Vukota Govedarica

Govedarica: Nismo zadovoljni radom Suda i Tužilaštva BiH

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas u Banjaluci tokom razgovora sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom da su neophodne korjenite promjene u Sudu i Tužilaštvu BiH.

Opozicija poslala pismo Dodiku

BANJALUKA - Lideri opozicionih stranaka, Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović, (PDP), Dragan Čavić (NDP) i Milanko Mihajilica (SRS) uputili su danas pismo predsjedniku RS Miloradu Dodiku u kom su istakli da ne vide smisao njegovog poziva jer "često provodite neodgovornu državnu politiku".

Govedarica: Presuda Oriću 'kap koja je prelila čašu'

SREBRENICA - Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica ocijenio je da je oslobađajućom presudom Suda BiH komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću "kap prelila čašu" i da je definitivno potrebna korjenita reforma pravosuđa u BiH.

Govedarica pozvao Dodika da sprovede odluku o referendumu

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica pozvao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da sprovede odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer je vrijeme počelo "da teče" ili da u suprotnom povuče ovu odluku.

Govedarica: Nema parlamentarne većine za usvajanje zakona o akcizama

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da na nivou BiH nema parlamentarne većine što će biti manifestovano kroz glasanje o izmjenama zakona o akcizama.

Opozicija podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Službenog glasnika RS

BANJALUKA - Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, Dragan Čavić, predsjednik NDP-a danas su Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnijeli krivičnu prijavu protiv Dragana Veselinovića, direktora Službenog glasnika Republike Srpske zbog neobjavljivanja dvije odluke Narodne skupštine RS-a vezane za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Govedarica sa Ivancovim: Srpskom treba da vladaju zakoni

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je na sastanku sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim da se ne slaže sa pristupom vladajućih političkih partija u Republici Srpskoj da je skupštinska većina mjera kojom se definiše vladavina prava u Srpskoj.

Opozicija jednoglasna: Ostavka ili smjena Lukača, ili nema rada parlamenta

BANJALUKA – Republika Srpska ne želi da živi u policijskoj državi jednog čovjeka i svih onih koji su spremni da u svakom koraku izvršavju njegove naloge.

Govedarica i Borenović potvrdili: Dodik tražio sastanak

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i predsjednik PDP-a Branislav Borenović potvrdili su da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tražio sastanak sa opozicinim liderima.

Govedarica: Ideja o referendumu su akti SNSD-a, a ne Parlamenta Srpske

BIJELJINA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu Republike Srpske, čije održavanje u 2018. godini je odloženo, ne predstavlja akte Narodne skupštine Republike Srpske, nego SNSD-a.

Reklame

Najčitanije