Zakon o akcizama

Kormakova i Vigemark za usvajanje izmjena Zakona o akcizama

SARAJEVO - Ambasador SAD u BiH Morin Kormak i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark tokom razgovora sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem posebno su naglasili izuzetan značaj usvajanja izmjena Zakona o akcizama i Izbornog zakona BiH.

Govedarica: Nema parlamentarne većine za usvajanje zakona o akcizama

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da na nivou BiH nema parlamentarne većine što će biti manifestovano kroz glasanje o izmjenama zakona o akcizama.

Cvijanović: Nemaju većinu za akcize, a optužuju RS da je protiv izgradnje puteva

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da postaje degutantno razgovarati više o temi akciza.

Odgođeno izjašnjavanje o setu zakona o akcizama

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH odgodio je izjašnjavanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH zbog tehničkog usaglašavanja teksta zakona za srijedu, saopšteno je iz te institucije.

'Nezavisni blok' uputio u proceduru prijedlog zakona o akcizama

Klub poslanika "Nezavisnog bloka" u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u parlamentarnu proceduru uputio je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, prema kojem bi gradnja puteva bila pokrenuta bez povećanja akciza i novih poskupljenja.

Zvizdić: Set zakona o akcizama će biti vraćen u proceduru

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je nadu da će snaga stručnih argumenata i benefita koje će dobiti BiH, ovaj put biti jača od partikularnih interesa kada je u pitanju set zakona o akcizama koje predviđaju povećanje akciza na naftu i naftne derivate za 15 feninga.

Bevanda i Vigemark: Neophodno usvojiti Zakon o akcizama

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom o nastavku provođenja ekonomskih reformi u BiH, pri čemu je istaknuta važnost usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, kao i ostalih zakonskih rješenja koja su predviđena Reformskom agendom.

Zvizdić sa poslanicima o akcizama

SARAJEVO - Denis Zvizdić predjedavajući Vijeća ministara BiH danas će se sastati sa poslanicima iz klubova Demokratske fronte i SDP-a BiH.

Vigemark: Usvajanje zakona o akcizama jedan od osnovnih preduslova za EU

BANJALUKA - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je da je potpisivanje ugovora o Transportnoj zajednici Jugoistočne Evrope, iako je kasnilo dva mjeseca, važan korak za regionalnu saradnju u oblasti transporta.

Bez zakona o akcizama nema realizacije dogovorenog u Trstu

BRISEL - Bez usvajanja zakona o akcizama do kraja septembra infrastrukturni projekti koji su dogovoreni u Trstu neće krenuti i to će biti još jedna propuštena šansa za BiH, saopšteno je Srni iz kabineta evropskog komesara za pregovore o proširenju i susjedsku politiku Johanesa Hana.

Reklame

Najčitanije