Tuzla

Antisemitske poruke u Tuzli i Sarajevu

SARAJEVO - U Tuzli i Sarajevu u posljednjih nekoliko dana na ulazima u zgrade u kojima žive članovi Jevrejske zajednice ispisani su uvredljivi grafiti, javio je portal Klix.ba.

Godišnjica turističkog kompleksa u Tuzli: Panonska jezera obaraju rekorde

TUZLA - Oko četiri miliona ljudi posjetilo je Panonska jezera u Tuzli za proteklih 15 godina, kazano je danas na obilježavanju godišnjice postojanja Panonskih jezera.

Rasnovrstan program "Kaleidoskopa"

TUZLA - Međunarodni festival umjetnosti mladih "Kaleidoskop" u Tuzli počinje danas i održava se deseti put ove godine. Festival ove godine traje šest dana i realizuje se na šest lokacija.

Čelik poražen od Tuzla Citya

Čelik je u generalci za novu sezonu Premijer nogometne lige BiH, pred oko 1.500 gledalaca, na Bilinom polju poražen od novajlije i debitanta Tuzla Citya rezultatom 0:2.

"Partner" donirao Tuzli pametnu klupu

TUZLA – Partner mikrokreditna fondacija danas je donirala gradu Tuzla "pametnu" solarnu klupu.

Prijavila silovanje u kancelariji, osumnjičeni negira

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzla provjerava prijavu protiv 61- godišnjeg M.H. iz Tuzle, koji je prijavljen da je počinio silovanje u Tuzli.

Mještani tuzlanskih naselja negoduju: "Šljačišta ubijaju i prirodu i ljude"

TUZLA - Mještani tuzlanskih naselja Bukinje i Šićki Brod u petak su izrazili nezadovoljstvo na javnoj raspravi o odlaganju šljake iz Termoelektrane Tuzla na bivšem površinskom kopu Šićki Brod.

Žena prijavila da ju je silovao radni kolega

TUZLA - Šezdesetjednogodišnji muškarac inicijala M. H. u utorak je priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) zbog prijave 28-godišnje žene da ju je silovao u službenim prostorijama jednog udruženja u Tuzli.

Počela izgradnja stanova za raseljena lica u tuzlanskom naselju Solina

TUZLA - U tuzlanskom naselju Solina juče je ozvaničen početak radova na izgradnji zgrade socijalnog stanovanja u okviru projekta "Zatvranje kolektivnih centara - CEB II".

Plus 50 u Tuzli: Moćna Francuska bez milosti prema BiH

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je večeras u Tuzli u utakmici 5. kola grupe E kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine od reprezentacije Francuske sa 102:52.

Najčitanije