Upis

U Srpskoj počeo upis prvačića

BANJALUKA - U Republici Srpskoj počeo je upis djece u prvi razred osnovne škole, koji će trajati tokom aprila i maja, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ogroman interes produžio upis u Policijsku akademiju

BANJALUKA - Zbog velike zainteresovanosti Ministarstvo unutrašnjih poslova RS produžilo je rok za podnošenje prijava za prijem 300 novih policajaca.

Upis budućih prvačića u aprilu i maju

BANJALUKA - Upis djece u prvi razred osnovne škole biće obavljen tokom aprila i maja, kazali su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS, navodeći da se u prvi razred školske 2018/2019. upisuju djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina.

Za medicinu proširene kvote

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Premda je nakon prvog upisnog roka na fakultetima univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu ostalo slobodno čak 2.663 mjesta za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2017/2018, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu zbog velike zainteresovanosti došlo je do proširenja lista pojedinih fakulteta.

Ostalo čak 300 mjesta za brucoše

BIHAĆ - Interesovanje studenata za upis na prvu godinu Univerziteta u Bihaću nikada nije bilo manje, pa se u novu akademsku godinu upisalo tek 406 studenata, što je najmanji broj u posljednjih desetak godina.

Pravo na upis na Univerzitet u Istočnom Sarajevu steklo 1.120 studenata

ISTOČNO SARAJEVO - Na 15 fakulteta i dvije akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku za akademsku 2017-2018. godinu, popunjeno je 1.120 mjesta od 2.305, koliko je bilo raspisano, izjavio je za Srnu prorektor za nastavu na ovom univerzitetu Ranko Božičković.

Medicina i matematika privukle buduće brucoše

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Prijavljivanje kandidata za upis na fakultete univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu završeno je u petak, a po svemu sudeći, najveći interes vlada za Medicinski fakultet, mehatroniku na Mašinskom i matematiku na PMF-u.

Đaci razmišljaju o tržištu rada: Jagma za mašinske i informacione smjerove

BANJALUKA, PRIJEDOR - Mašinski i informacioni smjerovi naročito su bili zanimljivi budućim srednjoškolcima u junskom upisnom roku u RS, dok se za zanimanje fotografa prijavilo tek nekoliko đaka.

U srednjim školama u RS počeo upis učenika sa manje od 60 bodova

BANJALUKA - Konkurs za upis učenika u srednje škole RS za đake koji imaju manje od 60 bodova počeo je danas za četvorogodišnja i trogodišnja zvanja.

U RS počinje evidencija djece za upis u školu

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS pozvalo je roditelje djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole da se u drugoj polovini marta i početkom aprila jave osnovnim školama kojima pripadaju radi sprovođenja procedure upisa.

Najčitanije