Teroristi

Teroristi pripremali napade u Sankt Peterburgu

MOSKVA - Pripadnici ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) priveli su sedam ljudi osumnjičenih da su pripadnici terorističke ćelije povezane sa Islamskom državom.

Britanski ministar najavio likvidaciju građana koji su se borili za ID

LONDON - Britanski građani koji se bore za terorističku organizaciju "Islamska država" moraju biti likvidirani, poručuje Gevin Vilijamson, britanski ministar odbrane.

"Internet je novi kalifat Islamske države"

VAŠINGTON - Poraz terorističke organizacije Islamska država na Bliskom istoku nije uticalo na njene sposobnosti da organizuje terorističke napade preko interneta u zapadnim državama, saopštila je u američkom Senatu direktorka obavještajne službe Nacionalnog protivterorističkog centra Lora Šajo.

The Times: Teroristi ID bi mogli da krenu ka Evropi

Britanski list "The Times" tvrdi da postoji mogućnost da se, kao rezultat sporazuma iz Rake postignutog između Kurda i Islamske države, militanti ID zapute prema Evropi i počnu da izvode napade.

Teroristi odrubili glave petnaestorici svojih boraca

DŽALALABAD - Organizacija "Islamska država" odrubila je glave petnaestorici svojih boraca zbog unutrašnjih sukoba u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarar, saopštila je lokalna administracija.

Bolna ispovijest robinje ID: Po šest muškaraca me silovalo dok ne izgubim svijest

Nađa Murad je imala 21 godinu kada su je u iračkom selu Koho oteli borci Islamske države. Pripadnica jezidske entokonfesionalne grupe Kurda, koja danas ima 24 godine, uspjela je da se spasi, a muke koje je proživljavala dok je bila seks robinja Islamske države opisala je u knjizi “The Last Girl: My Story of Captivity and My Fight Against the Islamic State” (Posljednja djevojka: Moja ispovijest o zatočeništvu i borba protiv Islamske države).

Povećan broj terorističkih napada u razvijenim zemljama

SIDNEJ - Bosna i Hercegovina nalazi se na 78. mjestu na listi globalnog indeksa terorizma, sa indeksom od 2.029, stoji u izvještaju koji je uradio australijski Institut za ekonomiju i mir.

Da li su djeca koja se vraćaju iz ID opasnost?

Bivši borac Islamske države Kasvara (promijenjeno ime) pridružio se terorističkoj organizaciji kada je imao 14 godina.

Kod Havidže pronađene masovne grobnice sa 400 tijela

HAVIDŽA - Nekoliko masovnih grobnica sa najmanje 400 tijela otkriveno je blizu iračkog grada Havidža, nekadašnjeg džihadističkog uporišta.

Šojgu: Palo posljednje uporište terorista u Siriji

Sirijske snage su uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije preuzele kontrolu nad gradom Bukemalom, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na vojnom kolegijumu Rusije i Belorusije.

Reklame

Najčitanije