Srbija

Poraz rukometašica Srbije, Crna Gora u četvrtfinalu SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je u osmini finala prvenstva sveta u Njemačkoj, pošto je večeras poražena u meču sa Crnom Gorom sa 31:29 (14:9).

Lekić ovjerila pobjedu i prvo mjesto Srbije

Rukometašice Srbije pobijedile su Južnu Koreju sa 33:28 u petom kolu grupe D i domogle se prvog mjesta u grupi D na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Šešelj: Nemoguće uspostaviti prijateljske odnose sa Hrvatskom

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je da zahtjev Hrvatske da joj Srbija isplati ratnu odštetu od 40 milijardi evra predstavlja još jedan dokaz da je nemoguće uspostaviti prijateljstvo između te dvije države.

Kolo na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog naslijeđa

Srpska tradicionalna narodna igra kolo upisana je danas na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva.

Ivanić: Posjetu Srbiji nismo iskoristili u pravom smislu

BEOGRAD – Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH, istakao je da nije dobro iskorištena današnja zvanična posjeta trojice članova Predsjedništva BiH Srbiji, te da nije očekivao da će biti razlike u stavovima preostala dva člana Predsjedništva, predsjedavajućeg Dragana Čovića i člana Bakira Izetbegovića, kada je riječ o spoljnoj politici zemlje.

Izetbegović "ispravlja" Vučića i Čovića

BEOGRAD - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović relativizovao je danas stav koji su novinarima iznijeli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović da će spoljna politika Sarajeva u vezi sa otvorenim unutrašnjim pitanjima Srbije, biti prilagođavana stavovima Beograda.

EU otvara još dva poglavlja sa Srbijom, 6 i 30

BRISEL - Srbija će u ponedeljak, 11. decembra, u Briselu otvoriti dva nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa EU.

Selaković:Pitanje razgranicenja glavno između Srbije i BiH

BEOGRAD - Razgovori sa tri člana Predsjedništva BiH neće biti laki, jer sva trojica imaju različite stavove, a pored infrastrukture i ekonomije, tokom današnje posjete biće riječi i o najvažnijem bilateralnom pitanju Srbije i BiH - graničnoj liniji, rekao je generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Dačić i Ćo: Dobri odnosi Srbije i Republike Koreje

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef delegacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjun, izrazili su danas zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između dvije zemlje i potvrdili spremnost za njihovo dalje unaprjeđenje, posebno u oblasti ekonomije.

"Jutarnji" imao uvid u dokument o tome kad će Srbija u EU

ZAGREB - "Jutarnji list" navodi da je imao uvid u povjerljiv dokument koji bi Evropska komisija trebalo da usvoji uskoro, a u kom se pominje i članstvo Srbije u EU.

Reklame

Najčitanije