Teroristi

Objavljen uznemirujući snimak napada ID na američke komandose

Dvanaest pripadnika američkih specijalnih snaga, zajedno s 30 nigerskih vojnika, upalo je u terorističku zasjedu u ovoj afričkoj zemlji 4. novembra prošle godine.

Majka djevojčice iz BiH koja je pobjegla u Siriju: Moja Sabina nije mrtva

Majka Sabine Selimović, austrijske tinejdžerke porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je pobjegla u Siriju i pridružila se "Islamskoj državi", rekla je za portal "Srbija danas" da je njena kćerka živa, iako se u medijima pojavila vijest o njenoj smrti.

NZZ: Švajcarac porijeklom iz BiH planirao drugi napad u Nici

Dvadesetsedmogodišnji Švajcarac, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, bio je lider švajcarsko-francuske džihadističke grupe koja je planirala drugi napad u Nici, piše švajcarski list "NZZ am Sontag".

Turkinja osuđena na smrt zbog članstva u ID

BAGDAD - Sud u Iraku osudio je na smrt vješanjem državljanku Turske zbog članstva u "Islamskoj državi", rekao je portparol suda u Bagdadu.

ID preuzela odgovornost za napad u Dagestanu

MOSKVA - Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u južnoj ruskoj republici Dagestan u kojoj je ubijeno pet osoba, javila je novinska agencija ove terorističke grupe Amak, iako nije pružila neposredne dokaze za tu tvrdnju.

Svjetske vlade ulažu milijarde u obnovu Iraka

BAGDAD - Vlade širom svijeta obećale su milijarde dolara kredita i ulaganja u obnovu Iraka, zemlje koja se oporavlja od trogodišnjeg rata protiv radikalne grupe Islamska država.

Alep i Hama u potpunosti "očišćeni" od terorista

DAMASK - Snage sirijske Vlade u potpunosti su očistile sirijske pokrajine Hama i Alep od terorista "Islamske države", saopšteno je iz sirijske vojske.

Djeca se igraju masovne egzekucije uz povik "Alahu akbar"

BENGAZI - Na Twitteru je objavljen video-snimak koji prikazuje kako se djeca "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna strijeljanja koja izvode teroristi Islamske države.

Šta je uzviknuo ruski pilot prije smrti?

Nakon što je objavljen snimak dramatične borbe pilota oborenog ruskog lovca Su-25 s teroristima, sada je poznato i koje su mu bile posljednje riječi.

Objavljen snimak borbe ruskog pilota sa teroristima u Siriji

IDLIB - Teroristička grupa Tahrir el šam u sirijskom Idlibu oborila je 3. februara ruski vojni avion Su-25.

Najčitanije