Terorizam

Objavljen uznemirujući snimak napada ID na američke komandose

Dvanaest pripadnika američkih specijalnih snaga, zajedno s 30 nigerskih vojnika, upalo je u terorističku zasjedu u ovoj afričkoj zemlji 4. novembra prošle godine.

Majka djevojčice iz BiH koja je pobjegla u Siriju: Moja Sabina nije mrtva

Majka Sabine Selimović, austrijske tinejdžerke porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je pobjegla u Siriju i pridružila se "Islamskoj državi", rekla je za portal "Srbija danas" da je njena kćerka živa, iako se u medijima pojavila vijest o njenoj smrti.

Putin: Protiv terorizma treba koristiti ofanzivnu taktiku

MOSKVA - Život i bezbjednost državljana Rusije treba da budu zaštićeni od spoljnih i unutrašnjih pretnji, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na zasjedanju kolegijuma Federalne službe bezbjednosti Rusije (FSB).

Ujedinilo se pet terorističkih organizacija u Siriji

DAMASK - Pet nezakonitih oružanih formacija se ujedinilo, uključujući Džeiš el islam, Nusra front, Ahrar el šam, i stvorilo jedinstveni centar za upravljanje u Istočnoj Guti, saopštio je ruski Centar za mirenje neprijateljskih strana u Siriji.

NZZ: Švajcarac porijeklom iz BiH planirao drugi napad u Nici

Dvadesetsedmogodišnji Švajcarac, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, bio je lider švajcarsko-francuske džihadističke grupe koja je planirala drugi napad u Nici, piše švajcarski list "NZZ am Sontag".

Irački sud 16 Turkinja osudio na smrt vješanjem

BAGDAD - Irački sud osudio je 16 Turkinja na smrt vješanjem zbog priključivanja Islamskoj državi, saopšteno je danas iz ovog suda.

Turkinja osuđena na smrt zbog članstva u ID

BAGDAD - Sud u Iraku osudio je na smrt vješanjem državljanku Turske zbog članstva u "Islamskoj državi", rekao je portparol suda u Bagdadu.

ID preuzela odgovornost za napad u Dagestanu

MOSKVA - Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u južnoj ruskoj republici Dagestan u kojoj je ubijeno pet osoba, javila je novinska agencija ove terorističke grupe Amak, iako nije pružila neposredne dokaze za tu tvrdnju.

Zvizdić u Minhenu: BiH dio globalne koalicije u borbi protiv terorizma

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je, na 54. međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti u Minhenu, da je BiH dio globalne koalicije u borbi protiv terorizma, naglasivši da su svi u opasnosti od terorizma kako u regionu tako u Evropi i svijetu.

Svjetske vlade ulažu milijarde u obnovu Iraka

BAGDAD - Vlade širom svijeta obećale su milijarde dolara kredita i ulaganja u obnovu Iraka, zemlje koja se oporavlja od trogodišnjeg rata protiv radikalne grupe Islamska država.

Najčitanije