Vojna neutralnost

Vulin: Bez obzira na ogromne pritiske, Srbija ostaje vojno neutralna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su pritisci na Srbiju ogromni, ali da će Srbija ostati vojno neutralna.

Vulin: Zlo terorizma osjetili Srbi u BiH ali to niko nije htio da vidi

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je vojna neutralnost jedini koncept koji može sačuvati Srbiju od svjetskih oluja koje mogu doći i do nje, ali da to ne znači da srpski narod ne prepoznaje zlo, posebno rastućeg terorizma, i neće ga ignorisati.

Dodik: Destabilizacija Srpske kontinuiran posao njenih neprijatelja

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je glavna vijest da je Narodna skupština sinoć završila zasjedanje, usvojivši između ostalog i dva najvažnija akta- Zakon o fondu solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu i Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske.

Šta donosi Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS

BANJALUKA - Rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, koju je usvojila Narodna skupština Srpske, definisana je neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze, te da teritorija Srpske ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

Salkić: Rezolucija o neutralnosti RS neustavna

BANJALUKA - Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republika Srpska predstavlja još jedan u nizu direktnih udara na ustavnopravni poredak BiH, kaze potpredsjednik RS Ramiz Salkić, koji smatra da je propuštena prilika za hapšenje predsednika RS Milorada Dodika, te da on treba da odgovara za svoje postupke.

Vojna neutralnost (ne) ide na dnevni red

BANJALUKA - Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS u prijedlogu klubova SNSD-a i SP-a danas bi trebalo da se nađe na dnevnom redu Narodne skupštine RS, ali, kako saznajemo, nije isključeno ni da se ta rezolucija privremeno skine s dnevnog reda.

Dodik: Što se opozicija žali, ništa im ne fali

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da bi bilo dobro da u parlamentu Srpske postoji konsenzus o donošenju deklaracije o vojnoj neutralnosti Srpske, ali da nikoga neće moliti da glasa za to.

Dodik: Svi da podrže rezoluciju o vojnoj neutralnosti

PALE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da od svih političkih aktera i stranaka očekuje podršku rezoluciji o vojnoj neutralnosti Srpske.

Čubrilović: Šnjegota može da ovlasti zaposlenika u Glavnoj reviziji da podnese izvještaj

BANJALUKA - Komentarišući tvrdnje opozicije da su revizorski izvještaji nelegalno stavljeni na dnevni red, jer 12. oktobra stupa na snagu odluka o razrješenju glavnog revizora Duška Šnjegote, predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da izvještaji mogu da budu razmatrani i da je sve definisano članom 11 Zakona o glavnoj reviziji.

Najčitanije