Srbija

Odbojkaši Srbije nastavljaju takmičenje na SP

Odbojkaši su ostavili srce na terenu i svaka im čast. Odigrali su agresivno, a samo tako i mogu da pobjede Rusiju, jednog od pretendenata na medalju, rekao je Nikola Grbić, selektor Srbije, nakon pobjede nad Rusijom u posljednjem kolu prve faze Svjetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Fijat ostaje u Srbiji

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovila je danas da kompanija Fijat ostaje u Srbiji.

Euraktiv: Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Njemačka, a ne Hrvatska

ZAGREB - Kada se radi o pregovorima Evropske unije sa Srbijom, iako se javnost Srbije zabavlja time da ih "Hrvatska koči", glavni su kočničari Francuska i Njemačka, tvrdi se u tekstu zagrebačkog "Jutarnjeg lista" i hrvatskog izdanja briselskog sajta "Euraktiv".

Dačić: Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucene

BEOGRAD - Beograd želi najbolje odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucjene koje dolaze iz Zagreba, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i pozvao, kako je rekao, braću Hrvate i sestre Hrvatice "da se malo usredsredimo na budućnost".

Vučić: Trgovinski rat SAD i Kine pogodiće i Srbiju

TJENÐIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi cijeli svijet, EU, pa samim tim i Srbiju, ali se nada da će poslije izbora u SAD nastupiti neka nova klima.

Avion "Er Srbije" sletio u Hurgadu i vraća se za Beograd

BEOGRAD - Avion "Er Srbije" koji je sinoć iz tehničkih razloga preusmjeren na Kipar nastavio je jutros let i stigao u Hurgadu, prvobitnu destinaciju, javlja RTS.

Avion "Er Srbije" prinudno sletio u Larnaku

BEOGRAD - Na letu Beograd-Hurgada dogodio se incident, kada se najvjerovatnije zapalio dio za prtljag u avionu, zbog čega je prinudno sletio u Larnaku, javili su večeras redakciji Tanjuga putnici na tom letu Ljiljana i Rade Kontić.

Potopisan sporazum o kineskom parku u Borči

PEKING - Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je danas u Pekingu sa kineskom kompanijom CRBC Sporazum o izgradnji Industrijskog parka u Borči, u koji će ova kompanija investirati oko 220 miliona evra.

DW: Fronteks stiže i u Srbiju?

BEOGRAD - U Briselu tvrde da je Srbija pristala da obezbijedi pristup graničarima Fronteksa, što je dio strategije EU da pojača kontrole granica i poveća broj deportacija, a u igri je i dalje ideja o sabirnim centrima na Balkanu, piše danas Deutsche Welle (DW).

Srbija nabavlja kineske dronove

PEKING - Srbija će od Kine nabaviti dva sistema bespilotnih letjelica nove generacije, koje će se upotrebljavati za izviđanje, ali mogu upravljati i artiljerijskom vatrom, saznaje Tanjug nezvanično.

Najčitanije