Zorica Bukinac

Bevanda i Bukinac: Slovenija značajan investitor u BiH

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i novoimenovani slovenački ambasador u BiH Zorica Bukinac konstatovali su danas da je Slovenija jedan od značajnih donatora i investitora u BiH.

Slovenija spremna da podrži aktiviranje MAP-a

SARAJEVO - Aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO predstavlja novi nivo saradnje između Slovenije i BiH i Slovenija je spremna da podrži taj proces, rekla je novoimenovani ambasador Slovenije u BiH Zorica Bukinac prilikom današnje nastupne posjete ministru odbrane BiH Marini Pendeš.

Ivanić i Bukinac: Zabrinutost zbog političke situacije u BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i ambasador Slovenije u BiH Zorica Bukinac izrazili su zabrinutost povodom političke situacije u BiH, te je naglašena potreba za postizanjem dogovora u vezi sa Izbornim zakonom jer bi u suprotnom moglo doći do potpune blokade Federacije BiH ili cijele BiH nakon izbora 2018. godine.

Podrška Slovenije evropskim i NATO integracijama BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić primio je u Sarajevu u nastupnu posjetu slovenačkog ambasadora u BiH Zoricu Bukinac, koja mu je prenijela da Slovenija podržava proces evropskih i NATO integracija BiH.

Najčitanije