Turska

Rama: Rusija Srbiju koristi kao piona

RIM - Premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za italijanski list "Republika" izjavio je da Rusija koristi Srbiju "kao piona na šahovskoj tabli" i rekao da između turskog i ruskog uticaja na Balkanu postoji "važna razlika" u tome što Turska "ne pokušava da nameće ništa balkanskim zemljama".

Četiri osobe poginule u eksploziji skladišta u rafineriji na zapadu Turske

ISTANBUL – Četiri osobe su poginule, a dvije povrijeđene u eksploziji koja se dogodila u skladištu rafinerije Tupras na zapadu Turske, u provinciji Izmir, javio je CNN Turk, a prenosi Reuters.

Erdoan: Vučić je prilika za region

BEOGRAD - Srbija je ključna zemlja za Balkan, a predsjednik Vučić velika prilika za region, rekao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan na Poslovnom forumu Srbija-Turska.

Pokušaj atentata na državnog tužioca u Turskoj

ANTALIJA - Državni tužilac u Turskoj je upucan i teže ranjen u svojoj kancelariji u južnoj pokrajini Antaliji, javili su turski mediji.

Erdoan: U Beograd se ulazilo kroz Stambol kapiju, a u Istanbul kroz Beogradsku

BEOGRAD - Turska i Srbija su dvije ključne zemlje na Balkanu i njihova saradnja je od suštinske važnosti za održavanje stabilnosti, mira i prosperiteta na Balkanu i širom Evrope, poručio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Ankara ne prihvata aneksiju Krima

ANKARA - Turska neće prihvatiti rusku aneksiju Krima, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Turska se uključuje u izgradnju puta Beograd - Sarajevo

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će se Turska uključiti u realizaciju projekta izgradnje puta Beograd-Sarajevo.

Nova privođenja u Turskoj zbog vojnog udara

ANKARA - Vlasti Turske naredile su privođenje 133 osobe koje rade u ministarstvima finansija i rada, javila je danas državna agencija Anadolija.

Turskim pučistima doživotna robija

ANKARA - Sud u Turskoj izrekao je danas kazne doživotnog zatvora grupi od 31 osobe koje su proglašene krivima za pokušaj ubistva predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana tokom prošlogodišnjeg pokušaja vojnog udara, prenose agencije.

Proizvod koji je nadaleko cijenjen: Turci zainteresovani za liskovački kamen

CAZIN - Privrednici iz Turske, koji su protekle sedmice u okviru delegacije ove zemlje boravili u Cazinu, posebno su izrazili interesovanje za eksploataciju prirodnog ukrasnog kamena čije je poznato nalazište u blizini sela Liskovac.

Reklame

Najčitanije