Srbija

Vučić i Skot: Nastaviti dijalog Beograda i Prištine

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksanda Vučić i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot naglasili su danas potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kao i implementacije prethodno dogovorenih sporazuma, uključujući sporazum o pravosuđu i sporazum o stvaranju Zajednice srpskih opština.

Radove na rodnoj kući bana Jelačića finansira Srbija

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas misi u Crkvi svetog Jurja u Petrovaradinu, povodom obilježavanja praznika hrvatske zajednice u Srbiji - dana rođenja bana Josipa Jelačića 16. oktobra 1801.

Za projekte saradnje Srbija-BiH 5,4 miliona evra iz IPA

NOVI SAD - Prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata u okviru programa prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020 otvoren je, a tim pozivom dodjeljena su sredstva u iznosu od 5,4 miliona evra, saopšteno je danas iz vlade Vojvodine.

Ovako izgledaju pripadnici specijalnih snaga vojske Srbije

BEOGRAD - Vojska Srbije spremno dočekuje proslavu Dana oslobođenja Beograda, rekao je za Sputnjik član rukovodstva prikaza pukovnik Mihajlo Zogović.

Vučić: Poštujemo teritorijalni integritet BiH

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su odnosi Srbije i Republike Srpske konkretni i konkretizovani, da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, i teritorijalni integritet RS u okviru BiH, ali i da mu je žao što ima onih koji imaju negativan odnos prema nečemu što nisu ni vidjeli.

Vučić: Srbija spremna za trilaterarni susret sa BiH i HR

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija spremna za održavanje trilateralnog sastanka predstavnika Srbije, Hrvatske i BiH koji bi, kao kaže, možda bio i najvažniji za naše zemlje, ali i za cio region Zapadnog Balkana.

"Er Srbija" dočekala desetmilionitog putnika

BEOGRAD – Er Srbija, poslije manje od četiri godine, juće je proslavila istorijski trenutak i poželjela dobrodošlicu svom desetmilionitom putniku.

Đokić: Cilj nam je prezentovati potencijale RS

ROGATICA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da postoji mogućnost da Tvornica prečistača Rogatica bude stavljena u funkciju namjenske proizvodnje u Srbiji.

Vučić: Uvešću Srbiju u EU

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obećava da će uvesti zemlju u Evropsku uniju i kaže da to što Rusija naoružava srpsku vojsku ne ugrožava taj cilj, prenosi danas američka agencija Asošiejted pres.

Crnadak: BiH i Srbija ne treba da budu etiketirane zbog ludaka koji ratuju u inostranstvu

BEOGRAD - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine, rekao je za nadležne službe i ministarstva BiH i Srbije prate situaciju i razmjenjuju podatke o plaćenicima koji idu na strana ratišta.

Reklame

Najčitanije