rs

Željezničari: Savanović ne sluša ni Dodika

BANJALUKA - Grupa radnika "Željeznica RS" koji su u srijedu prekinuli desetodnevni štrajk juče su rekli da se osjećaju "izrađeno" jer nisu dobili ono što im je obećano na sastanku s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS.

Suspenzija referenduma početkom oktobra

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj će biti suspendovana odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, biće održana najvjerovatnije početkom oktobra, potvrdio je "Nezavisnim" Radovan Višković, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

Mihajilica: Odluka o suspenziji referenduma o Sudu i Tužilaštvu nanijeće nesagledive posljedice

BANJALUKA - Poslanik Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Narodnoj skupštini Srpske Milanko Mihajilica ocijenio je danas u Banjaluci da će odluka predsjednika Republike Milorada Dodika i vladajuće koalicije – SNSD-a, DNS-a i SP-a o suspenziji održavanja referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH nanijeti Srpskoj "nesagledivu političku štetu".

Zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije 10. novembra

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske biti održana 10. novembra, te pozvala ministarstva i privrednike da pripreme prijedloge.

Zajednička sjednica Vlade RS i Vlade FBiH 5. oktobra u Sarajevu

BANJALUKA - Zajednička sjednica Vlade Rrepublike Srpske i Vlade Federacije BiH /FBiH/ biće održana u četvrtak, 5. oktobra u Sarajevu, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

Moderni hirurški zahvati na UKC RS - uvedena i Vats timektomija

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci uvedeno je mnoštvo novih i savremenih hirurških procedura, među kojima je VATS timektomija, najmodernija operacija timusa /grudne žlijezde/, koja do sada nije izvođena u BiH.

"Zaboravljeni" u Narodnom pozorištu RS

Projekcija filma Luisa Bunjuela "Zaboravljeni" biće održana sutra s početkom u 20 časova na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta RS u Banjaluci.

Vlada RS prihvatila informaciju o stanju projekta restrukturisanja "Željeznica"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske zadužila je danas ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i industrije, energetike i rudarstva da, po hitnom postupku, u proceduru upute nacrte zakona koji su od ključnog značaja za nastavak postupka restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske".

Štrajkači prihvatili Dodikovu ponudu: Sutra dobijaju po dvije naknade za prevoz i topli obrok

BANJALUKA - Radnici ŽRS, koji već deset dana štarjkuju glađu, prihvatili su prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da im sutra budu uplaćene po dvije naknade za prevoz i topli obrok.

Otpravnici vozova i mašinovođe na slijepom kolosijeku

BANJALUKA - Sastanak s predstavnicima Svjetske banke u vezi s Nacrtom restrukturizacije "Željeznica RS" zakazan je za 2. oktobar, a do tada nadležni u RS za to preduzeće moraju da sprovedu niz mjera, kao što je smanjenje određenog broja radnika i druge.

Reklame

Najčitanije