Studenti

StES konferencija od 27. do 30. novembra u Banjaluci

BANJALUKA - Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci organizuje konferenciju "Studenti u susret nauci" – StES u periodu od 27. do 30. novembra 2017. godine.

Fakultet u Srpskoj za godinu napustilo 2.340 studenata

BANJALUKA - Univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, koji muku muče sa nikad manjim interesovanjem svršenih srednjoškolaca za studijske programe, u posljednje vrijeme leđa masovno okreću i stariji studenti, pa se tako u 2015/2016. godini indeksa odreklo njih 2.340.

Malešević posjetio prvi paviljon SC 'Nikola Tesla': Cilj bolji uslovi za studente

BANJALUKA - Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske posjetio je Paviljon jedan Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci.

Dug Vlade USK premašio 300.000 KM: Studentima prijeti izbacivanje iz soba

BIHAĆ - Zbog dugovanja Vlade USK prema Studentskom centru u Sarajevu postao je upitan smještaj i boravak studenata s područja Unsko-sanskog kantona u studentskim domovima koji pripadaju ovoj ustanovi.

Studenti iz Kotor Varoša uputili otvoreno pismo načelniku opštine

KOTOR VAROŠ - Grupa studenata iz Kotor Varoša uputila je otvoreno pismo Zdenku Sakanu, načelniku ove opštine, u kojem zahtijevaju ukidanje, kako kažu, bespotrebnog radnog mjesta projekt menadžera i profesionalnog potpredsjednika Skupštine opštine.

Na dva univerziteta u RS ostalo još oko 2.000 mjesta

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - U drugom upisnom roku u akademskoj 2017/2018. godini na prvi ciklus studija upisano je 265 studenata na 15 fakulteta i dvije akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok je na 16 fakulteta Univerziteta u Banjaluci u drugom upisnom roku na 1.428 mjesta primljeno 376 studenata.

Brucoši od ove godine i u četvrtom paviljonu

BANJALUKA - Konkurs za smještaj brucoša i studenata master studija u banjalučki Studentski centar "Nikola Tesla" objavljen je u petak, u kojem je novina da će brucoši od ove godine moći da konkurišu i za smještaj u četvrtom paviljonu centra.

Budžet na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu čeka 262 studenta

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Iako su na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu poslije prvog upisnog roka proširene kvote na medicini i ekonomiji, u ovoj visokoškolskoj ustanovi očekuju da će studenti biti zainteresovani i za druge studijske programe, pogotovo jer su ostala slobodna 262 budžetska mjesta.

Strani studenti u posjeti Banjaluci

BANJALUKA - Dnevni centar za djecu žrtve porodičnog nasilja Udruženja "Nova generacija" ugostio je studente volontere iz Njemačke, Belgije, Kine, Azerbejdžana i Turske.

Klikom do studentske sobe

Studenti već sada mogu putem preliminarne elektronske prijave da se prijave za smještaj u Studentskom domu "Nikola Tesla".

Reklame

Najčitanije