Studenti

Čak 300 mjesta na Univerzitetu u Bihaću čeka studente

BIHAĆ - Interesovanje studenata za upis na prvu godinu Univerziteta u Bihaću i ove godine je vrlo skromno, pa se u novu akademsku godinu u prvom upisnom roku upisalo tek 420 studenata, što je mnogo manje u odnosu na ranije godine, a ostalo je upražnjeno još oko 300 mjesta.

Na prvi ciklus studija planiran upis 3.163 studenta

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci saopštio je da je raspisan konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2018/2019. godini, prema kojem je na ovom univerzitetu na prvi ciklus planiran upis 3.163 studenta, na drugi 1.362, te 135 studenata na treći ciklus.

Istraživanje “Nezavisnih”: Studenti ne znaju ni lidere svog fakulteta

BANJALUKA - Studenti uglavnom ne znaju ko su im predstavnici, koja su krovna studentska tijela i njihove uloge te kada i u kojim situacijama mogu da im se obrate, pokazala je anketa "Nezavisnih", dok predstavnici studentskih organizacija tvrde da je situacija s informisanjem bolja.

Za stipendije studenata i srednjoškolaca 1,6 miliona KM

BANJALUKA - Za stipendiranje učenika srednjih škola i redovnih studenata prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u narednoj školskoj godini planirano je da bude izdvojeno 1,6 miliona KM.

Studenti iz Banjaluke u posjeti Institutu "Dedinje"

BEOGRAD - Grupa od 35 studenata treće godine Medicinskog fakulteta u Banjaluci posjetila je Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" u Beogradu, gdje su se upoznali o pregledu, dijagnostici i tretmanu oboljelih od srčanih mana.

Počela isplata stipendija

NOVI GRAD - U Novom Gradu je danas počela isplata studentskih i učeničkih stipendija, za šta je u budžetu opštine obezbijeđeno 73.500 KM.

Studenti medicine prvi put organizovali dane nauke

FOČA - Studenti Medicinskog fakulteta iz Foče, u saradnji sa svojim profesorima, prvi put su organizovali Dane studentske nauke, na kojima su predstavili rezultate svog naučno-istraživačkog rada.

Čubrilović: Program stažiranja dobra praksa

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da se program stažiranja u Narodnoj skupštini pokazao kao dobra praksa koja je mladima omogućila da se pripreme za svoja zanimanja.

Studentima ljeto prođe bez prakse, neće da rade u firmama

SARAJEVO, BANJALUKA - Većina studenata u BiH, i pored nedostatka dovoljno stručne prakse na fakultetima, tokom ljeta radije bira ljetovanja nego mogućnost usavršavanja i stručne prakse u raznim kompanijama što u BiH, što van nje, smatraju predstavnici studentskih organizacija.

Studiraju i po 24 godine

BANJALUKA - Po starom programu na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu studira još 927 studenata, a među njima ima i onih koji su fakultet upisali 1994. godine.

Najčitanije