Terorizam

Ključne tačke Ruske operacije u Siriji

Posle više od dve godine antiterorističkih operacija u Siriji, Rusija povlači svoje trupe. Pregled dešavanja, prema televiziji “Rusija danas”, koja su odigrala ključnu ulogu u porazu terorista i pomogla naporima sirijskog pomirenja.

Napad u Njujorku je teroristički, izveo ga Akajad Ulah

NUJORK - Napad na njujorškoj autobuskoj stanici bio je teroristički, a izveo ga je 27-godišnji muškarac Akajad Ulah (Akayad Ullah), objavila je policija, javlja CNN.

Britanski ministar najavio likvidaciju građana koji su se borili za ID

LONDON - Britanski građani koji se bore za terorističku organizaciju "Islamska država" moraju biti likvidirani, poručuje Gevin Vilijamson, britanski ministar odbrane.

"Internet je novi kalifat Islamske države"

VAŠINGTON - Poraz terorističke organizacije Islamska država na Bliskom istoku nije uticalo na njene sposobnosti da organizuje terorističke napade preko interneta u zapadnim državama, saopštila je u američkom Senatu direktorka obavještajne službe Nacionalnog protivterorističkog centra Lora Šajo.

The Times: Teroristi ID bi mogli da krenu ka Evropi

Britanski list "The Times" tvrdi da postoji mogućnost da se, kao rezultat sporazuma iz Rake postignutog između Kurda i Islamske države, militanti ID zapute prema Evropi i počnu da izvode napade.

Teroristi odrubili glave petnaestorici svojih boraca

DŽALALABAD - Organizacija "Islamska država" odrubila je glave petnaestorici svojih boraca zbog unutrašnjih sukoba u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarar, saopštila je lokalna administracija.

Bolna ispovijest robinje ID: Po šest muškaraca me silovalo dok ne izgubim svijest

Nađa Murad je imala 21 godinu kada su je u iračkom selu Koho oteli borci Islamske države. Pripadnica jezidske entokonfesionalne grupe Kurda, koja danas ima 24 godine, uspjela je da se spasi, a muke koje je proživljavala dok je bila seks robinja Islamske države opisala je u knjizi “The Last Girl: My Story of Captivity and My Fight Against the Islamic State” (Posljednja djevojka: Moja ispovijest o zatočeništvu i borba protiv Islamske države).

Bakir Izetbegović: BiH nije utočište terorista

SARJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je kako su potpuno neosnovane sve tvrdnje kojima se BiH predstavlja utočištem terorista i rasadnikom bezbjednosnih prijetnji za Evropu, ističući kako su Bošnjaci "glasni i konkretni" u osudi svih vrsta terorizma i ekstremizma.

Povećan broj terorističkih napada u razvijenim zemljama

SIDNEJ - Bosna i Hercegovina nalazi se na 78. mjestu na listi globalnog indeksa terorizma, sa indeksom od 2.029, stoji u izvještaju koji je uradio australijski Institut za ekonomiju i mir.

Da li su djeca koja se vraćaju iz ID opasnost?

Bivši borac Islamske države Kasvara (promijenjeno ime) pridružio se terorističkoj organizaciji kada je imao 14 godina.

Reklame

Najčitanije