Vlada Srbije

Vlada Srbije daje 2,77 miliona evra pomoći Nevesinju i Mostaru

BEOGRAD - Vlada Srbije dala je danas saglasnost da opštini Nevesinje i Koordinaciji Srba Mostar bude upućena jednokratna finansijska pomoć od 2.775.000 evra, od čega je 2,5 miliona evra namijenjeno za izgradnju magistralnog puta Gacko-Foča, dionica Tjentište-Brod na Drini, Šćepan polje.

Pronađena bomba u blizini zgrade Vlade Srbije

BEOGRAD - Na parkingu u Ulici Admirala Geprata u blizini zgrade Vlade Srbije pronadjena je ručna bomba, nezvanično saznaje B92.

Vlada Srbije zabranila meč juniorki sa Kosovom u Kovilovu

Vlada Republike Srbije zabranila je da ženska juniorska reprezentacija igra protiv Kosova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nezvanično saznaje "B92".

Vlada Srbije obezbijedila još milion evra za Srebrenicu

SREBRENICA - Vlada Srbije obezbijedila je iz budžetske rezerve miliona evra pomoći za Srebrenicu, a sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima, saopšteno je iz kabineta načelnika ove opštine.

Vlada Srbije donira 250 hiljada evra za Fond solidarnosti RS

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić učestvovaće sutra u Banjaluci na donatorskoj večeri Vlade Republike Srbije na kojoj se prikupljaju sredstva za Fond solidarnosti RS za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Kuburović: Biće upućen dopis za puštanje generala Mladića na liječenje

HAG - Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da će na osnovu izvještaja ljekara iz Srbije, koji su prije dva dana posjetili generala Ratka Mladića u Hagu, vjerovatno biti upućen dopis sudskom Mehanizmu za njegovo privremeno puštanje na slobodu i liječenje u Srbiji.

Srbija šalje pomoć Kubi i ukida vize Gvineji Bisao

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sjednici da uputi jednokratnu finansijsku pomoć Kubi u iznosu od 50.000 evra za otklanjanje posljedica katastrofalnog uragana „Irma“ koji je izazvao veliku materijalnu štetu i odnio dosta ljudskih života.

Brnabić: Uskoro Deklaracija o opstanku srpske nacije, saradnja sa RS prioritet

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Barnabić istakla je danas da je saradnja sa Republikom Srpskom veoma visoko na listi prioriteta Vlade Srbije i da će biti intenzivirana u naredom periodu.

U Beogradu sastanak Dodika i Vučića, nakon toga zajednička sjednica vlada RS i Srbije

BEOGRAD - Sastanak predsjednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i premijerki Ane Brnabić i Željke Cvijanović počeo je danas prije podne u Palati Srbija. Istovremeno, u odvojenim sastancima, razgovaraju ministri dvije vlade, a zatim će uslijediti zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske.

Brnabić: Plate veće za deset, penzije za pet odsto

KRUŠEVAC - Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je u Kruševcu da Vlada Srbije svoje poslove završava, da je uporna da naslijeđene probleme rješava, čak i onda kada djeluje da se oni ne mogu rješiti i da je u stanju da obezbijedi perspektivu i bolji život građanima u svim dijelovima zemlje.

Najčitanije