knjige

"Noć knjige" održana u pet gradova Srpske

ISTOČNO SARAJEVO - Manifestaciju "Noć knjige" večeras je u pet gradova u Republici Srpskoj organizovao Republički zavod za udžbenike i nastavna sredstva, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Otvoren Međunarodni sajam knjiga u Sarajevu

Međunarodni sajam knjiga, 30. po redu, svečano je otvoren večeras u dvorani "Mirza Delibašić" u sarajevskoj Skenderiji.

Međunarodni sajam knjiga u Sarajevu od 18. do 23. aprila

SARAJEVO - Međunarodni sajam knjige u organizaciji Centra Skenderija i TKD "Šahinpašić" biće održan ove godine od 18. do 23. aprila.

Provjeren recept za uspjeh

Ove knjige su napisali najbogatiji ljudi današnjice – ukradite njihove ideje

Naučnici potvrdili: Čitanje knjiga donosi mnoge koristi

Danas mnogi mladi, na žalost, smatraju da je čitanje knjiga hobi introvertnih, slabih i asocijalnih ljudi. Međutim, oni su u velikoj zabludi, jer nečitanjem lišavaju sebe ne samo zadovoljstva koje svaka knjiga može da pruži, nego i raznih pozitivnih efekata čitanja.

Poklanjajući knjige građani pune fondove biblioteka u RS

BANJALUKA - Manjak prostora u stanovima, nagomilane knjige koje smo godinama kupovali i čitali, a više nam ne trebaju, naslijeđene knjige koje ne čitamo ili želja za humanitarnim radom posebne vrste koji podrazumijeva da stečeno znanje podijelimo sa drugima, samo su neki od razloga zbog kojih biblioteke u Republici Srpskoj gotovo svakodnevno na poklon dobijaju knjige od građana.

Grade "Biblioteku budućnosti": Pišu knjige koje će se smjeti čitati tek 2114. godine

OSLO - Projekat "Biblioteka budućnosti", koji je osmislila škotska umjetnica Kejti Paterson, uspješno se sprovodi, a jedna od posljednjih spisateljica koja je angažovana da piše za ovaj projekat je Elif Šafak iz Turske.

Knjigama iz smeća udahnut novi život

ANKARA - Malo dobre volje, želja za čitanjem, ali i odgovornost prema svima onima koji se posredno ili neposredno bave pisanjem doveli su do toga da radnici gradske čistoće iz Ankare naprave svoju biblioteku, a sva djela koja je čine su pokupili radnici tog preduzeća iz kontejnera širom grada.

"Čovjek po imenu Uve" među najtraženijima knjigama

BANJALUKA - Knjiga "Moja genijalna prijateljica" Elene Ferante bila je među najčitanijim djelima u protekloj godini kada je Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) u Banjaluci u pitanju.

Književne junakinje koje su obilježile 2017.

Protekla je godina bila prepuna odličnih knji-ga, međutim osim napete radnje koja se čita, romane čine likovi koji u njima žive. U njima su žene koje su nas zadivile svojom hrabroš-ću i osvojile svojom pameću - unutar korica knjiga. Budući da je ova godina bila obilježe-na pojmom - feminizam, imali smo dosta ma-terijala. Bez obzira na to podržavali femini-zam ili ne, svaka od ovih junakinja je velika inspiracija.

Najčitanije