Sirija

Američki lovci otvorili vatru na ruske avione u Siriji

DAMASK - Avioni američkog vazduhoplovstva ispalili su signalnu vatru u vazdušnom prostoru Sirije na ruske jurišne avione Su-25, prenosi "Indipendent".

Ruski bombarderi se vratili iz Sirije

MOSKVA - Ruski bombarderi "suhoj Su-34" stigli su u bazu Kurba, u regionu Habarovsk, nakon što su uspješno završili misiju u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Klagenfurt: Terorista iz BiH osuđen na dvije godine zatvora

KLAGENFURT - Državljanin BiH (23), čiji identitet nije objavljen, osuđen je u regionalnom sudu u austrijskom gradu Klagenfurtu na dvije godine zatvora zbog terorističkog udruživanja, pružanja podrške i pokušaja priključivanja redovima Islamske države u Siriji.

New Yorker: SAD spremne da prihvate Asada na vlasti do 2021.

NJUJORK- Administracija predsednika SAD Donalda Trampa je sada spremna da prihvati da sirijski predsjednik Bašar el Asad ostane na vlasti do 2021. godine, kada su planirani novi predsednički izbori u Siriji, piše „New Yorker“.

Ključne tačke Ruske operacije u Siriji

Posle više od dve godine antiterorističkih operacija u Siriji, Rusija povlači svoje trupe. Pregled dešavanja, prema televiziji “Rusija danas”, koja su odigrala ključnu ulogu u porazu terorista i pomogla naporima sirijskog pomirenja.

SAD: Ne primjećujemo povlačenje Rusa iz Sirije

VAŠINGTON - SAD su danas saopštile da nisu zapazili nikakvo značajno povlačenje ruskih borbenih trupa iz Sirije, uprkos tome što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio da će doći do povlačenja.

Putin naredio povlačenje ruskih snaga iz Sirije

DAMASK - Predsjednik Rusije ,Vladimir Putin sletio je jutros na aerodrom Hmejmim u Siriji, te naredio povlačenje ruske vojske sa te teritorije.

Moskva: Su-35 otjerao američki stelt F-22 od ruskih aviona

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ruski borbeni avion Suhoj-35 otjerao američki stelt borbeni avion F-22 dalje od para ruskih borbenih aviona u incidentu koji se dogodio u vazdušnom prostoru Sirije, dok je "New York Times" objavio da Pentagon optužuje ruske avione da lete previše blizu njihovim u vazdušnom prostoru iznad Sirije.

Rusija: Misija okončana, "Islamska država" uništena

MOSKVA - Oružane snage Rusije ispunile su cilj i uništile vojne jedinice terorističke grupe "Islamska država" u Siriji, izjavo je danas načelnik ruskog Generalštaba Sergej Rudskoj."Zadatak Oružanih snaga Rusije da unište `Islamsku državu` u Siriji je ispunjen", rekao je Rudskoj.

Putin: Islamska država poražena u Siriji

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je Islamska država pretrpjela potpuni poraz u Siriji.

Reklame

Najčitanije