Srbija

Arheolozi iz Srbije donose nova svjetska otkrića

LONDON - Arheolozi iz Srbije Andrej Starović, Dušan Borić i Dragana Antonović su među 117 istraživača koji su došli do novih saznanja o DNK-a i genomima drevnih populacija, iznijetim u studiji "The Genomic History of Southeastern Europe" koja je objavljena u novom broju londonskog časopisa "Nature".

Ðorđević: Fokus na Njemačku, očekujem podršku navijača

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević uoči gostovanja Njemačkoj i Austriji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini izjavio je da je zadovoljan energijom koju su pokazali njegovi igrači na pripremama i utakmicu u Frankfurtu označio kao najvažniju do sada.

Vučić: Prošli smo sito i rešeto

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije odnose karakteriše da nijednom nisu išli jedni protiv drugih, što je rijetki primjer i slučaj bilo kojih naroda u svijetu.

Lavrov doputovao u Beograd

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov doputovao je danas u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ga srpski kolega Ivica Dačić i ambasador RF Aleksandar Čepurin.

Prva žrtva morbila među zdravstvenim radnicima

BEOGRAD - Žena koja je radila u Kliničkom centru Srbije, na odjeljenju endokrinologije, preminula je od posljedica malih boginja.

Krijumčarili migrante od Kosova preko BiH do zapadne Evrope

BEOGRAD - Policija u Srbiji uhapsila je organizatora i osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, zbog krijumčarenja više od 90 migranata sa područja Kosova i Metohije, preko centralne Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije, do zemalja zapadne Evrope.

The Economist: Na Balkanu se otvaraju "vrata pakla"

LONDON - Ako bi 'Srbija i Kosovo razmijenili dijelove teritorije, proces se tu ne bi zaustavio', naveo je danas ugledni britanski list The Economist u opširnom tekstu o razmjeni teritorija na Balkanu.

Region - tražena lokacija za snimanje filmova

Zemlje regiona su u protekle dvije godine postale tražena lokacija za snimanje filmova i televizijskih serija.

Lavrov: Rezolucija 1244 na snazi dok Beograd i Priština ne postignu dogovor

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je besmisleno govoriti o članstvu samoproglašenog Kosova u UN i da će Rezolucija 1244 koja ovu autonomnu pokrajinu definiše kao dio Srbije ostati na snazi sve dok Priština i Beograd ne postignu dogovor.

Grabar-Kitarović: Hrvati i Srbi moraju biti arhitekte mira i saradnje

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitatrović izjavila je da Hrvatska i Srbija imaju iza sebe tešku istoriju, ali i odgovornost za izgradnju nove arhitekture mira i saradnje na jugoistoku Evrope.

Reklame

Najčitanije