Sirija

AP: Islamska država na ivici kraha, slijedi nestabilnost

VAŠINGTON - Islamska država (ID), koja je odgovorna za neke od najgorih zlodjela počinjenih nad civilima u novijoj istoriji, očigledno je na ivici kraha, ali malobrojni očekuju da će ona u potpunosti napustiti Irak i Siriju, a sve snage koje se protiv ID bore moraju ostati budne jer slijedi čak još strašniji izazov, navodi AP.

Šojgu: Antiteroristička operacija u Siriji bliži se kraju

MOSKVA - Vojna operacija protiv terorista u Siriji se bliži kraju, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Konvoj civila napušta Raku

DAMASK - Grad Raku u Siriji napušta konvoj civila, koji se organizuje u cilju smanjenja ljudskih žrtava u tom gradu, posljednjem uporištu Islamske države, na osnovu dogovora između koalicije predvođene SAD i Sirije.

Raka oslobođena od terorista

RAKA - Grad Raka, koji je bio glavno uporište militanata Islamske države , potpuno je oslobođen od terorista, javio je portal televizije „Al Arabija" pozivajući se na sopstvene izvore.

Heroje kvalifikacija stativa zaustavila na putu za Rusiju

Sirija je nakon dugih i iscrpljujućih, ali i emotivno nabijenih kvalifikacija za SP ipak posustala na pretposljednjoj stepenici. I to onako najbolnije, s nedostatkom malo sportske sreće.

Ruski avion Su-24 skliznuo sa piste u Siriji, posada poginula

MOSKVA - Ruski Suhoj Su-24 skliznuo je danas sa piste tokom polijetanja u Siriji i posada aviona je poginula, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Francuski gigant plaćao sirijske džihadiste

PARIZ - Otkrića u istrazi o vezama Islamske države i Lafarža bacaju novo svjetlo na to zašto je francuski gigant u industriji cementa očajnički htio da ostane u Siriji.

Izbjeglice kao štit za američku bazu

MOSKVA - Izbjeglice koje borave u pustinjskom kampu na jugoistoku Sirije koriste se kao živi štit za američku vojnu bazu nedaleko od grada El Tanf, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Sirija odoljela "kengurima", san o Mundijalu i dalje živi

Fudbaleri Sirije su u samom finišu meča sa Australijom došli do remija (1:1), koji im daje nadu da u revanšu mogu do baraža za Svjetsko prvenstvo.

Žestoke borbe u nekoliko sirijskih regiona

DAMASK - U nekoliko sirijskih regiona dešavaju se najveći sukobi od prošlogodišnje bitke za istočni Alep, a u okršajima je poginulo više stotina ljudi, saopšteno je danas iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK).

Reklame

Najčitanije