Slovenija

Iznenađenje u Sloveniji: Pahor ipak ide u drugi krug

LJUBLJANA - Na predsjedničkim izborima u Sloveniji, prema rezultatima na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, aktuelni predsjednik Borut Pahor osvojio je 47,20 odsto glasova.

Slovenija u nedjelju bira novog predsjednika

LJUBLJANA- Slovenija u nedjelju, 22. oktobra, bira petog po redu demokratski izabranog predsjednika od proglašenja nezavisnosti 1991, a u prvom krugu će učestvovati devet kandidata, od kojih su pet žene.

Trgovine u Sloveniji nedjeljom neće raditi

Amandman na slovenački Zakon o trgovini, koji predviđa zatvaranje trgovina nedjeljom i praznika, mogao bi stupiti na snagu najvjerovatnije u februaru sljedeće godine, kaže poslanik Andrej Čuš, piše Dnevnik.

AFP: Slovenija model za Kataloniju?

LJUBLJANA - Francuska agencija AFP piše da se Slovenija pominje kao mogući model za napore Katalonije da se odvoji od Španije, podsjećajući da je Slovenija postala nezavisna država 1991. godine u krvavom raspadu Jugoslavije.

Poslije Slovenije i BiH želi Prosinečkog za selektora

SARAJEVO - Fudbalski savez Bosne i Hercegovine traži nasljednika Mehmeda Baždarevića na mjestu selektora, nakon što se reprezentacija nije plasirala ni u baraž za Mundijal u Rusiji, a velika želja je Robert Prosinečki, prenosi Dnevni avaz.

Ovan ubio vlasnicu u selu Kozji vrh

Vlasnik manjeg poljoprivrednog gazdinstva u selu Kozji vrh blizu slovenačkog Dravograda teško je povrijedio razjareni ovan, a žrtva je nekoliko sati kasnije umrla u bolnici u Mariboru uprkos hitnoj intervenciji.

Trifunović umjesto Kokoškova na klupi "zmajčeka"

Košarkašaki savez Slovenije imenovao je Rada Trifunovića na mjesto selektora reprezentacije koja je prethodnog mjeseca osvojila titulu šampiona Evrope.

Prosinečki sjeda na klupu Slovenije?

Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Robert Prosinečki sasvim je blizu preuzimanja slovenačke fudbalske reprezentacije, piše slovenački portal Ekipa24.

Podrška Slovenije evropskim i NATO integracijama BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić primio je u Sarajevu u nastupnu posjetu slovenačkog ambasadora u BiH Zoricu Bukinac, koja mu je prenijela da Slovenija podržava proces evropskih i NATO integracija BiH.

DW: Hrvatska je svađalica u komšiluku

BERLIN - Pod naslovom "Hrvatska je svađalica u komšiluku", Dojče vele prenosi pisanje njemačke štampe koja konstatuje da zvanični Zagreb ima granične sporove sa četiri bivše jugoslovenske republike - Slovenijom, Srbjom, Crnom Gorom i BiH - a rješenja se ne naziru.

Reklame

Najčitanije