danska

Antologija bh. pjesništva u Danskoj: Književnost još djeluje u pozitivnom smjeru

BANJALUKA - Ovo je još jedna sistematizacija našega pjesništva, i te kako potrebna vremenu u kojem se naše društvo i književnost nalazi. Razlog više leži u tome da je ovo spona između dviju kultura - bosanskohercegovačke i danske, gdje vidimo da književnost još ima priliku da djeluje u pozitivnom smjeru, stvarajući svoj lirski univerzum. Ova antologija, između ostaloga, to i jeste.

Peru bez sreće i bodova

Fudbaleri Danske pobedili su Peru sa 1:0 u svom prvom meču Grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji.

Danci zabranili javno nošenje burke

KOPENHAGEN - Danska se pridružila grupi evropskih zemalja koje su zabranile nošenje odjeće koja pokriva lice, uključujući islamske velove poput burke i nikaba.

Danska ministarka muslimanima: Opasni ste za cijelo društvo

KOPENHAGEN - Danska ministrica za imigraciju i integraciju pozvala je muslimane da uzmu odmor za ramazan zbog posta.

Premijer Danske: Nismo u stanju da blokiramo gradnju Sjevernog toka 2

Vlada Danske priznaje da je nemoguće blokirati projekat izgradnje gasovoda "Sjeverni tok dva", kojim će gas iz Rusije ići ka EU, sa krajnjim odredištem u Njemačkoj.

U Danskoj ima više svinja nego stanovnika

Zvuči nevjerovatno ali tako je, Danska je jedina zemlja u EU gdje je više svinja nego stanovnika.

Danski gigant dobio ponudu da proda sve akcije

KOPENHAGEN - Danska telekomunikaciona kompanija TDC Grupa saopštila je da joj se obratio potencijalni ponuđač koji želi da kupi sve njene akcije.

Danski premijer: Nije fer da udomljavamo strane kriminalce

KOPENHAGEN - Nacionalni sudovi trebalo bi da budu u mogućnosti da mngo lakše protjeraju strane kriminalce, izjavio je danas danski premijer Lars Loke Rasmusen, prenosi Rojters.

Danski pronalazač prije ubistva vezao i mučio švedsku novinarku?

KOPENHAGEN - Danski pronalazač Peter Madsen je vezao i mučio švedsku novinarku Kim Val prije nego što ju je ili udavio ili joj prerezao grkljan, saopšteno je iz danskog tužilaštva.

Danska savladala aktuelnog šampiona Evrope

Rukometaši Danske savladali su Njemačku 26:25 (18.:16) u jednom od derbija i ključnih mečeva druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Najčitanije