Zakon o akcizama

Uočene greške: Zakon o akcizama različit na tri jezika

SARAJEVO - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pojedine zakone iz seta zakona u vezi s akcizama usvojili su u različitim tekstovima na srpskom, hrvatskom i jeziku bošnjačkog naroda. Tačnije, zakoni na hrvatskom jeziku i jeziku bošnjačkog naroda razlikuju se od teksta zakona napisanog na srpskom jeziku.

Mogerinijeva i Han: Usvajanje akciza važno dostignuće koje otvara put ka radnim mjestima

SARAJEVO - Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini i evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han ocijenili su da je usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o akcizama u Predstavničkom domu parlamenta BiH važno dostignuće.

Zelenika: Zakon o akcizama će donijeti mnogo koristi građanima

SARAJEVO - Diana Zelenika, poslanik HDZ-a 1990 u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazala je danas da je glasala za set zakona o akcizama jer smatra da će donijeti mnogo koristi građanima BiH.

Čubrilović: Usvajanje akciza dobra vijest za građane BiH

SARAJEVO – Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je danas u Sarajevu da je izgubljeno dosta vremena na donošenje odluke o akcizama u BiH, te da je to iz razloga što nema definisane parlamentarne većine.

Kormak: Usvajanje Zakona o akcizama težak, ali pozitivan korak naprijed

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Morin Kormak, ocijenila je pozitivnim usvajanje Zakona akcizama na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kazavši da je to Zakon koji će "osloboditi" značajnu podršku za infrastrukturni napredak BiH, odnosno da će osloboditi sredstva iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i ostalih institucija.

Džaferović: Sramota je vrijeđati predstavnike međunarodne zajednice koji žele pomoći

SARAJEVO - Šefik Džaferović (SDA), dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ponovio je danas u izjavi novinarima da su tačke dnevnog reda koje se odnose na akcize obavezne tačke i nije ih moguće skinuti s dnevnog reda.

HDZ 1990 podržaće Zakon o akcizama uz jedan zaključak

SARAJEVO – Diana Zelenika, poslanik HDZ-a 1990 u Predstavničkom domu skupštine BiH, kazala je uoči današnje rasprave i izjašnjavanja o setu Zakona o akcizama da je osnovni preduvjet te stranke, ali i njen uvjet koji je istaknula tokom razgovora sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, bila transparentnost u trošenju prikupljenih sredstava.

Šef kancelarije EBRD za BiH Jan Braun za "Nezavisne": BiH ima najgore ceste u regionu

BANJALUKA - Ako budu usvojene akcize na gorivo, sredstva neće ići u budžete, već direktno za izgradnju autoputeva, rekao je Jan Braun, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za BiH.

Tegeltija: Očekujemo da će akcize biti izglasane

BANJALUKA – Zoran Tegeltija, ministar finansija Republike Srpske, je rekao da prema informacijama koje on ima postoji mogućnost da će Predstavnički dom BiH usvojiti set zakona o akcizama.

Braun: Pola milijarde evra kredita čeka usvajanje akciza

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za BiH Jan Braun izjavio je da skoro pola milijarde evra kredita namijenjenih BiH čeka dok ne bude riješeno pitanje akciza.

Reklame

Najčitanije