Turska

Kurc: Balkan prioritet, zaustaviti pregovore sa Turskom

BEČ - Kancelar Austrije Sebastian Kurc zatražio je da se "smjesta prekinu pregovori" o prijemu Turske u EU.

Erdoan neće produžiti vanredno stanje u Turskoj

ANKARA - Vanredno stanje u Turskoj uvedeno nakon pokušaja puča 15. jula 2016. neće se više produžavati nakon 18. jula ove godine, rekao je danas portarol predsjednika Recepa Tajipa Erdoana. "Sadašnje vanredno stanje ističe naveče u srijedu 18. jula. Naš predsjednik ima želju ne produžavati ga", rekao je Ibrahim Kalin nakon sjednice vlade u Ankari.

Jildirim novi predsjednik turskog parlamenta

ANKARA - Turski poslanici izabrali su doskorašnjeg premijera Binalija Jildirima za predsjednika parlamenta, nakon što je ta zemlja ranije ove nedelje i zvanično prešla na predsjednički sistem vlasti, kojim se sva izvršna vlast koncentriše u ruke predsjednika, dok se funkcija premijera ukida.

Erdoanov zet srušio nacionalnu valutu

Vrijednost turske valute je potonula gotovo 4 odsto na 4,7488 lira za dolar nakon što je predsjednik Redžep Tajip Erdoan za ministra finansija imenovao svog zeta.

Policija privodi turskog pisca i njegove pristalice

ISTANBUL - Turska policija pokrenula je danas akciju privođenja 235 ljudi povezanih sa muslimanskim piscem i televizijskim voditeljem Adnanom Oktarom povodom optužbi o formiranju kriminalne grupe, prevari i seksualnom zlostavljanju, saopštile su snage reda u Istanbulu.

Vučić: Važno što Tursku imamo kao saveznika i prijatelja

ANKARA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom prisustva na inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana u Ankari, da je veoma važno da Srbija ima tako snažnog regionalnog partnera kao saveznika, a ne kao protivnika i neprijatelja.

Erdoan polaže zakletvu: Najmoćniji i najpolarizujući lider u istoriji Turske

ANKARA/BEOGRAD - Aktuelni predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan prvi put će danas položiti zakletvu kao predsjednik u novom političkom sistemu koji šefu države daje punu izvršnu vlast.

Broj žrtava nesreće u Turskoj dostigao 24

ISTANBUL - Dvadeset četiri osobe su poginule na sjeverozapadu Turske kada je pet vagona voza koji je išao ka Istanbulu iskočilo iz šina usljed jake kiše i klizišta, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Redžep Akdag.

Najmanje 10 mrtvih i 73 povrijeđenih u nesreći putničkog voza na sjeverozapadu Turske

ANKARA - Pet vagona putničkog voza iskočilo je iz šina u nedjelju na sjeverozapadu Turske, pri čemu je poginulo deset, a povrijeđene su 73 osobe.

Voz iskočio iz šina u Turskoj, nekoliko osoba stradalo

ANKARA - Više osoba poginulo je kada je nekoliko vagona voza iskočilo iz šina na sjeveroistoku Turske, javili su danas turski mediji.

Najčitanije