rs

Vlada RS stavila van snage Izvještaj Komisije o Srebrenici

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske stavila je danas van snage Izvještaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine, sačinjen u Banjaluci juna 2004. godine i 15. oktobra 2004. godine i s tim u vezi Zaključak Vlade Republike Srpske sa 16. posebne sjednice održane 29. oktobra 2004. godine.

UKC RS edukuje 72 buduća stručnjaka

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar UKC RS objavio je u petak konkurs za izbor i prijem 61 ljekara specijalizanta za različite oblasti i 11 supspecijalizacija.

Kontrolišu mostove u RS zbog tragedije u Đenovi

BANJALUKA - "Putevi RS" će u narednom periodu pojačati mjere kontrole stanja svih putnih objekata, mostova, intenziviraće se radovi na održavanju istih, te će se u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima pokrenuti procedure u cilju sanacije konstrukcija čije stanje nije zadovoljavajuće.

Lukač: Nećemo dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji Srpske

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske neće dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, bez saglasnosti Vlade Srpske, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Prvi slučaj groznice zаpаdnоg Nilа u RS

DERVENTA- Kod jednog pacijenta iz Dervente utvrđеnо je prisustvо virusа Zаpаdnоg Nilа i prеmа zvаničnој dеfiniciјi slučаја, rеgistruје sе kао "vјеrоvаtаn slučај" grоznicе zаpаdnоg Nilа, kazali su iz Instituta za јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

"Željeznice" za "Aluminu" prevezle više od 300.000 tona robe

ZVORNIK - Menadžmenti "Alumine" i "Željeznica Republike Srpske" razgovarali su danas u Zvorniku o planovima prevoza za potrebe zvorničke fabrike, uz konstataciju da su za sedam mjeseci ove godine "Željeznice" prevezle više od 300.000 tona robe i proizvoda za "Aluminu", ostvarivši oko 2,1 milion KM.

“Sinovi umiru prvi” nagrađena na Barskom ljetopisu

Tekst Mate Matišića "Sinovi umiru prvi", u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, proglašen je za najbolji savremeni dramski tekst u takmičarskoj selekciji pozorišnog programa 31. Barskog ljetopisa.

Promocija turističke ponude Srpske na graničnim prelazima

BANJALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovalo je na graničnim prelazima podjelu materijala sa turističkom ponudom Srpske s ciljem promocije turističkih potencijala i unapređenja domaćeg turističkog proizvoda.

Nove olakšice za pacijente u RS: Još 20 lijekova ide na recept

BANJALUKA - Više od 20 novih lijekova komercijalnih naziva (11 generičkih lijekova) danas će se naći na listi lijekova koji se izdaju na recept.

Zvizdić: Predizborni potez u RS

SARAJEVO - Po mišljenju predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, odbacivanje izvještaja o Srebrenici od poslanika Narodne skupštine Republike Srpske je predizborni potez, "zamagljivanje stvari" sračunato na to da se odvuče pažnja javnosti od egzistencijalnih problema građana.

Najčitanije