visoravni.

Sirijska vlada pozvala građane da se vrate kući

DAMASK - Sirijska vlada pozvala je građane, koji su zbog ratnih dejstava napustili svoje domove, da se vrate kućama nakon što su veliki dijelovi zemlje, koji su bili pod kontrolom terorista, oslobođeni.

Izrael postavio tenkove duž granice sa Sirijom

JERUSALIM - Izraelska vojska je danas saopštila da je postavila dodatne tenkove i artiljerijske jedinice duž granice sa Sirijom, javlja Rojters.

Izrael neće prihvatati sirijske izbjeglice

JERUSALIM - Izrael neće dozvoliti sirijskim izbjeglicama da uđu na njenu teritoriju, ali će nastaviti da im pruža humanitarnu pomoć, izjavio je danas izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman.

Cementara optužena za zločine protiv čovječnosti u Siriji

PARIZ - Francuske vlasti pokrenule su danas zvaničnu istragu protiv cementare Lafarž, optužujući je za finansiranje terorističkih aktivnosti u Siriji i saučesništvo u zločinima protiv čovječnosti.

Rusija povukla veliki broj aviona, helikoptera i vojnika iz Sirije

U poslednjih nekoliko dana iz Sirije se vratilo 13 aviona, 14 helikoptera i 1.140 vojnika, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Najčitanije