Zanimljivost dana

Najmanji pojas za spasavanje na svijetu

Plivanje će u budućnosti biti znatno bezbjednije budući da će se na tržištu pojaviti novi proizvod pod nazivom "Ploota" koji uz pomoć tehnologije slične onoj koja se koristi za vazdušne jastuke u vozilima uspijeva da svog korisnika održi na površini vode u slučaju da postoji prijetnja da se on udavi.

Vozeći rolere svirao gitaru na ogradi mosta

Radni dan stanovnika sjevernog ruskog grada Sankt Peterburga počeo je sasvim neočekivano nakon što su vidjeli potpuno opuštenog čovjeka koji vozi rolere na ogradi mosta, istovremeno svirajući gitaru.

Jakna za pse košta 137.000 dolara

Kompanija "VeryFirstTo", koja se bavi proizvodnjom odjeće za pse, stvorila je najskuplju jaknu za pse na svijetu pod nazivom "Doggy armor". Novi dizajn jakne sadrži dugmad napravljenu od 24-karatnog zlata u kombinaciji sa "Svarovski" kristalima i crnim dijamantima.

Alarmi na čašama lijek za krađe

Popularni pab "The Beer Wall" u gradu Bruž u Belgiji nedavno je instalirao senzore za alarm na sve čaše u kojima se služi pivo. Uprava paba je istakla da su bili prinuđeni na ovaj potez jer nisu znali kako da se izbore sa stalnim krađama.

Kameno oruđe iz Kenije pružilo novi uvid o ljudskim precima

Kameno oruđe i drugi predmeti sa praistorijskih lokacija u Keniji daju uvid u nastanak nekih ključnih oblika ljudskog ponašanja, a možda i odnos sa dalekim rođacima, navodi se u novom istraživanju.

Pretraživač kriptovaluta koji grije dom

Uređaj Quarnot QC-1 je nedavno promovisan kao prvi revolucionarni uređaj na svijetu koji istovremeno rudari kriptovalute i zagrijava prostorije u kojima se nalazi.

Švedska planira izbacivanje religije iz škola

Švedska Socijaldemokratska stranka je predložila novi zakon kojim bi stali na kraj nezavisnim vjerskim školama u ovoj sjevernoj zemlji.

Lice kriminalca moći će se 'pokupiti' iz mozga žrtve

Naučnici su, korištenjem napredne tehnologije za skeniranje mozga, uspjeli da pročitaju umove i sklope slike ljudskih lica iz stvarnih misaonih procesa subjekta.

Kad slon redizajnira auto

Slonovi su fantastična bića, i užasno je to što ih ljudi proganjaju i ubijaju.

U Rimu otkrivena kuća iz drugog vijeka

Luksuzna rimska kuća koja datira iz vremena cara Hadrijana posljednje je arheološko blago otkriveno tokom iskopavanja nove linije rimskog metroa, objavili su u eksperti.

Najčitanije