rs

Opozicija bojkotuje dnevni red sa njihovim interpelacijama

BANJALUKA - Opozicija u Narodnoj skupštini (NS) RS najvjerovatnije opet neće učestvovati na narednom zasjedanju ove zakonodavne institucije, dok iz pozicije poručuju da ne znaju šta je cilj ovog opozicionog poteza.

Čubrilović: Srbska čast nije nikakva paravojna formacija, sve je ispolitizovano

BANJALUKA - Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine RS koja će se održati 6. februara, između ostalog, naći će se i interpelacije o zdravstvu i penzionom sistemu kao i o stanju u javnim preduzećima.

Radnici ŽRS će otići samo uz primamljive otpremnine

DOBOJ - Desetak radnika Sekcije za saobraćajno-transportnu djelatnost zainteresovano je za dobrovoljni odlazak iz "Željeznica RS", a da bi se stiglo do ukupno 160 imena, koliko tokom ove godine treba da ih kao višak napusti ovo preduzeće, potrebne su primamljive novčane ponude.

Otkazana predstava "Otac i sin"

BANJALUKA - Predstava "Otac i sin" (Dečja posla), autora Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, koja je trebalo da bude izvedena u četvrtak, 18. januara, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, otkazana je zbog bolesti glumca.

SNSD o pravojnim formacijama: RS će biti sačuvana, znamo odakle 'vjetar duva'

BANJALUKA - Iz SNSD-a danas su poručili javnosti, SDS-u i kreatorima pamfleta o navodnim paravojnim formacijama da će Republika Srpska biti sačuvana, bez obzira na neargumentovane optužbe.

Aćić: Pripadnici "Srbske časti" bili gosti "Veterana"

BANJALUKA - Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić rekao je Srni da pripadnici Udruženja "Srbska čast" nikada Sekretarijatu parlamenta Srpske nisu poslali nikakav dopis sa zahtjevom za korištenje prostorija parlamenta, već su bili gosti organizacije "Veterani Republike Srpske".

U Čikagu obilježen Dan i slava RS

ČIKAGO - Dan Republike Srpske i slava Sveti Arhiđakon Stefan obilježeni su u Čikagu u subotu u organizaciji Udruženja Srba RS.

Usvojen akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu, s namjerom da se jednim akcionim planom obuhvate sve mjere koje su dogovorene i usvojene putem različitih dokumenata, a koji se u suštini zasnivaju na Reformskoj agendi i Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2018-2020. godina.

Trezorski sistem poslovanja ne mijenja način finansiranja domova zdravlja

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske oštro je demantovalo tvrdnju pojedinih medija da će "opštine finansirati rad domova zdravlja", naglasivši da sistem uvođenja trezorskog načina poslovanja u zdravstvene ustanove u Srpskoj ni na koji način ne mijenja finansiranje zdravstvene zaštite za stanovništvo, koje će i dalje biti iz doprinosa i putem Fonda zdravstvenog osiguranja.

Narodno pozorište RS dobija novu zgradu

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske u Banjaluci dobiće novu zgradu, a prve predstave trebalo bi da budu izvedene 2021. godine.

Reklame

Najčitanije