Terorizam

Britanac osuđen na 40 godina zatvora zbog pripremanja napada

LONDON - Britanac Halid Ali, koji je pravio bombe za talibane u Avganistanu i pripremao se da izvrši napad u blizini zgrade Parlamenta u Londonu, osuđen je na kaznu zatvora od minimum 40 godina, javili su britanski mediji.

Mladić iz Poreča osuđen zbog terorizma

KOPAR - U sudu u Kopru je na 38 mjeseci zatvora osuđen dvadesetdvogodišnjak iz Poreča koji je u januaru izazvao uzbunu i zastoj na graničnom prelazu Kaštel-Dragonja jer je ispod sjedišta u autobusu sakrio lažni eksplozivni pojas kakav obično nose teroristi samoubice, a policija je sumnjala da je riječ o bombi.

Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas na sastanku Globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države" u Briselu da BiH ostaje snažno opredijeljena globalnoj borbi protiv terorizma.

Državljanin BiH osuđen zbog pokušaja pridruživanja ID

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom je optuženi Amir Haskić proglašen krivim što je pokušao, ali je dobrovoljno odustao od izvršenja krivičnog djela protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Bijeljinac uhapšen zbog sumnje da je pozivao na napad na policiju

BIJELJINA - Dvadesetosmogodišnji A.S. iz Bijeljine lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Javno podsticanje na terorističke aktivnosti", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mirku Velimiroviću uslovna kazna zbog "pokušaja terorizma"

PODGORICA - Viši sud u Podgorici kaznio je Mirka Velimirovića sa šest mjeseci zatvora uslovno na osnovu sporazuma o priznanju krivice tokom suđenja optuženima za državni udar u oktobru 2016. godine na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Ispovijest robinje o zvjerstvima terorista: Moju bebu su skuvali živu u metalnoj kutiji

Islamska država poznata je po brojnim monstruoznim djelima, a među njima je i maltretiranje žena koje borcima ozloglašene terorističke organizacije služe kao seksualne robinje.

Zec i krompir na suđenju za terorizam u Banjaluci

BANJALUKA - Suđenje Milanu Macuri (33) po prvoj optužnici za terorizam u RS danas je obilježilo nekoliko komičnih situacija u sudnici banjalučkog Okružnog suda, jer je, uz ostalo, riječi bilo i o zecu, te vreći krompira, pronađenih tokom pretresa.

Evropol: Veći broj terorističkih napada u EU nego 2016.

HAG - Broj džihadistički inspirisanih napada bio je za 50 odsto veći prošle godine, u odnosu na 2016. godinu, saopštio je danas Evropol.

Tinejdžerka sa Kosmeta u pritvoru u Austriji zbog sumnje na terorizam

BEOGRAD - Petnaestogodišnjakinja porijeklom sa Kosova i Metohije nalazi se već mjesec dana u zatvoru u Austriji zbog sumnje da je pripremala teroristički napad.

Najčitanije