Tuzla

Deceniju čekaju na useljenje u stanove koje su platili

TUZLA - Grupa građana iz Tuzle podnijela je krivičnu prijavu protiv Gradske uprave Tuzla, Direkcije za izgradnju, te firme "Giprom" jer već deset godina čekaju da se usele u stanove koje su platili.

Sutra počinje TFF: Pred Tuzlacima 95 filmova

TUZLA - Tuzla film festival (TFF), koji će sutra biti otvoren projekcijom ostvarenja "Žaba" reditelja Elmira Jukića, predstaviće 95 filmova.

Čović: BiH bi mogla dobiti kandidatski status za pristup EU u aprilu 2018.

TUZLA - Predsjedavajući predsjedništva BiH Dragan Čović danas je posjetio Tuzlu, a boravak u ovom gradu iskoristio je i za susret sa premijerom Tuzlanskog kantona (TK) Begom Gutićem.

Premlatili i izboli vlasnika parcele

TUZLA - Nekoliko lovaca osumnjičeno je da su pretukli M.S. (41), vlasnika parcele koji im je zatražio da napuste njegovo imanje u tuzlanskom prigradskom naselju Čaklovići.

Filmska potjera tuzlanskih specijalaca za pijanim vozačem

TUZLA - Vozač audija 80 velikom brzinom prošao je pored patrole Specijalne jedinice policije Tuzlanskog kantona, i nastavio da bježi kada su specijalci krenuli za njim.

Tuzlanski burek u borbi za Ginisa

U Tuzli je danas napravljen burek od 650 kg koji će se pokušati upisati u Ginisovu knjigu rekorda. Osim bureka napravljena je i porcija sa 1.500 ćevapa.

Tuzlanska Aida ni danas nije kupljena

TUZLA - Nijedna koverta sa ponudom za kupovinu Fabrike obuće „ Aida“ Tuzla nije danas stigla na zakazani rok.

Uskoro stižu GMO free oznake

TUZLA - Označavanje i kontrola GMO free prehrambenih proizvoda uskoro će početi u BiH, smjernice su određene i usvojene, a vrlo brzo bi se trebalo krenuti u realizaciju, kazano je danas na seminaru na Tehnološkom fakultetu u Tuzli.

Dvije osobe povrijeđene u lančanom sudaru

TUZLA - Dvije osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Gračanica-Doboj u mjestu Klokotnica, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Skočila prodaja domaćih vina, sira i pršuta

TUZLA - Prodaja domaćih vina, sira i suhomesnatih proizvoda porasla je za više od 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rečeno je na 3. festivalu bh. vina i hrane u Tuzli, koji je otvoren u četvrtak navečer.

Reklame

Najčitanije