knjige

Knjige na filmskom platnu recept za uspjeh

Holivudska produkcija posljednjih nekoliko godina veliki dio svojih filmova bazira na književnim ostvarenjima. Recept prenosa priče sa stranica knjige na filmsko platno se pokazao veoma uspješnim, pa su im se tako producenti velikih filmskih kuća i ove godine okrenuli. Predstavljamo vam ovogodišnja tri ostvarenja koja su nastala po čuvenim knjigama i romanima, a koja već sada izazivaju veliku pažnju kritike i publike.

Izdavač godine "Akademska knjiga"

BEOGRAD - Izdavačka kuća "Akademska knjiga" iz Novog Sada proglašena je izdavačem godine na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

U Frankfurtu i djela domaćih književnika

FRANKFURT - Najveći sajam knjige u svijetu, čuveni Frankfurtski, otvorio je svoja vrata za posjetioce, a među 7.300 izdavača iz više od 100 zemalja predstaviće se i Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, čija će djela zasijati na zajedničkom evropskom štandu, ali i na štandu koji im je organizator ustupio besplatno.

Hotel sa 50.000 knjiga

Ako vas put ikad navede u srednjovjekovno portugalsko selo Obidos, ovdje ćete pronaći hotel koji je jedinstven u cijelom Portugalu. Riječ je o hotelu gdje vam sigurno neće biti dosadno, posebno ako ste ljubitelj pisane riječi. Naime, riječ je o hotelu "The Literary Man", koji ima nevjerovatnu kolekciju od čak 50.000 knjiga.

Završava sajam knjige u Banjaluci: Kuprijanov osvojio nagradu

BANJALUKA - Dodjela nagrade Vjačeslavu Kuprijanovu, zatvaranje 2. međunarodnih susreta pisaca i promocija knjige priča za djecu Ljiljane Habjanović-Đurović obilježili su protekli vikend na 22. međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci, koji se završava danas.

Danas promocija knjige Željka Džafića

BANJALUKA – Druga po redu knjiga pjesama banjalučkog pjesnika Željka Džafića "Vrijeme šuta kamenčiće" večeras u 18 časova biće promovisana na štandu Besjede u okviru 22. međunarodnog sajma knjige u Banjaluci.

Otvoren 22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci

BANJALUKA - Knjiga je kuća samo od vrata, beskonačno otvaranje, otvaranje, otvaranje, ovim stihovima svog nešto starijeg kolege Vladimira Buriča ruski pjesnik Vjačeslav Kuprijanov svečano je otvorio 22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci.

22. međunarodni sajam knjige u Banjaluci počinje danas

BANJALUKA - Za 22. međunarodni sajam knjiga, koji se danas s početkom u 17.50 zvanično otvara u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, sve je spremno. Kao i prethodnih, tako i ove, zahvaljujući organizaciji "Glasa Srpske" grad na Vrbasu će tokom sedam dana biti sjedište knjige, književnika, ali i svih onih koji žive za pisanu riječ.

Najvrednija djela svijeta u Beogradu

BEOGRAD U naselju Banjica, kod Beograda, u porodičnoj kući Viktora Lazića otvoren je Muzej knjige i putovanja. Među pedesetak osnivača ovog muzeja su i slavni autori Ljubivoje Ršumović, Milovan Danojlić i Mirjana Vuisić, a počasni članoviosnivači su, Matija Bećković, Filip David, Pero Zubac, Emir Kusturica, Nevenka Tadić, Ivo Tartalja i Dušan Bataković.

U susret Međunarodnom sajmu knjige "Banjaluka 2017"

BANJALUKA - Osnovci, srednjoškolci, studenti i svi ljubitelji pisane riječi s nestrpljenjem iščekuju deveti mjesec, kada Banjaluka diše u duhu knjige s obzirom na to da se upravo tada održava Međunarodni sajam knjige u organizaciji "Glasa Srpske".

Reklame

Najčitanije