Studenti

Sve manje studenata u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj (RS) nastavljen je trend opadanja broja upisanih studenata na visokoškolskim ustanovama.

Kreće obnova studetskih paviljona, potpisan ugovor o sanaciji

BANJALUKA – Od naredne akademske godine studeti Prvog i Drugog paviljona SC Nikola Tesla u Banjaluci boraviće u kompletno rekonstruisanim objektima.

Bezbjednosne nauke privlače maturante

BANJALUKA - Ako je suditi prema riječima mnogih maturanata koji su danas posjetili manifestaciju "Dani otvorenih vrata", koja se održava u sklopu "Dana studenata Univerziteta u Banjaluci", veliki broj njih zainteresovan je da upiše Fakultet bezbjednosnih nauka.

Praksa za 17 studenata Univerziteta u Banjaluci

BANJALUKA - Tromjesečnu praksu u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima obavljaće 17 stažišta, na osnovu ranije potpisanog sporazuma sa Univerzitetom u Banjaluci.

Studentska avantura na Olimpijadi u Neumu

Svi koji studiraju ili su studirali diče se redom, radom i disciplinom, ali ono što će se prepričavati unucima svakako su nezaboravne uspomene stvorene uz ekipu s faksa.

Sanaciju paviljona SC "Nikola Tesla" odgodila žalba

BANJALUKA - Ulaganje žalbe na izabrane najpovoljnije izvođače radova dodatno je odgodilo sanaciju paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci koji su oštećeni u olujnom nevremenu sredinom decembra prošle godine.

Pravopis izborni predmet studentima srpskog jezika

BANJALUKA - Ortografija (pravopis) je izborni predmet na Katedri za srpski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, potvrđeno je na ovom fakultetu, a to je, smatra više profesora, greška i nedostatak u nastavnom planu i programu jer bi trebalo da bude obavezan predmet.

Izložena djela studenata slikarstva

BANJALUKA - Izložba slika studenata treće i četvrte godine slikarstva Akademije umjetnosti u Banjaluci otvorena je u utorak veče u Izložbenom salonu Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci.

Cvijanovićeva sa studentima: Vlada opredijeljena za razvoj visokog obrazovanja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Vlada opredijeljena za realizaciju ciljeva i projekata koji će doprinijeti razvoju visokog obrazovanja.

Studenti napravili aplikaciju "Nezavisnih" za male ekrane

BANJALUKA - Pobjedničku aplikaciju "Nezavisnih novina" kroz radionicu "Razvoj android TV aplikacije" napravio je tim čiji su članovi bili studenti Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Nemanja Đokić, Aleksina Matić, Milica Tadić i Vladimir Čeko.

Najčitanije