Slovenija

Google nudi saradnju slovenačkim preduzećima

BEOGRAD - Predstavnici kompanije Google, koji ovih dana borave u Sloveniji, ponudili su saradnju sa nekoliko malih i srednjih preduzeća, a sastali su se i sa predstavnicima Ministarstva za privredni razvoj i tehnologiju, prenosi poral "SEEbiz".

Akcija hrvatske i slovenačke policije: Otkriven lanac trgovine ljudima

ZAGREB/LJUBLJANA - Zajedničkom akcijom slovenačkog i hrvatskog MUP-a pekinut je međunarodni lanac organizovane kriminalne grupe koja se bavila ''trgovinom ljudima”.

Sud u Sloveniji poništio kredit u francima

LJUBLJANA - Sud u Sloveniji poništio je zajam u francima za kupovinu nekretnine zato što lice koje je uzelo kredit nije bilo informisano o visokim rizicima ovakvog valutnog aranžmana, izjavio je danas advokat osobe koja je uzela zajam.

Odbijena žalba Slovenije

Savjet Evropskog prvenstva za rukometaše danas je odbilo žalbu Rukometnog saveza Slovenije na odluku Disciplinske komisije da utakmicu drugog kola grupe C između Slovenije i Njemačke registruje postignutim rezultatom 25:25 (15:10).

Slovenačkim penzionerima u izbornoj godini dvije povišice

LJUBLJANA - Skoro 620.000 penzionera u Sloveniji dobiće ove godine povećan regres za godišnji odmor, a povećaće im se i penzije za 2,2 odsto, s tim da će prvo povećanje od 1,1 odsto biti isplaćeno već u veljači, objavio je nacionalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Tri četvrtine Slovenaca smatra da treba tužiti Hrvatsku

LJUBLJANA - Tri četvrtine anketiranih Slovenaca smatra da Hrvatsku treba tužiti sudu EU ako ne sprovede arbitražnu odluku o granici, a više od 80 odsto vjeruje da Hrvatima treba uvesti blokadu, ako "ne počnu da poštuju međunarodno pravo".

Cerar: Ljubljana bi mogla tužiti Zagreb zbog nesprovođenja arbitraže

ZAGREB - Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da bi Slovenija mogla tužiti Hrvatsku ukoliko ne pristane na sprovođenje arbitražne presude o granici.

Plenković: Hrvatska i Slovenija bliže dogovoru o granici

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković u danas je rekao kako su Hrvatska i Slovenija puno bliže rješenju o granicama nego što se može zaključiti na osnovu atmosphere u javnosti te da je Hrvatska "svoj model predstavila slovenačkoj strani i da on može biti vrlo dobar temelj za pronalaženje konačnog rješenja".

Slovenski rukometaši u Zagreb stižu vozom

Rukometaši Slovenije na Evropsko prvenstvo u Zagreb stižu vozom.

Plenković: Objasnićemo Junkeru naš stav u rješavanju graničnog spora sa Slovenijom

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je danas da će narednog mjeseca predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru i svim njegovim povjerenicima objasniti hrvatske stavove i pristup u rješavanju graničnog spora sa Slovenijom u okviru "svih relevantnih pitanja koja su bitna za Hrvatsku... u odnosima sa susjedima".

Reklame

Najčitanije