Zanimljivost dana

Obećao se predati policiji ako skupe 1.000 lajkova

Majkl Zejdel, koga je tražila policija u Mičigenu, obećao je policajcima da će se predati i kupiti im krofne ako policija Redforda dobije 1.000 lajkova za post, i još je najavio da će očistiti i područje oko lokalne škole.

Predstavljena "zebra" budućnosti

Prototip pametnog pješačkog prelaza predstavljen je u Londonu.

"Srećni čvor" oduševljava pješake

Zanimljivi i neobični most "Srećni čvor" nalazi se u mjestu Čangša u Kini. Ovaj pješački most se sastoji od tri mosta koji se prepliću u jedan.

Pametne tetovaže prate ljudsko zdravlje

Međunarodni tim istraživača razvio je biosenzitivno mastilo koje se može koristiti za pravljenje tetovaža kojima bi se kontrolisao nivo glukoze i natrijuma u krvi.

Dubai uvodi revoluciju: Umjesto carine, šetnja kroz tunel koji skenira lice

Umjesto da čekaju u često veoma dugačkim redovima kako bi se ukrcali u avion, putnici će, makar u Dubaiju, prolaziti kroz tunel – virtuelni akvarijum koji će im skenirati lice.

Dobio 24 miliona na lutriji, shvatio to godinu dana kasnije

Šezdesetosmogodišnjak Džimi Smit iz Nju Džersija ispričao je za lokalnu TV stanicu kako je otkrio da je osvojio 24,1 milion dolara nagrade Lutrije Njujorku.

Najkreativniji izgovori za prekoračenje brzine

Šta biste vi odgovorili da vas policajac pita zašto ste prekoračili brzinu?

Penzionisana nepalska boginja krenula u školu

Matina Šakja imala je svega tri godine kada su je uzeli od roditelja i proglasili novom živom boginjom, a njena prijestonica je bila stara, istorijska prijestonica Nepala.

Od ruskog saobraćajca do Isusa

Nekada je bio skromni policajac, saobraćajac u bespuću Sibira. Danas tvrdi da je Isus Hrist. Sergej Torop živi u zabačenom dijelu Sibira i vjeruje da reinkarnacija sina Božijeg.

Hotel sa 50.000 knjiga

Ako vas put ikad navede u srednjovjekovno portugalsko selo Obidos, ovdje ćete pronaći hotel koji je jedinstven u cijelom Portugalu. Riječ je o hotelu gdje vam sigurno neće biti dosadno, posebno ako ste ljubitelj pisane riječi. Naime, riječ je o hotelu "The Literary Man", koji ima nevjerovatnu kolekciju od čak 50.000 knjiga.

Reklame

Najčitanije