rs

Strah od morbila povećao broj vakcinacija

BANJALUKA, BIJELJINA - Domovi zdravlja po nalogu Instituta za javno zdravstvo RS aktivno pozivaju roditelje da vakcinišu djecu protiv morbila, a već je evidentan porast odziva na vakcinisanje.

Tekst sporazuma o principima političkog djelovanja koji je napisao SzP

BANJALUKA - Predsjednici opozicionih stranaka SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić ponudili su danas na sastanku sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, tekst Sporazuma o principima političkog djelovanja.

Vlast i opozicija do sporazuma preko zajedničke komisije

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilovic, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS), rekao je nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija da je dogovoreno da se formira komisija koja će raditi na sporazumu "O principima političkog djelovanja i koordinacije".

Počeo sastanak Čubrilovića sa liderima političkih partija

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa liderima vladajućih i opozicionih stranaka u Republici Srpskoj na kojem će se raspravljati o radu Narodne skupštine u tekućem mandatu.

"Vratiti se izvornim principima Dejtona"

BANJALUKA - Dejtonskim mirovnim sporazumom uspostavljen je ustavno-pravni poredak u BiH i definisana pozicija tri konstitutivna naroda, ali je međunarodnim intevencionizmom narušeno pravilo poštivanja njegovih izvornih principa što u dogledno vrijeme mora biti promijenjeno, ocijenili su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Poništen konkurs za direktore "Puteva RS"

BANJALUKA - Nadzorni odbor JP "Putevi RS" poništio je konkurs za izbor direktora i dva izvršna direktora za ekonomsko-finansijske i tehničke poslove u ovom preduzeću.

UKC RS: Cilj nam je da budemo najbolji klinički centar u regionu

BANJALUKA - Tim medicinskih stručnjaka i konsultanata, koji čine doktori iz Srbije Vojko Đukić, otorinolaringolog, Radoje Simić, specijalista dječje hirurgije, Nikica Grubor, specijalista hirurgije sa anesteziologijom, te Aleksandar Lazarević, poznati banjalučki kardiolog, od Nove godine prenosiće znanje na doktore i liječiti pacijente u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Srpska zbog blokada na nivou BiH ostala bez 748 miliona KM

BANJALUKA - Republika Srpska je, zbog blokada na nivou BiH, pretrpjela gubitke u iznosu od 748 miliona KM, rečeno je u kabinetu predsjednika Vlade Srpske.

Burna sjednica 'Željeznica RS' : 'Sječu' preživjeli Savanović i dva direktora

BANJALUKA - Dragan Savanović, v.d. generalnog direktora "Željeznica RS", dobio je produženje roka na toj funkciji, odnosno ostaje vršilac dužnosti.

Prisluškivan i savjetnik predsjednika Srpske

BANJALUKA - Sud BiH obavijestio je savjetnika za medije predsjednika Republike Srpske Peru Simića da su nad njim bile primjenjivane posebne istražne radnje - nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija u periodu od 24. februara do 24. aprila 2016. godine.

Reklame

Najčitanije