Tuzla

Broj epileptičara uvećale i ratne traume

TUZLA - Klinika za neurologiju UKC Tuzla različitim aktivnostima obilježit će Ljubičasti dan, 26. mart - Svjetski dan podrške oboljelim od epilepsije, a ova klinika zvanično je ambasador iz BiH zajedno sa još 100 zemalja svijeta.

Meningokokna sepsa uzrok smrti djevojčice iz Bratunca

​TUZLA, BRATUNAC - Četrnaestogodišnja djevojčica iz Bratunca preminula je u četvrtak veče u Univerzitetskokliničkom centru Tuzla od posljedica meningokokne sepse.

Tuzlak ukrao kamion, pa izazvao udes

TUZLA - Muškarac N.I. (52) iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je ukrao kamion kojim je u istom gradu izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Hiljadu najuticajnijih žena dolazi u Tuzlu

TUZLA - Prvi međunarodni "Festival savremene žene" u Tuzli okupit će oko hiljadu najuticajnijih žena iz oblasti politike, diplomatije, biznisa, marketinga, nauke, umjetnosti, mode, zdravstva, sporta, medija...

Povrijeđena dva vozača u Tuzli

TUZLA - Dva lica su povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u tuzlanskom naselju Plane, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tuzlanke darovale kosu oboljeloj djeci

TUZLA - Akcija šišanja i doniranja kose "Moja kosa, tvoja kosa" za izradu perika potrebnih djeci oboljeloj od raka realizirana je u Tuzli na centralnom platou unutar "Bingo City Centra".

Poginuo pješak koji je pokušao preći ulicu

TUZLA - Osamdesetjednogodišnji pješak čiji su inicijali M.M. poginuo je u saobraćajnoj nesreći u mjestu Dubrave Gornje kod Živinica, rečeno je danas Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tuzla traži izvinjenje od Čovića

TUZLA - Gradska uprava Tuzla sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem na čelu u petak je zatražila izvinjenje od Dragana Čovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, i osudila njegovu izjavu "da u Tuzli nema Hrvata na čelnim pozicijama u javnom sektoru".

Bračni par izrabljivao djecu i tjerao ih da prose

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzla danas je zatražilo pritvor za Almira Ahmetovića (32), nastanjenog u Tuzli, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima. Za njegovu suprugu Šeherzadu Ahmetović (35), kao saučesnicu, predloženo je izricanje mjera zabrane sastajanja sa određenim licima.

Grad Tuzla i TK isplatili poljoprivrednike, FBiH nije

TUZLA - Grad Tuzla ima registrovano 1.355 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i posljednjih godina izdvaja značajna sredstva iz budžeta za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje. Najveći interes poljoprivrednika je za plasteničku proizvodnju, nabavku visoko steonih junica i podizanje nasada voća.

Najčitanije