Zakon o akcizama

Tegeltija: Pričama o 'grčkom scenariju' u RS SzP prikriva svoje djelovanje u Sarajevu

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da opozicione političke partije preko svojih takozvanih ekspertskih timova još od 2014. godine pričaju o "grčkom scenariju" u Srpskoj i najavljuju njen finansijski kolaps, te da je svima jasno da je to netačna priča koja je imala za cilj da prikrije djelovanje Saveza za promjene u Sarajevu.

Prvi mjesec primjene akciza donio dovoljno novca za 1,5 kilometara autoputa

SARAJEVO - Samo u prvom mjesecu primjene novog seta Zakona o akcizama prikupljeno je 16,6 miliona KM više nego prošle godine.

Ustavni sud BiH odlučio: Set zakona o akcizama u skladu sa Ustavom

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev devetnaest poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je doveo do povećanja cijene goriva u BiH od 1. februara.

Podržan zahtjev poslanika za ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o akcizama

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je danas zahtjev Ustavnog suda BiH za dostavlјanje odgovora o Zahtjevu grupe poslanika u Predstavničkom domu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Za kupovinu plina potreban matični broj i garancija da se neće sipati u auto

SARAJEVO - Zakon o akcizama i pravilnik o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, koji su počeli s primjenom 1. februara, stvorili su ogromne probleme uvoznicima i distributerima propan-butana i autoplina.

Jusko: Bez Zakona o akcizama BiH bi ostala bez najmanje milijardu KM

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko izjavio je danas da bi bez usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama BiH ostala bez najmanje milijardu KM, te da će benifite zakona o povećanju akciza na gorivo građani osjetiti kada se krene sa izgradnjom transportne infrastrukture.

Gužve na pumpama zbog novih cijena goriva: Punih rezervoara dočekali akcize

BANJALUKA, SARAJEVO - Na benzinskim pumpama širom Bosne i Hercegovine juče su se uoči poskupljenja goriva mogle vidjeti gužve i kolone, jer su vlasnici vozila odlučili napuniti svoje rezervoare, a cijena je već danas viša za oko 18 feninga po litru.

Poskupljenje goriva ugasilo taksi za kućne ljubimce

BANJALUKA - Jedini gradski taksi za prevoz kućnih ljubimaca, "Pet-Taksi", zbog izmijenjenog Zakona o akcizama, prema kojem cijene goriva skaču za oko 18 feninga po litru, i ekonomske neisplativosti prestao je da radi, potvrdio je njegov vlasnik Benja Božanić.

Uočene greške: Zakon o akcizama različit na tri jezika

SARAJEVO - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pojedine zakone iz seta zakona u vezi s akcizama usvojili su u različitim tekstovima na srpskom, hrvatskom i jeziku bošnjačkog naroda. Tačnije, zakoni na hrvatskom jeziku i jeziku bošnjačkog naroda razlikuju se od teksta zakona napisanog na srpskom jeziku.

Mogerinijeva i Han: Usvajanje akciza važno dostignuće koje otvara put ka radnim mjestima

SARAJEVO - Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini i evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han ocijenili su da je usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o akcizama u Predstavničkom domu parlamenta BiH važno dostignuće.

Najčitanije