kontrola

Kamionom srušio kabinu za pasošku kontrolu, povrijeđen policajac

SKOPLJE - Makedonski policajac povrijeđen je kada je kamion srušio kabinu za pasošku kontrolu na graničnom prelazu Tabanovce između Makedonije i Srbije.

Kontrola leta zapošljava, plata skoro 6.000 EUR

Hrvatska kontrola leta traži 24 polaznika za svoj program osposobljavanja za kontrolore vazdušnog saobraćaja.

Fond "češlja" zdravstvene ustanove u Srpskoj: Tranše tanje zbog grešaka u domovima zdravlja

BANJALUKA - Kontrole zdravstvenih ustanova pojačane su od strane Fonda zdravstvenog osiguranja RS, a ukoliko se utvrde nepravilnosti, umanjuju se tranše, dok sa druge strane doktori smatraju da mnoge situacije nisu precizno definisane, ali tada domovi zdravlja izvuku deblji kraj.

Šarović: U izradi dokument o pooštravanju procedura za izvoz jabuka

SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH uputilo je u proceduru dokument koji se odnosi na procedure registracije poslovnih subjekata koji rade izvoz jabuka za Rusku Federaciju kojim se pooštravaju uslovi za one koji žele da se bave tim poslom, rekao je Srni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

U dva odsto primjeraka hrane pronađeni pesticidi iznad dozvoljenih vrijednosti

SARAJEVO - Agencija za bezbjednost hrane BiH provela je u prošloj godini kontrolu ostataka pesticida u i na hrani biljnog porijekla i utvrdila da su od ukupno 195 analiziranih uzoraka četiri ili 2,05 odsto sadržavali ostatke pesticida u koncentraciji iznad propisane maksimalno dozvoljene količine.

Kontrole kafana i hotela za Novu godinu

BANJA LUKA - Zbog povećanog broja turista i stranih gostiju tokom decembra i januara, Odjeljenje za inspekcijske poslove će tokom predstojećih praznika pojačati nadzor nad radom ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta.

Pojačane kontrole: Policija češlja Vladine službene propusnice

BANJALUKA - Pripadnici Uprave za osiguranje lica i objekata MUP-a RS već sedmicama vrše pojačane kontrole ulaza u Administrativni centar Vlade RS i ispred njega, jer sumnjaju da pojedini Vladini službenici zloupotrebljavaju svoje propusnice.

Od 9. do 22. oktobra pojačana kontrola brzine kretanja vozila

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske organizovaće od 9. do 22. oktobra akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja vozila.

Potrošači u BiH za isti novac ne dobiju ni miris ni ukus kao u EU

BANJALUKA - Uporedna istraživanja kvaliteta istih proizvoda koji se nalaze na tržištu Evropske unije i Bosne i Hercegovine do sada nisu sprovođena jer niko u zemlji nije pokazao interes za to i pokrenuo inicijativu, rečeno nam je u Agenciji za bezbjednost hrane BiH.

Nema volje za nadzor nad OBA

BANJALUKA, SARAJEVO - U parlamentu BiH i dalje ne postoji jedinstvena ocjena u vezi s uspostavljanjem parlamentarne kontrole nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA).

Najčitanije